Doelen en Duurzaam September 2018

by - oktober 07, 2018

We zijn al weer bijna een week onderweg in een nieuwe maand, dus tijd voor een nieuwe Doelen en Duurzaam van september. Ondanks dat het een beetje een roerige, drukke en onrustige maand was, kwam aan het einde alles weer op zijn pootjes terecht.


Mijn 7 persoonlijke doelen:

1. Fysieke Gezondheid; na de vakantie het sporten weer opgepakt. Ook het hardlopen leverde me weer aardig wat kilometertjes op. De getallen van deze maand: ik liep in totaal 38,8 kilometer hard, dat is weer een stuk meer dan de afgelopen twee maanden. Ik roeide zes kilometer en op de crosstrainer legde ik  twee kilometer af.

Lees ook: Doelen en Duurzaam Augustus 2018

2. Mentale Gezondheid; gaat goed. Ondanks misschien wat dipjes die ik liet doorschemeren in mijn weekoverzichten, was het een drukke maand met fijne en minder fijne momenten. Zo was het afzagen van de hoogslaper van de jongste één van de beste beslissingen ooit. Iedere avond na het voorlezen vraagt hij of ik even bij hem kom liggen om de dag door te spreken ♥. Echt een unicum voor deze stoere bink.

3. Financieel; na een dure vakantiemaand probeerden we deze maand weer 'back on track' te komen. Helaas viel dat door de ouderbijdrage, de typecursus en de rekening van de schilders flink in het water. Gelukkig viel de rekening van de schilders mee en haalde ik het geld van de spaarrekening dat we hiervoor gereserveerd hadden. Op de gezamenlijke betaalrekening zitten we nu dan ook aardig aan onze tax, maar ik vertik het om extra geld van onze spaarrekening terug te boeken. Dus nog een maandje doorbijten.

4. Taxx Lifestyle; deze maand kreeg ik een hele leuke bestelling binnen voor mijn webshop. Daar ben ik nog mee bezig, dus later meer.

5. Taxx Life Blog; deze maand 1113 unieke bezoekers volgens Analytics en volgens blogger.com waren er 8089 pageviews. Best gelezen artikel deze maand is Werk en Privé in Balans!?, wat echt een statement is voor mijn blog. Dus blij dat jullie dit soort artikelen waarderen.

6. Werk; na de vakantie er weer volop tegen aan. De laatste twee en halve week van de maand het werk van een collega er bij gedaan en dus ook voor een andere klant gewerkt. Altijd leuk om voor deze klant te werken en 'je eigen winkeltje' te hebben.

7. Rust in huis; gaat redelijk. Met hier en daar wat strubbelingen in het opvoeden, denk ik dat we het redelijk onder controle hebben. Ook kreeg ik veel positieve reacties dit artikel waardoor we deze rust kunnen creëren.

Duurzame doelen en resultaten:

Energieverbruik:
De wintermaanden staan weer voor de deur. Gelukkig in september nog geen verwarming aan gehad, dat is ook verboden in ons huis. De opbrengst van de zonnepanelen lopen terug, maar nog steeds is ons verbruik minder dan de opbrengst. Ik ben heel benieuwd of we de laatste drie maanden ook in het rood gaan komen, net als de eerste drie maanden.


Bijverdiensten:
Deze maand had ik een rommelmarkt, waar ik eigenlijk niet zo heel blij van werd. Maar uiteindelijk toch weer wat spulletjes kwijt. We verkochten deze maand voor € 17,90 aan tweedehands spullen. Met de Euroclix weer een mooie opbrengst, we verdienden 869 clix deze maand. De teller staat nu op 8755 clix.

Boodschappenbudget:
We gaven deze maand € 536,55 uit aan boodschappen, dit is weer boven budget. Onhaalbaar doel misschien? Moet ik toch de frietjes van de donderdag er uit halen of is dat vals spelen? Vind het lastig en heeft zeker nog wat aandacht nodig.

Dit was het weer voor de maand september, wat best een roerige maand was. Maar aan het eind van de maand konden we zeggen 'eind goed al goed' en sloten de maand af met een fijne picknick in het bos. Nu vast houden dit gevoel! Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

You May Also Like

4 Comments

 1. Mooie cijfers op elk gebied. Jammer van de hoge rekeningen, herkenbaar hier aan het begin van het jaar met school. Overblijf, ouderbijdrage, schoolreisje (x3) dus flinke som!
  Goed gedaan met euroclix ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja soms komt alles te gelijk op het verkeerde moment. Niet dat we droog brood moeten eten, maar ik had het gewoon anders bedacht en daar hou ik me dan graag aan vast. ;)

   Verwijderen
 2. Wat fijn dat de doorgezaagde hoogslaper zo'n goede zet was! Hoogslapers zijn erg dominant aanwezig is mijn ervaring. Dus ik kan me helemaal voorstellen dat dit veel beter werkt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is echt heel fijn. We hadden geen betere beslissing kunnen nemen. :)

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: