Doelen en Duurzaam Oktober 2018

by - november 03, 2018


Het is alweer november, de één na laatste maand van 2018. Tijd om terug te kijken naar de Doelen en Duurzaam van oktober. Het was een fijne maand, de rust is echt terug in het gezin en we maakten heel wat stappen.


Mijn 7 persoonlijke doelen:

1. Fysieke Gezondheid; lekker aan het sporten en ook het eten gaat bovenwonder goed. Ik maak een combinatie van alles wat ik de afgelopen jaren geleerd heb en wat werkt voor mij. Dus geen dieet meer, maar gewoon een gezonde levensstijl. Met behulp van de myfitnesspal-app, waarin ik mijn calorieën bij houd, gaat me dat heel goed af. De getallen van deze maand: ik liep in totaal 43,2 kilometer hard, best veel en ik liep zelfs weer een keer tien kilometer aan één stuk. Ik roeide acht kilometer en op de crosstrainer legde ik vijf kilometer af. En we zijn ook weer begonnen met wandelen in de pauze op mijn werk, gemiddeld zo een twee a drie kilometer per keer. Ik twijfel nog of ik dit ook ga registreren.

Lees ook: Doelen en Duurzaam September 2018

2. Mentale Gezondheid; gaat heel goed. Mede door de openbaring die ik had met het eten. Verder maakten we aardig wat klussen af en maakten de jongens ook wat mooie sprongen. Wat weer een goede impact heeft op mij. Ik heb het gevoel meer overzicht te hebben en dat werpt zijn vruchten af.

3. Financieel; we zijn weer bij. Geen gekke dingen, behaalden onze spaardoelen en boekten zelfs een weekendje weg voor in december. Hoe slecht kun je het hebben.

4. Taxx Lifestyle; deze maand mocht ik wel drie leuke bestellingen factureren. Heel blij en geeft een boost om er weer veel aandacht aan te geven. Ik maakte een verjaardagsslinger, twee leuke naamslingers en, nu echt voor de laatste keer, een naambord.

5. Taxx Life Blog; deze maand 1525(!) unieke bezoekers volgens Analytics en volgens blogger.com waren er 12.078 pageviews. Heel blij met deze stijging, al weet ik niet of ik dit vast kan houden. Mede door wat discussies in groepen kreeg ik meer bezoekers, dus ik weet niet hoe dat volgende maand is.

6. Werk; gaat goed. We zitten in een lekkere flow met mijn collega's. Ik hoop natuurlijk dat zij daar ook zo over denken. Balans privé en werk is prima in orde op dit moment.

7. Rust in huis; gaat heel goed. Zoals ik al eerder zei, de jongens hebben een paar flinke sprongen gemaakt en wij misschien ook wel qua opvoeding. Verder hebben we eindelijk de eerste stappen gezet met klusjes in huis. Dat smaakt naar meer.

Duurzame doelen en resultaten:

Energieverbruik:
Dacht ik halverwege oktober dat we deze maand misschien wel in het groen zouden eindigen, gooiden de laatste twee weken toch roet in het eten. We speelden dan ook precies quitte en dat geeft misschien ook gelijk wel aan hoe het weer in oktober was. Eerste twee weken heel zonnig en warm, de laatste twee weken guur en koud. Het is ons wel gelukt om in de maand oktober de verwarming niet aan te doen. Nou ja misschien op een verdwaalde middag als oma oppaste, maar verder dus niet. Ik moet hier wel aan toevoegen dat we een nieuwbouwhuis hebben en de temperatuur niet onder de 18 graden is geweest.


Bijverdiensten:
Deze maand verkocht ik nog wat tweedehands spulletjes via Marktplaats en Facebook. Dat leverden ons € 20,= op. Met de Euroclix weer een mooie opbrengst, we verdienden 791 clix deze maand. De teller staat nu op 9546 clix. Nog 500 clix en dan hebben we gewoon € 150 euro(!) verdiend in ruim een jaar. Ik vind het ongelofelijk en daar deed ik dus eerst bijna 10 jaar over. Zo zie je maar, alles wat je aandacht geeft groeit!

Boodschappenbudget:
We gaven deze maand € 460,65 uit aan boodschappen, we bleven gewoon ver onder budget. We hebben maar één keer gebruik gemaakt van de Hello Fresh en ik maakte voor het eerst serieus een weekmenu met de folders erbij. En dat werpt dus zeker zijn vruchten af. En weten jullie wat ik ook nog deed? Toen ik aan het einde van de maand zag dat we onder budget bleven kocht ik op de laatste dag nog een extra zak kattenvoer, een fles wasmiddel en ander dingen die toch wel op gaan. Misschien is het de boel voor de gek houden, maar ik word daar heel gelukkig van ;)

Ik kan met recht zeggen dat oktober een fijne maand was en ik denk voor ons hele gezin! Op naar november en lekker doorgaan met waar we mee bezig zijn. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

You May Also Like

2 Comments

 1. Het rode nulletje van oktober zou ik groen maken :-)
  Het glas is halfvol ;-) (Of feitelijk: geheel gevuld met materie.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je zeker gelijk in :) Hij ie eigenlijk een soort van oranje, maar niet echt duidelijk. ;)

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: