Week 14; CityRun, Vijfde Ziekte, 9-jaarsprik, Kringloopgeluk en Zomer!!

by - april 11, 2018

Leuk dat je weer mee leest met een nieuw weekoverzicht. Het was weer een druk weekje; ik deed mee aan een hardloopevenement, hadden alledrie mijn mannen de vijfde ziekte en hadden we zondag bewust een dagje niks en genoten we van het prachtige weer.


Maandag Tweede Paasdag
Weer een druk dagje voor de boeg, begin er nu toch wel aardig van te balen dat we eigenlijk weinig hebben gehad aan het wat langere paasweekend. Hopelijk over een maandje betere tijden. We beginnen de dag met een heerlijk paasontbijt.


Begin van de middag bereid ik me voor op de Cityrun, dit is een hardloopevenement in onze woonplaats. We zouden eerst met zijn tweeën gaan lopen, maar Martijn voelt zich niet helemaal fit. Ook de oudste kijk wat waterig uit zijn oogjes. Laten we toch hopen dat we niet weer in de ziekenboeg komen. Het lopen gaat goed en loop een prima tijd voor mij doen dan.


Daarna snel douchen en op naar een gezellige kinderverjaardag. We kletsen gezellig bij met vrienden, eten een hapje mee en als we thuis komen is het voor de jongens alweer bedtijd. Martijn kruipt er ook gelijk in, misschien is hij morgen dan wat opgeknapt als hij weer moet werken morgen.


Dinsdag
Na een roerig nachtje gaat om 5:40 Martijn zijn wekker. Hij gaat het toch proberen. De jongens zijn gelukkig wel fit, al valt het me op dat de oudste nu dezelfde vlekjes in zijn gezicht heeft als de jongste. Mmmh, wat zijn dat toch allemaal voor virussen!? Het wordt tijd voor de zomer!

Ik haal een collega op om naar het werk te gaan en als ik daar aankom zie ik op de schoolapp dat de vijfde ziekte heerst. Na het één en ander er over te hebben gelezen,  blijken alle puzzelstukjes op zijn plaats te vallen. En blijken de vlekjes in het gezicht van de jongens zo een beetje het laatste stadium te zijn. Please laten we nu alles gehad hebben voor dit jaar.

Ik bel Martijn nog even na zijn beroerde nacht en die is helaas alweer onderweg naar huis. Zo ben je jaren niet ziek en nu moet je je in vier weken tijd twee keer ziek melden. Oma Bep past gewoon op, zodat Martijn lekker zijn bed in kan.


Ik maak een voorraadje met foto's voor de jongste. Het is echt weer de tijd van de vriendenboekjes, dus geen overbodige luxe hier in huis. Aan het eind van de dag weer het vaste ritueel; zwemles en laat eten. De jongste en ik maken het vriendenboekje af waar we van het weekend aan begonnen waren.


Met de oudste maken we een begin aan zijn spreekbeurt. We zoeken samen de informatie op en hij schrijft zelf alles uit. We gaan proberen om dit iedere avond een kwartiertje te doen.

Nog één keer zetten we alle klokken gelijk in huis. Hopelijk is het nu klaar daar in Oost-Europa en kunnen we vanaf nu weer op alle klokken vertrouwen.


Woensdag
Mijn parttimedag, dus het standaard rondje. De jongens naar school brengen en door fietsen naar de sportschool. Daarna nog even op pad voor cadeautjes voor aankomende kinderfeestjes en dan is de ochtend eigenlijk alweer om. En als Martijn thuis is doe ik altijd veel minder in het huishouden dan als ik alleen ben. Hebben jullie dat ook?

's Middags hebben we weer een volle planning. Gymen, Fysio en door naar het Goffertstadion in Nijmegen. Daar gaat de oudste zijn 9-jaarsprik inhalen, omdat hij deze in onze woonplaats had gemist in verband met de griep toen.


De planning was om dit volgende week in Tiel te doen. Maar omdat de oudste weer een super leuk kinderfeestje heeft, besluiten we om vandaag naar Nijmegen te rijden. Dit is overigens ook onze laatste kans en anders moeten we wachten tot volgend haar. 

We weten niet wat we mee maken; er is bijna geen parkeerplek te vinden en alleen maar ouders met kinderen om de prik te halen. Binnen wordt het niet veel beter en lijkt het wel een fabriek. Maar het is zo gefikst en hij heeft het super goed gedaan. Wat een stoere vent!


Op de terugweg gaan we lekker langs de grote gele M en zo zit de woensdag er al weer op. Maar jullie willen niet weten hoe blij ik ben dat die prik(ken) er eindelijk in zit(ten).


Donderdag
Na een normale school- en werkdag kan ik lekker zeggen dat ik weekend heb. De jongste komt met goed nieuws thuis van zwemles. Hij heeft weer een sticker verdiend.


Na het eten gaan de jongens nog even lekker spelen in de speeltuin en ze vermaken zich zo goed met zijn tweetjes dat het op een gegeven moment zo laat wordt dat ik ze toch maar even ga halen.


Als de jongens op bed liggen doe ik mijn B.T.W.-aangifte voor het eerste kwartaal van 2018. Altijd even een ding, maar zo gepiept.


Vrijdag
Tijdens het ontbijt komen we er achter dat de jongste gisteravond zijn fietssleutel is verloren in de speeltuin. Na wat gespeculeer waar hij eventueel zou kunnen zijn, besluiten we tien minuutjes eerder naar school te lopen om te gaan zoeken. De kans is klein in zo een grote speeltuin, maar niet geschoten is altijd mis.

En wat denken jullie; hij vind hem helemaal zelf in het zand onder de kabelbaan. Wat een topper, onze dag kan niet meer stuk!


We lunchen gezellig met zijn allen inclusief de achterbuurjongen. De oudste gaat weer terug naar school en Martijn rijdt met de twee andere jongens even naar Nieuwegein. Daar moet hij wat ophalen voor zijn werk.

Ik ga op zoek naar wat kringloopgeluk, maar dat valt een beetje tegen. Gelukkig vind ik voor mijn moeder wel nog vier mooie boerenbont ontbijtbordjes. Waren ze laatst bij de Lidl niet meer leverbaar, nu vind ik een paar mooie bij de kringloop. Dat is nog eens fijn.


In de middag maak ik twee slingers als kraamcadeautjes voor iemand die ik ken via het internet. Altijd leuk om dit soort post te krijgen.


s'Avonds klooien we lekker aan, wat is het toch fijn dat langere licht. Echt ik krijg er zoveel energie van. Ook de jongens spelen veel langer met van alles en nog wat, in plaats van op de bank te hangen met de iPad. De jongste heeft de loopveer herontdekt en verzint creatieve oplossingen om zijn kunsten te laten zien.


Zaterdag
Vandaag een drukke dag voor de boeg. Dus we beginnen eerst met een heerlijk ontbijtje!


Omdat we de dag vroeg zijn begonnen kunnen we nog aardig wat dingen doen in het huishouden. Paar wasjes weg strijken en een nieuwe was lekker naar buiten.

Om half elf breng ik de oudste naar een kinderfeestje en rij ik door naar de Ikea waar Martijn en zijn moeder ook zijn. We kopen wat spullen voor het nieuwe huis en laden Martijn zijn auto vol met een nieuwe kast.

Die kast zetten we gelijk in elkaar, maar zulke klussen kosten altijd weer meer tijd dan verwacht. Maar gelukkig krijgen we tussen door nog hulp van een hele goede klusser!


Eind van de dag zijn we pas thuis en ook nog eens doodmoe. Er komt dan ook even helemaal niks meer uit onze handen. Wat buurtjes zijn wel super lief en nemen de jongens nog even mee voor een ijsje in de stad. Zo tof dat ze mee mogen. Martijn en ik eten wat en komen weer een beetje bij.

Zondag
Vandaag beloofd het net als gisteren een mooie dag te worden en omdat we er gisteren niet veel van hebben gezien, nemen we het er vandaag extra van.

Ik start met een rondje hardlopen en wil echt weer even knallen. Acht kilometer is het doel en dat lukt gelukkig ook. Ook al ging het niet van harte, toch maar mooi gedaan.

Daarna lekker rommelen in huis, nog meer wasjes ophangen enzovoort. De jongste wil graag zijn nieuwe dekbedovertrek dat hij gisteren van opa en oma kreeg op zijn bed. Helaas moet hij eerst gewassen worden en dat valt hem een beetje tegen. Maar omdat het zulk mooi weer is, gaat het vast wel lukken om hem vanavond droog op zijn bed te krijgen.


In de middag rijden we naar de Meent om lekker te spelen langs de waterkant. De jongens hebben allebei een vriendje mee en we hebben daar afgesproken met vrienden. Er wordt druk gespeeld met zijn allen en we hebben 'geen kind aan ze'!Na een ijsje als afsluiter keren we weer huiswaarts voor een extra lange baddersessie. Want wat zijn de jongens vies geworden daar langs die waterkant. Daarna lekker eten en ondanks het mooie weer vanavond wel lekker relaxen op de bank en daarna op tijd naar bed.

In natuurlijk een Minion-bed, hoe kan het ook anders. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en kan hij lekker slapen in zijn Minion-pyjama onder zijn nieuwe dekbedovertrek!


En zo sluiten we weer een heerlijke en drukke week af! Morgen gaat Martijn weer aan het werk en hopen we echt voor eens en altijd de virussen buiten de deur te houden!

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

2 Comments

 1. Ziet er uit als een lekker standaard volle week ;) haha. Gezinsleven is altijd druk toch?
  Is die BTW voor je eigen bedrijfje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd druk idd, soms zou ik wel eens alles op pauze willen zetten. BTW-aangifte is idd voor mijn webshop www.taxxlifeblog.nl , waarin ik slingers verkoop. Niet heel veel hoor, helaas ;)

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: