Week 40; Homemade Pizza, B.T.W., G.J.G., Gezellig Feestje en Rust!

by - oktober 10, 2018

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht; na een drukke september maand kwamen we deze week weer in wat rustige vaarwater. Zo deed ik mijn B.T.W-aangifte, hadden we een fijne studiedag, scoorde ik twee hele gave truien voor heel weinig en luidden we het weekend in met twee leuke feestjes. De zaterdag en zondag waren helemaal fijn; lekker thuis en geen verplichtingen. Ik deed dan ook eindelijk eens wat dingen waar ik normaal niet aan toe kom.


Maandag
Vandaag een nieuwe school- en werkdag. Opa en oma passen vandaag op en vandaag bestaat alleen uit iedereen op de juiste plek te krijgen. De oudste gaat naar een inhaalles typecursus, want hij is een week later ingestapt. En de jongste naar de kasteelclub. Uit mijn werk kan ik ze dan zelf weer ophalen.

De jongste heeft een mooie kacheltegel gemaakt bij de kasteelclub, hoe leuk. De middelste tegel op de foto is van hem.


Manlief draait vandaag een soort dubbele dienst, hij komt hele even thuis maar moet gelijk weer door naar Rotterdam om nog wat uurtjes te werken. Ik maak voor de jongens lekkere semi-gezonde pizza's. We smullen er heerlijk van.


Dinsdag
Vandaag neem ik de laatste prijzen mee voor de loterij van het GroteJosefGebeuren (G.J.G.). Dit is aanstaande vrijdag,  blij dat dit hoofdstuk nu echt is afgesloten. Uiteindelijk had ik drie tassen en nog een doos vol met prijzen, cadeaubonnen, cadeautasjes et cetera.


Daarna door naar mijn werk waar ik een dagje alleen zit. Mijn twee naaste collega's zijn beide niet aanwezig. Helemaal in mijn uppie zit ik niet natuurlijk, genoeg andere collega's op de afdeling, Ook mijn vriendinnetje is weer terug van haar twee en halve week vakantie, dus er moet een hoop bij gepraat worden.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

De oudste heeft weer typeles en na het werk rij ik met de jongste naar de zwemles. 's Avonds doe ik mijn B.T.W.-aangifte van het derde kwartaal. Zo gepiept met die twee bestellingen die ik kreeg :(


Woensdag
Vandaag lekker geen wekker, want de jongens hebben studiedag. Niet dat ze heel lang uitslapen, maar in de pyjama naar beneden is ook best fijn. Als de jongens zich toch nog in hun pyjama vermaken voor de T.V., ga ik even vijf kilometer hardlopen. Na een half uurtje ben ik weer thuis en gaan we over tot de orde van de dag. We maken er letterlijk een studiedag van, want we gaan even met zijn drietjes aan de grote tafel werken. De oudste doet zijn typecursus, de jongste maakt hele moeilijke sommen en ik werk aan mijn blog.


's Middag gewoon naar de gym en de fysio. We nemen voorlopig afscheid van de fysiojuf, want ze gaat met zwangerschapsverlof. Deze twee populaire naamslingers zullen dan ook binnenkort een broertje of zusje krijgen. Ik ben zo benieuwd en ik kan niet wachten om er weer eentje te maken.


Daarna rijden we door naar opa en  oma. Oma heeft gisteren een staaroperatie gehad dus we gaan even kijken hoe het met haar gaat. En we maken gelijk gebruik van de gelegenheid om even de haren te laten knippen door opa.


Donderdag
Vandaag aan de arbeid en naar school. Ik pluk nog even wat cherrytomaatjes uit eigen tuin. Toen we terug kwamen van vakantie, half augustus, was onze cherrytomatenstruik flink overwoekerd. Maar daar hebben we nu al weken profijt van en om de dag plukken we een schaaltje met cherrytomaten. Deze nemen we mee naar school en het werk.


Na een fijne werkdag lekker thuis en hebben Martijn en ik weekend. Omdat Martijn morgen gaat helpen met opbouwen bij het G.J.G. heeft hij een dagje vrij genomen en voor mij natuurlijk gewoon mijn parttime dagje.

's Avonds een hoop klusjes te doen en we leggen eindelijk dit mooie bord op de gevoelige plaat. Dit bord is gemaakt in samenwerking met verschillende basisscholen in Culemborg in het kader van de 'Keep it clean-day'. Het bord is gemaakt van plastic doppen. De oudste en zijn klas hebben ook aan dit bord meegewerkt.


Vrijdag
Weekend! De jongens gewoon lekker naar school en ik ga lekker sporten. Daarna nog even de stad in voor wat boodschapjes en koop ik deze twee superleuke truien bij de Zeeman voor maar € 3,99 per stuk. Ik werd getipt door een moeder bij de gym en daar ben ik heel blij mee.


Als de jongste na de lunch zijn trui past, gaat hij ook niet meer uit. Martijn gaat na de lunch met de oudste mee naar school. Martijn gaat helpen bij het opbouwen van het G.J.G., want vandaag is het zover.

De jongste en ik gaan even op bezoek bij een tante om te vragen hoe het met haar en haar man gaat. Haar man zit op dit moment in revalidatie na een hersenbloeding. Ondanks dat is het altijd gezellig en druk bij hun, aangezien ze een eigen bedrijf hebben waar het nooit saai is.

Om half vijf vertrekken we met het hele gezin naar het G.J.G. De jongens doen daar allemaal leuke spelletjes, zoals haring happen, de levende fruitmachine, surfen op een surfplank en de jongste knutselt een mooie vis.


We blijven maar een uurtje en dat is lang zat eigenlijk. Hartstikke leuk die voorbereidingen en ik vind het ook geen probleem om te helpen. Maar de dag zelf vind ik altijd veel te druk en is eigenlijk helemaal niet mijn ding. Gelukkig hebben we een super goede smoes en na een uurtje fietsen we naar een kinderverjaardag bij vrienden. Het wordt een super gezellige avond en fietsen pas laat naar huis.

Zaterdag
Ik start de dag met hardlopen en dat doe ik met voorbedachte raden. Martijn vertrekt straks naar België om een nachtje te vissen. De jongens en ik hebben dan lekker helemaal niets meer dit weekend. Ik loop zeven kilometer, het gaat super goed en ik geniet van de omgeving. Al merk ik wel als ik klaar ben dat ik bek af ben, waarschijnlijk door die paart wijntjes van gisteren avond.

Als Martijn vertrokken is, maken de jongens en ik een wandelingetje. We halen op de terugweg lekker kibbeling voor bij de lunch. Daarna wordt het een fijne relaxte middag. Ik hang een wasje buiten en de jongens spelen heerlijk buiten. Op het schoolplein en in de wijk, ik ben ze echt een paar uurtjes kwijt.


's Avonds spelen we het kwartetspel dat we bij elkaar spaarden en deze week compleet maakten. Het is een kwartet van de stad Culemborg in het verleden, super leuk en herkenbaar om te spelen.


Zondag
Vanochtend lekker in de pyjama-relax-modus. Mijn vaste hardlooprondje had ik bewust gisteren al gedaan. Ik kijk de trouwvideo van Annic, die echt prachtig is. Tranen met tuiten, als je iemand al zo lang volgt. Ik heb haar ook nog eens in het echt mogen ontmoeten, dus ik vind het extra bijzonder.


Verder wordt het weer een heerlijke dag. De jongens spelen lekker buiten en de oudste werkt nog even hard aan zijn huiswerk. Het hoort er nou eenmaal bij, ook al is het prachtig weer buiten. Helaas heeft Martijn niks gevangen in België, maar zijn maatje wel. Later op de middag gaan Martijn en de oudste nog even wat vrienden helpen met een lastig klusje.


Ik heb voor het eerst in hele lange tijd mijn to-do-list een keertje echt onder controle. Dus ik begin gewoon met wat klusjes die ik de afgelopen zes jaar eigenlijk wat vaker had moeten doen, maar waar het gewoon niet van komt. Zo maak ik al het houtwerk schoon van de trappen in huis en knip alle halen van de vloerbedekking op de trappen netjes weg. Ik sta gewoon een beetje versteld van mezelf en ik zou bijna gaan twijfelen of ik geen last heb van nesteldrang. En ook al zijn de uiterlijke vertoningen er misschien ook wel naar, het is toch echt niet zo.

Ik gooi ook nog een hoop dingen weg waar ik de afgelopen maanden, soms zelfs jaren tegen aan loop en eigenlijk niet weet wat ik er mee moet. Ik zet nog wat spullen op Marktplaats.nl die ik dezelfde dag nog verkoop. Het moet niet gekker worden. Oh ja en deze twee luilakken laten mij lekker mijn gang gaan en laten zich niet van de wijs brengen.


Na het eten gaan de jongens nog even op het schoolplein spelen en ik ga nog en half uurtje op pad voor Pokémon, zelfs daar heb ik weer tijd voor. Daarna lekker in bad en nog even in de pyjama op de bank. En zo sluiten we, ondanks wat strubbelingen wat betreft de opvoeding vandaag, twee heerlijke relaxten dagen af. Dat er nog maar vele mogen volgen de komende tijd.

Het was dan ook echt een heerlijke week, we luidden het weekend in met het G.J.G. en daarna een super gezellig feestje bij vrienden. Daarna twee heerlijke dagen thuis waarin we genoten van het prachtige weer. Ik hou van deze 'saaiheid'. Bedankt voor het lezen en tot de volgende week.

You May Also Like

4 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: