Week 42; Tentoonstelling, Concert, 'Nieuwe' Fiets, Vissen en Gezellig Borrelen!

by - oktober 23, 2018

Leuk dat je weer meeleest met een nieuw weekoverzicht; deze week hoefde ik maar twee dagen te werken, wat een luxe. De jongste opende de tentoonstelling van zijn kasteelclub en de oudste gaf met zijn klas een mooi concert. Verder hadden we een heerlijk weekend met op verzoek van de jongens een gezellige borrel om de vakantie in te luiden.


Maandag
Vandaag aan de arbeid en naar school. Ik heb een makkelijk weekje met twee dagen werken en drie dagen vrij. Na een fijne werkdag gaan we met de hele familie inclusief opa en oma's kijken bij de laatste les van de Kasteelclub van de jongste. Hij mag zelfs de tentoonstelling openen. Hoe bijzonder!


's Avonds gaan de jongste en Manlief nog even een stukje fietsen. Ze komen thuis met een volle fietsmand noten. Of we er nog niet genoeg hadden! We zullen in ieder geval niet omkomen van de honger, mocht de hongerwinter uitbreken.


Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag dus lekker vrij omdat de klas van de oudste vandaag een concert geeft. Dit was al heel lang bekend, vandaar mijn vrije dag. Om kwart over tien begint het concert dus voor die tijd loop ik nog even vijf kilometer hard. Met op de dijk en pracht uitzicht.


Het concert is prachtig. Echt knap hoe deze kinderen in een paar weken tijd dit voor elkaar hebben gekregen, zo ontzettend leuk. De oudste bespeelt de blokfluit.


Na school heeft de oudste zijn typeles en de jongste speelt lekker thuis om daarna nog even door naar zwemles te gaan.

Woensdag
Vandaag mijn parttime dag. Voor ik ga sporten, fiets ik eerst even langs de AVRI om de lege verfbussen in te leveren. Voor me gevoel is deze klus nu echt afgesloten, heerlijk!


Daarna lekker sporten en als ik naar huis fiets is er wel iets heel raars gebeurd. Het is namelijk ineens heel erg mistig. Gelukkig maar van tijdelijke aard en kan ik gewoon lekker mijn wasje buiten hangen.


's Avonds leg ik de laatste hand aan het naambord. Nog even een paar keer aflakken met blanke lak voor bescherming tegen het weer en dan kan hij naar de klant.


Donderdag
Vandaag dus mijn tweede en tevens laatste werkdag van deze week. De jongens naar school en oma gaat met ze naar zwemles.

's Avonds maken Martijn en ik onze 'nieuwe' fiets naar wens. Via een Facebook-groep kochten we een nette tweedehands fiets voor een mooi prijsje. We waren al een tijdje op zoek, omdat onze 'tweede' fiets echt helemaal gammel was. En nu met een lekker band was het zondegeld om hem nog te laten maken. We leenden al een keer een fiets van de achterbuurtjes omdat we met zijn viertjes naar een leuk feestje wilden. Dus heel blij met deze fiets.


Vrijdag
Lekker weekend! De jongens naar school en ik ga lekker sporten. Nog even wat klusjes in het huishouden, zoals de deze schoenen in de wasmachine. Eigenlijk doe ik dit nooit, maar die leuke rode schoenen van Martijn waren na een feestje vies geworden en dat vond ik zo zonde dat ik het wel waard vond om het te proberen. Een heel eerlijk; missie geslaagd!


Als de oudste terug naar school is, gaan de jongste en ik nog even op Pokémonjacht. Generatie vier is uit, dus ook voor mij een vruchtbaar uurtje. 's Middags en 's avonds werk ik nog even aan wat slingers voor mijn onderneming TaxxLifestyle. Het is echt een beetje een probeersel en als het lukt ook nog eens een verrassing. Dus later meer!


Zaterdag
Een relaxte ochtend met de standaard huishoud-dingen. Als Martijn terug is van het vissen fiets ik nog even naar een kledingbeurs, maar die valt een beetje tegen. Dus ik ben weer vroeg thuis met lege handen. Vandaag wordt het naambord opgehaald waar ik de afgelopen weken druk mee was. Hopelijk zijn ze er blij mee, altijd weer spannend.


Martijn en de jongens gaan nog even vissen en zo heb ik onverwacht even het rijk alleen. Heerlijk! Ik fotografeer de slingers die ik gisteren maakte. En al zeg ik het zelf ze zijn heel goed gelukt. Verder pak ik nog wat andere huishoudelijke klusjes aan. Jaja, mijn hoofd wordt echt steeds leger en er is weer ruimte voor nieuwe dingen.


's Avonds luiden we de vakantie in met 'Borrelen', zoals de jongens dat noemen. Een wens van de oudste om dit weer eens te doen en daar doen we natuurlijk graag aan mee. Dit is dan gelijk als vervanging van het avondeten en zo kijken we gezellig 'Eigen Huis en Tuin' en andere kneuterigheid. We genieten er enorm van.


En om nog meer in de kneuterigheid te blijven; 's avonds kijken Martijn en ik samen naar mijn favoriete programma 'Ik Vertrek'. Waar toevallig deze week mensen aan mee doen die we kennen uit Culemborg. Je kunt de aflevering hier terug kijken.

Zondag
Vandaag een dagje zonder verplichtingen, maar wel heel druk. Tenminste ik wil een hoop doen vandaag. We beginnen natuurlijk met hardlopen. Ik loop vijf kilometer rekening houdend met het feit dat ik om elf uur nog even op Pokémonpad ga. Martijn loopt gewoon weer twaalf kilometer of als het niets is. Respect!

Gisteravond kreeg ik nog een hele leuke bestelling binnen voor een baby'tje wat gisteren geboren is. Het is dan wel zo leuk als ze zo snel mogelijk die slingers hebben, dus ik ga gelijk aan de slag. Ik mag twee mooie naamslingers maken voor deze nieuwe wereldburger. Helemaal blij mee!


Ze komen snel bij de juiste eigenaar terecht en 's avonds krijg ik nog een foto dat er al één exemplaar in het ziekenhuis hangt. Zo leuk!

Aan het eind van de middag halen Martijn en ik de benzinepomp op bij het schoolplein. Dit is een houten bord die fungeert als benzinepomp op het schoolplein. Ze kunnen hier dan een slang aan hangen en hun voertuigen 'voorzien van benzine'. Mijn taak was om deze een beetje op te leuken. Helaas zit dit al bijna een jaar in de planning, dus het werd wel eens tijd. *schaamschaam*


Martijn helpt me nog even met wat technische dingen en verder moet het de komende dagen dan toch echt op mijn creativiteit aankomen. Ik hou jullie op de hoogte!

's Avonds als de jongens op bed liggen, maken Martijn en ik de restjes van de 'Borrel' van gisteren op. Inclusief de wijn. En zo sluiten we een fijne week af waarin ik weer eens tot de conclusie kwam dat ik me thuis net zo goed vermaak als op het werk. Dat extra dagje vrij was dan ook echt geen overbodige luxe.

Heel erg bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: