Week 41; Bestellingen, Mooi Weer, Open Dag Hulpdiensten en 10K!

by - oktober 17, 2018

Leuk dat je mee leest met het nieuwe weekoverzicht. Deze week genoten we uiteraard van het mooie weer, net als onze zonnepanelen. Ik mocht werken aan twee leuke bestellingen en bezochten we een groots opgezette open dag van de hulpdiensten.


Maandag
Vandaag is het mijn parttime dag en nu alle dagen weer een beetje normaal zijn, breng ik de jongens naar school en fiets ik door naar de sportschool. Als ik thuis ben zit ik nog in de opruimmodus van gisteren, zo fijn! Ik maak de pakketjes klaar voor de spullen die ik verkocht via Markplaats en rommel nog even verder in huis. Alles wat ik tegen kom en we niet nodig hebben, gaat weg. En daar zitten ook spullen van de jongens bij, jammer dat ze op school zitten zeg ;)


Na de lunch breng ik de jongens tot aan het zebrapad naar school. Niet dat ik een luie moeder ben, maar ze willen zo graag alleen. Op vrijdag gaat de oudste altijd al alleen in de middag, maar de jongste vind ik nog net iets te jong. Vanaf het zebrapad mogen ze alleen en ik kijk ze na tot ze op het schoolplein zijn.


Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag weer aan de arbeid. De jongens naar school en oma Bep past op. Op het werk maken we tijdens de lunchpauze even een ommetje, dat hebben we echt lang niet gedaan Maar het is heerlijk en vlak bij ons werk is een mooi wandelgebied. Nu blijven volhouden, ook goed voor de stappen. Op een werkdag kom ik nog niet eens op de helft van 10.000 stappen.


s' Avonds ga ik verder met een bestelling voor mijn webshop. Eigenlijk heb ik deze naamborden uit het assortiment geschrapt, maar heel soms maak ik nog wel een een uitzondering. Maar ik merk alweer aan mezelf dat ik veel te perfectionistisch ben en dit toch een lastig dingetje vind. Dit is dus echt de laatste.


Woensdag
Vandaag weer niks op het programma op mijn vrije ochtend, dus jongens naar school en door naar de sportschool. Ik merk dat ik er lekker in zit de laatste tijd en pak alles een tandje zwaarder dan normaal. Maar na zo een training mis ik wel mijn eiwitjes, dus ik neem sinds lange tijd weer een bakje kwark met weipoeder en vers fruit. Echt genieten,wat heb ik dit gemist.


Ik ben sowieso van plan om mijn eetpatroon weer een beetje naar het oude te brengen. Tenminste alle goede dingen bij elkaar brengen. Dus ik ontbijt nog steeds warm, maar ik laat mijn kwark en mijn maiswafels met kipfilet weer terugkomen. Wel in mindere vorm en dat zorgt voor meer variatie. Het blijft lastig ik moet gewoon iets vinden wat te doen is en mijn eetpatroon wordt. En ik moet zeggen dat ik deze week goed bezig ben. Maar ja, voor hoe lang........

Ik zit nog steeds een beetje in de opruimmodus, dus ik besluit een backup te maken van mijn laptop. Ooit na een crash besloot ik dit iedere week te doen, maar na een tijdje komt daar de klad weer in en ben je zo een paar maanden verder. Maar na dit nieuws krijg ik het toch weer benauwd en maak een backup. Ook organiseer ik mijn backup, want sommige dingen staan er dubbel of zelfs wel driedubbel op omdat ik dan even snel een backup wil maken. Goed bezig, als zeg ik het zelf!


Na de lunch gaan we gymen. Na zoveel jaar vinden de jongens het nog steeds leuk en op dit moment is de parachute favoriet. Alle kinderen vragen er ook om. Een mooie foto maken bij de gym is altijd lastig omdat wij achter een soort plastic wand zitten. Maar de parachute wil ik toch even met jullie delen.


De rest van de dag genieten we natuurlijk van het mooie weer. Ik rommel in de tuin en de jongens spelen lekker buiten. Tegen etenstijd komt de oudste zijn vriendinnetje langs, zij heeft haar arm gebroken. Echt erg, ze moet zo door naar het ziekenhuis om te gipsen.

Donderdag
Vandaag weer naar school en werken. Als we naar school lopen komen we het vriendinnetje van de oudste tegen, ze zit inderdaad in het gips. Maar ze kan nu direct weer terug naar het ziekenhuis. Ze hebben de foto's nog eens goed bekeken en ze moet nog verder in het gips. Arme meid!

Na het werk breng ik nog een leuke bestelling weg die ik afgelopen dinsdag kreeg. Deze mooie standaard verjaardagsslinger met de tekst HIEP*HIEP*HOERA in een mooie blauw-grijze kleur. Ik hou er van.


Bij thuiskomst krijg ik van de jongste (op Martijn zijn telefoon) een filmpje te zien hoe goed hij wel niet door het gat zwemt. Én hij heeft weer een nieuwe sticker gekregen, dus we zijn weer een stapje verder. Super trots op hem.


Vrijdag
Vandaag is Martijn lekker thuis bij de jongens. Ik ga aan het werk met mijn mooie nieuwe blouse. Deze blouse bestelde ik bij de Wehkamp en is van Vera Moda. Echt heel erg blij mee!En wat er vandaag gebeurd weet ik niet, maar na een uurtje thuis te puzzelen met de DNS-tekst om mijn domeinregistratie goed te krijgen lukt me gewoon. Al anderhalf jaar mee aan het stoeien en puzzelen en nu valt het kwartje eindelijk! Ik had al de domeinnaam www.taxxlifeblog.nl en die stond doorgelinkt naar www.taxbreddels.blogspot.nl, beter kreeg ik het niet voor elkaar.  Dus als ik dan naar een bepaald artikel wilde linken, dan kwam altijd die hele blogspot URL te staan. Dat was natuurlijk een doorn in mijn oog en kon ik me er niet bij neerleggen . Vandaag dus gelukt en komt er degelijk www.taxxlifeblog.nl in de URL-balk te staan. Super trots op mijn zelf eigenlijk wel ;)'s Avonds was het de bedoeling dat de jongste en ik een taartje zouden gaan eten in de stad. Helaas was hetgeen waar we naar toe wilden dicht. En ook de andere gelegenheden waar we een taartje konden eten waren al dicht, we besluiten dus om lekker naar huis te gaan met wat lekkers. Hij zoekt een heerlijke stroopwafelcake uit bij de HEMA. Dus Martijn en de oudste hebben ook nog eens geluk.


Zaterdag
Vanochtend brengen we een bezoekje aan de open dag van de hulpdiensten bij ons in de stad. Deze groots opgezette open dag is ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van de stadsrechten van Culemborg. Jullie hebben denk ik al aardig wat langs zien komen in mijn blogs de afgelopen tijd rond dit jubileum. Er zijn dan ook ontzettend veel leuke activiteiten vanwege dit 700-jarig bestaan.


Het is echt een geslaagde ochtend; we zijn getuige van een inrekening door de speciale eenheid, we zien een helikopter van heel dichtbij landen en mogen heel veel voertuigen van binnen en van buiten bekijken. Ik zal hier later nog een aparte blog over maken.

Rond drie uur vertrekken we naar een gezellige verjaardag bij vrienden waar we gezellig mee eten. Na zo een drukke dag, waarin ik toch mijn beentjes voel van het geslenter van vanochtend, kruipen we allemaal vroeg onder de wol.


Zondag
Vandaag lekker niks op de planning, behalve dat er nog een flinke klus op ons wacht. Dus besluiten we om er vandaag maar eens te gaan doen. Maar niet voordat we allebei gaan hardlopen. Ik ga als eerst en het gaat lekker. Sinds lange tijd loop ik weer eens tien kilometer. Super blij en tevreden natuurlijk.

Als ik om kwart voor tien thuis kom vertrekt Martijn voor zijn rondje. Voor mijn gevoel is hij binnen een mum van tijd weer terug, maar wel met elf kilometer op de teller. Ongelofelijk of het niks is. We besluiten om voor lunch alvast aan de klus te beginnen.

We gaan de wand naar de zolder schilderen die vanaf de overloop naar boven loopt. Super lastig in verband met de hoge nok en het trappengat. Daarom pakken we de klus met zijn tweeën aan. En dat gaat super lekker, in ruim één uur tijd zit de eerste laag er op!


Terwijl wij boven klussen zitten de jongens samen een spel te spelen, maar als ik beneden kom om even wat te pakken  zijn er aardig wat kinderen bij gekomen. Gezellig! Al snel wordt het spel opgeruimd en vertrekken ze lekker naar buiten.


Tijdens de lunch komen we een beetje bij en komen we beiden tot de conclusie dat onze hardloopprestatie in combinatie met de schildersklus niet het allerbeste idee was. Maar er is geen weg meer terug, dus na de lunch gaan we door voor met de tweede en tevens laatste laag. Om twee uur zijn we klaar met de klus, dus nu lekker lui op de bank. De rest van de dag doen we letterlijk niets meer. Behalve dan even geniet van onze mooie nieuwe wand.


Dit was hem weer het weekoverzicht voor deze week. Een fijne week met toch wel als hoogte punt de open dag van de hulpdiensten, dat was echt ontzettend leuk voor de jongens. En natuurlijk blij dat de eerste echte verfklus er op zit, nu op naar de woonkamer.  Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

4 Comments

 1. Lekker weekje weer!
  Ga je deze kleur ook in de woonkamer doen dan, of iets anders?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wilde hem eerste wel in de woonkamer doen, maar ik vind hem toch iets te groen. Voorde woonkamer kies ik toch liever een wat neutralere kleur. Wordt vervolgd!

   Verwijderen
 2. wederom genoten en gelezen, was weer een mooie week met een mooie afsluiting zaterdag bij de open dag geweldig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die open dag was echt geweldig! De jongens hebben genoten. Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: