Week 13; Lentewandeling, Goede Buur, Worteltjestaart en Pensioen!

by - april 04, 2018

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht! Deze week was ik druk met school en Martijn druk met klussen. Werden we onverwachts verwend door onze buren, aten we weer veel te veel lekker dingen en hadden we een iets te druk paasweekend!


Maandag
Vandaag mijn parttime dag en voor de jongens start er een korte schoolweek. Het is inloopochtend op school en we mogen een kijkje nemen in de klas. Aansluitend heb ik op school nog een afspraak met de gemeente, de directrice en nog twee moeders over de verkeerssituatie rond school.


Daarna nog even sporten, douchen en klaar maken voor de middag. Ik ga namelijk met de klas van de jongste een lentewandeling maken in het park. Met kleine groepjes doen we opdrachtjes en bekijken we de natuur.


Daarna breng ik de oudste naar de codekinderen, doe zelf een rondje bieb, koop nog wat cadeautjes voor aankomende kinderfeestjes om vervolgens om vier uur bek af thuis te komen. En ik ben er dan ook wel helemaal klaar mee. In mijn gedachte zagen die parttime dagen er toch echt ooit anders uit.......

s'Avonds maakt Manlief een begin aan de vloer in het nieuwe huis van zijn ouders. Lekker na zo een halve marathon, gelukkig heeft hij goede hulp van zijn maatje.

Dinsdag
Vandaag weer aan de arbeid en de jongens naar school. Het is een hectische dag op het werk, je kan merken dat het weer de laatste week van de maand is en ook nog eens van het financiële jaar. Maar ik mocht in de ochtend wel weer genoten van een prachtige ochtendzon!


Oma Bep zorgt voor de jongens en de oudste komt thuis met weer een paar prachtige cijfers. Topper!


Na het werk gaan wij met zijn drietjes naar zwemles. Manlief en zijn maatje gaan verder met de vloer waar ze gisteren aan zijn begonnen. Hadden ze gisteren niet zo een goede start, vandaag begint het dan toch echt al wat te worden.


Woensdag
Lekker een ochtendje voor mezelf! Ik deel graag even mijn Instastories van deze ochtend met jullie. Volgen jullie mij nog niet op Instagram? Doe dat dan via deze link: https://www.instagram.com/taxx_life_blog/


De middag verloopt anders dan gepland. De oudste heeft een kinderfeestjes en de jongste zou gewoon naar de gym gaan. Om daarna samen lekkere dingen uit te zoeken voor het paasontbijt. Helaas komt hij ziek uit school en besluiten wij lekker thuis te blijven.

Hij valt gelijk in slaap op de bank en komt er de hele middag niet meer vanaf. Koorts, spugen, het zit hem niet mee. We verwennen hem maar lekker en hopelijk knapt hij snel op.


Vandaag ontvangen we ook nog twee pakketten. Eén pakket is iets voor het huishouden, deze snoeischaar scoorde ik op de airmiles zonder bijbetalen. Het andere pakket is een cadeautje voor mezelf, waarschijnlijk het enige cadeautje deze maand. Een mooie, leuke en handige handtas. Ik ben er blij mee en helemaal voor dat geld.


Donderdag

Gelukkig is de jongste opgeknapt, maar helemaal fit kunnen we het nog niet noemen. Helaas mist hij hierdoor een gezellige schooldag met de paasviering en een heerlijke paaslunch. Maar we gaan het toch niet gokken en nog lekker een dagje naar oma. De oudste snel naar school brengen en door naar mijn werk.

Nu de jongens wat groter zijn en ik dingen soms vergeet; vind ik vaak opdrachtjes op de raarste plekken. De oudste bedenkt dat hij beter een briefje kan meegeven, hoe schattig ♥


s' Avonds hebben Manlief en de jongens lekker weekend, ik moet nog een dagje, maar dat mag de pret niet drukken. Na het eten gaan Manlief en de oudste boodschappen doen. De jongste en ik krijgen bezoek van de kleindochter van de buren. Zij heeft speciaal voor ons een cake gebakken, omdat we altijd zo veel doen voor haar grootouders. Hoe lief!!


Maar even serieus; jullie denken nu waarschijnlijk dat wij geweldige buren zijn. Maar dat zijn we helemaal niet! Soms voel ik me zelfs een beetje te schuldig dat we te weinig contact hebben met deze buren. Af en toe een batterij vervangen van de rookmelder en een keer iets onder de keuken vandaan halen omdat je deze oude mensen toch niet over de vloer kan laten kruipen. Daar blijft het echt wel bij. s' Avonds bedank ik de buurvrouw nog even via de app en het wordt nog een gezellig gesprek. En dat voor mensen van al boven de 70, toppers zijn het.

Vrijdag
Vandaag het laatste werkdagje voor mij en ik kan lekker vlot de deur uit. De oudste gaat samen met mij naar beneden en vlak voordat ik weg ga komt ook de jongste naar beneden gestrompeld. Lekker vroeg aan de slag, dan is het ook hopelijk snel weekend.

Op het werk worden we flink verwend met koek en snoep en aangezien ik een ruggengraat heb van een weekdier, mag ik ook wel een halve marathon gaan lopen om alle calorieën weer kwijt te raken.

De jongens bakken samen met Martijn lekkere worteltaartjes, deze zaten vorige week bij de Hello Fresh.


Uit het werk haal ik de jongen op bij Martijn zijn visstek. Hij had ze nog even een uurtje meegenomen en de jongens spelen er heerlijk. Maar we gaan toch lekker naar huis, het was weer een fijn hectisch dagje vandaag op het werk.


Op de terugweg halen we lekker een makkelijke hap en maken we s'avonds nog een gezellig paashoekje in huis. De paastak was er dit jaar een beetje bij ingeschoten. Samen met de jongens creëer ik nog even snel dit hoekje en we zijn er alledrie content mee.


Zaterdag
Vandaag een hele bijzondere dag; Opa Hein gaat met pensioen. Maar eerst nog even oefenen voor maandag. Ik loop zeven kilometer hard en ben blij met deze afstand. Daarna snel douchen en met het hele gezin naar opa.

Vandaag namelijk zijn allerlaatste werkdag en zal hij na 44 jaar stoppen met zijn kapsalon. En dat is op 72-jarige leeftijd dan ook dik verdient! We geven hem, hoe kan het ook anders, een mooie vishengel cadeau.


En Martijn is ook nog eens officieel de laatste klant, hoe bijzonder allemaal op deze laatste dag.


De jongens worden ook nog even verwend door hun oom en tante, hoe schattig zijn deze mooie chocolade eieren!


s' Middags thuis nog even aan de slag met het huishouden en daarna schuiven we om zes uur aan voor een heerlijk diner bij Streek om het pensioen van opa te vieren. Wat een bijzondere dag.


Zondag Eerste Paasdag
Vandaag is het eerste paasdag en eigenlijk is ons paasweekend een beetje te vol gepland, maar goed je kan niet alles hebben. Om elf uur rijden we naar Beusichem voor een heerlijke paaslunch bij opa en oma.

Eerst worden er eieren gezocht in de tuin. De paashaas is gul dit jaar en de jongens worden flink verwend met snoep en centjes.


Daarna dus een heerlijke paaslunch die oma weer tot in de details verzorgd. Nog meer verwennerij!


Daarna kletsen we nog even terwijl de jongens lekker buiten spelen op het plein waar ik ben opgegroeid. Daarna rijden we naar het nieuwe huis van de andere opa en oma voor de plinten en de afwerking. Het wordt een lange middag en we zijn nog niet klaar, maar goed morgen weer een dag. (figuurlijk dan, wan morgen hebben we weer een drukke dag voor de boeg)


En dat was het weer voor deze week en het is dan ook heel gek om nu de week af te sluiten omdat er voor je gevoel morgen nog een dag weekend komt. Maar hoe die vergaat lezen jullie volgende week in een nieuw weekoverzicht!

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot volgende week.

You May Also Like

2 Comments

  1. Mooie pasen hebben jullie gehad! Wel hilarisch, die ninja zo 's ochtends vroeg ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Grappig he! Nou ja soms dan, soms denk je ook wel even van; 'moet dat nu'? :)

      Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: