Week 39: Regenboog, Informatieavond, Huishoudschema, Prijzen en Picknicken!

by - oktober 02, 2018

Welkom en leuk dat je weer meeleest met een nieuw weekoverzicht. Deze week begonnen we goed met een prachtige regenboog. Kwamen er heel wat klusje af deze week en genoten we in het weekend van het prachtige weer met als afsluiter een heerlijke picknick met vrienden.


Maandag
Vandaag is eigenlijk mijn parttime dag, maar ik ga een dagje extra werken in verband met de vakantie van een collega. Als we naar school lopen verschijnt er een prachtige regenboog, hoe mooi is dit. Zo idyllisch.


Om half drie rij ik weer naar huis om de jongens van school te halen. Ik breng de jongste naar de kasteelclub en lever de collectebus weer in. Niet een al te beste opbrengst, maar de oudste doet nog even snel een duit in het zakje voor dat de bus echt weg gaat.


Als we de jongste weer hebben opgehaald gaan we gezellig bij opa en oma eten, want zij is jarig vandaag.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag weer een goed start met en lekker warm ontbijtje, daarna door naar school en aan het werk.


Het is een drukke dag vandaag. De oudste heeft zijn eerste typeles, hij zal de komende tien weken een typecursus gaan volgen. Martijn gaat met de jongste naar zwemles en ik doe thuis het één en ander.

Als zij weer terug zijn, lopen wij met zijn allen naar school voor de informatieavond. Eerst een praatje bij in de klas van de jongste en hij laat zien wat hij allemaal al geleerd heeft. Daarna beman ik samen met nog een moeder de ouderraadtafel om leden te werven. Om zeven uur is de oudste aan de beurt. Eerst een praatje van de juffen en daarna nog wat uitleg over zijn taken en opdrachten.


Woensdag
Vandaag lekker vrij en om negen uur heb ik een afspraak. Ik breng de jongens naar school en voordat ik naar mijn afspraak ga verschoon ik ons bed en doe gelijk weer het winterdekbed er op. Heerlijk, kan niet wachten om er vanavond in te duiken.


Na mijn afspraak ga ik nog even een drie kwartier sporten. De spoeling is dun deze week, dit is mijn enige sportmomentje. De rest van de dag weer voorspelbaar. Eerst gymen en daarna gaan de jongste en ik nog even op pad voor de prijsjes.

Ook komt mijn bestelling van ASOS binnen. Helaas viel de bloes een beetje tegen, die gaat terug. Maar ik vond wel de armband voor bij mijn Apple Watch. Lang naar gezocht, maar hij is perfect!


's Avonds eten we de forellen die Martijn afgelopen weekend ving en met verse sperziebonen erbij hebben we een heerlijke gezonde maaltijd.


Donderdag
Vandaag weer werken en naar school. Verder een rustig dagje. De jongste speelt nog even lekker buiten na het eten met zijn beste vriendje a.k.a. achterbuurjongen.


's Avonds gaat de oudste nog even op pad met wat vriendjes en daarna werkt hij nog aan zijn huiswerk voor de typecursus. En dat is niet weinig moet ik eerlijk zeggen, ik schrik er best van. En omdat hij daarnaast ook nog zijn gewone huiswerk heeft, kunnen de komende weken aan de bak.


Vrijdag
Martijn thuis en ik aan het werk. Vandaag de laatste dag dat ik het werk van een collega over neem, wat zijn de twee en halve week om gevlogen zeg. Echt niet normaal. Gelukkig is het niet zo heel druk en heb ik eindelijk de tijd om het gewenste schema te maken. De jongens willen graag een huishoudschema en die krijgen ze hoor.


Als ik uit mijn werk kom fiets ik nog even snel naar de stad om de allerlaatste prijsjes op te halen voor school. Allebei de ondernemers hebben de prijzen klaar gezet, met een voldaan gevoel fiets ik naar huis. 's Avonds wordt gelijk het schema in gebruik genomen, ik ben benieuwd hoe lang ze dit met enthousiasme gaan volhouden


Rond een uur of zeven haal ik de oudste bij het schoolplein op om gezellig een taartje te gaan eten in de stad. Even gezellig bijkletsen en bedenken hoe we de komende weken met de typecursus en al het huiswerk gaan indelen.


Het wordt een zeer gezellig en geslaagd uitje. We komen beide tot de conclusie dat we dit vaker moeten doen.

Zaterdag
Vandaag moet Martijn een extra dagje werken, best vreemd als je gisteren eigenlijk al weekend had. De jongens en ik keutelen eerst lekker thuis. De oudste doet nog wat lesjes voor zijn typecursus en ik maak de overloop af. Deze moest nog steeds afgemaakt worden wat de wanden betreft. Totaal geen zin en eigenlijk te weinig tijd, maar ik kan maar beter beginnen, want dan weet ik dat het dit weekend afkomt.


Om twee uur breng ik de oudste naar een verjaardagsfeestje van een vriendinnetje, doe ik de boodschapjes voor de picknick van morgen en als ik thuis kom geniet ik van het eindresultaat van de overloop.


Om vijf uur haal ik de oudste weer op van het verjaardagsfeestje en ik kom ze al tegen bij de speeltuin. Hoe heerlijk is dit om je kind zo aan te treffen.


's Avonds gaan de oudste, manlief en opa nog even bij de stoomtrein kijken die rond 20:17 Culemborg zal passeren. Vol verwachting wachten ze op de stoomtrein en dit levert een paar mooie plaatjes op.


Zondag
Vandaag is de dag van de picknick, wat hebben de jongens hier naar uitgekeken. Ik begin met een rondje hardlopen en het gaat lekker, heel lekker zelfs. Acht kilometer op de teller! Vergeet trouwens niet om het artikel over mijn Apple Watch te lezen die vandaag online is gekomen.


Daarna gaan we beginnen met de voorbereidingen voor de picknick. Manlief en de jongste bakken cupcakes, we maken sandwiches en fruitstokjes met poffertjes. We hebben er zin in en de jongens helemaal.


Eenmaal aangekomen wordt mijn idyllische beeld van een picknick nog verder de grond in gedrukt. Begreep ik van de week al dat er tafels en stoelen mee gingen, voor mij is picknicken romantisch op een kleedje of een mooie houten picknickbank in het bos, zijn er ook nog eens 500 andere mensen die hetzelfde idee hadden als ons. Met andere woorden; je staat gewoon op een soort eendaags-camping.

Maar het mag de pret niet drukken, het is super gezellig. De jongens vermaken zich prima en er wordt fijn gespeeld. Het wordt dan ook een geslaagde middag met nog een kleine boswandeling als kers op de taart! Dat doet een mens goed.


Aan het eind van de middag rijden we weer naar huis en er wordt gezellig gezongen in de auto. Mocht je dit gemist hebben op Instagram, dan is dat misschien maar goed ook met mijn prachtige stem ;)

Eenmaal thuis gaan we gelijk lekker badderen, pyjama's aan, nog even wat huiswerk leren en dan lekker relaxen op de bank met een kleine versnapering. Want na zo een picknick hebben we geen avondeten meer nodig.

Dit was het weer voor deze week en willen jullie dan ook heel erg bedanken voor het lezen en tot volgende week.

You May Also Like

4 Comments

 1. wat makkelijk die sociale media, je kunt er tegenwoordig alles mee doen om zo'n mooi verslagje iedere week te maken, het blijft leuk om dat allemaal te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat voor een soort picknick was het, dat er 500 mensen waren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou het was gewoon een picknick met vrienden, we waren met 8 volwassenen en 6 kinderen. Maar op de plek waar we waren waren nog heel veel mensen. Het was een soort open veld in het bos.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: