Week 44; Appelmoes, Ztringz, Halloween, Nieuwe Youtuber, Feestjes en Hardloopevenement!

by - november 07, 2018

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht, leuk dat je mee leest. Deze week stond in het teken van de Ztringz en ik deed gezellig mee aan deze nieuwe rage! De jongens gingen langs de deuren voor Halloween, hadden we twee feestjes in het weekend en liepen Martijn en ik mee aan een hardloopevenement.


Maandag
Helaas is de herfstvakantie afgelopen en dus ook de luie ochtendjes. We maken ons klaar voor een nieuwe werk- en schooldag. De oudste moet heel veel meenemen voor het nieuwe thema dit blok. Gelukkig hadden we gisteren alles al bij elkaar gezocht en was zijn vriendinnetje zo lief om een paar gedroogde bladeren te geven.


's Avonds zoeken we alvast de outfits uit voor de Halloween van aankomende woensdag. Ze zijn er snel uit en de oudste werkt nog even aan zijn typecursus in zijn Halloween-outfit.


Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Hetzelfde als gisteren, oma past op. De oudste werkt aan een nieuw thema op school waarbij hij verse appelmoes maakt. Dat wordt dus lekker smullen bij het avondeten na de zwemles.


Woensdag
Vandaag lekker thuis en de jongens half dagje naar school. Na de sportschool besluit ik een bezoekje te brengen aan de kringloop. Helaas geen schatten gevonden en eerlijk gezegd viel het me een beetje tegen. Verder nog wat boodschapjes en het huishouden.

Na de gym gaat de oudste bij een vriendje spelen. De jongste en ik fietsen door naar een vriendin waar we even een bakkie doen. Daarna gaan we ons voorbereiden voor vanavond; Halloween!


We zetten al het snoep klaar, versieren de deur en de jongste knutselt nog hele mooie papieren pompoenen waar we het huis mee versieren. Wat is het toch een topper. Zo trots op hem en wat is het toch een heerlijk kind!

Om zes uur gaan de jongens zich omkleden voor het festijn. Het wordt nu toch wel spannend en de jongste krabbelt een beetje terug. Maar als ze eenmaal op pad zijn is het natuurlijk helemaal leuk! Het wordt een stuk drukker dan verwacht, maar gelukkig hadden we genoeg snoep klaar gezet.Donderdag
Vandaag weer aan de arbeid en de jongens naar school. Oma neemt ze mee naar zwemles en verder geen bijzonderheden. Dat geeft ook helemaal niets na de drukke Halloween-avond van gisteren. Op het werk maken we in de lunchpauze weer een mooie wandeling. We zitten aan de rand van een industrieterrein, dus we lopen zo een prachtig natuurgebied in.


's Avonds de boodschapjes, lekker frietjes eten en Martijn gaat nog een uurtje sporten. de jonsgste gaat nog even aan de slag met zijn vragenlijst over zijn favoriete boek. Ik heb het al eerder vermeld in dit weekoverzicht, maar het is zo een fijn, lief en slim kind. ♥

Borre Boekje

Vrijdag
Ik heb lekker weekend. Op de een of andere manier was ik er aan toe deze week, geen idee waarom eigenlijk. Jongens naar school, rondje sportschool en het huishouden. Spannender kan ik het niet maken.  Oh ja ik ga aan de slag op zolder. Nu dat de wand zo mooi geschilderd is wordt het tijd om daar orde in de chaos te scheppen. Ik begin met het opruimen van de walnoten-oogst van dit jaar, die al weer even liggen te drogen. En dat is niet weinig en dan hebben we ook nog van vorig jaar. Dus heb je interesse in een zakje? Laat het me weten!


Om twaalf uur neemt de jongste een vriendje mee van school die gezellig blijft eten en spelen. Om drie neemt de oudste ook een vriendje meer die gezellig komt spelen. En zo wordt het onverwacht een gezellig boel en zijn we heel druk met de nieuwe rage Ztringz.  Zelfs ik doe mee, hoe grappig!


Als halverwege de middag ook nog een vriendje van de jonsgte uit de buurt komt binnen vallen met zijn Ztringz is het feest helemaal compleet. Hij leert ons echt de kneepjes van het vak. Waar je maar druk mee kan zijn. ;)

Zaterdag
Martijn is vannacht wezen vissen. De jongens en ik starten lekker rustig op. Wasjes draaien, opruimen en werken aan de typecursus. Een maatje van Martijn maakt nog een prachtige foto van hoe koud het die ochtend wel niet is als ze wakker worden langs de waterkant.


's Middags hebben we een gezellige kinderverjaardag bij vrienden waar we lekker mee eten. Ook daar wordt er weer druk geoefend met de Ztringz. De jongste heeft de smaak te pakken, maar de Jakobsladder is toch iets te hoog gegrepen voor hem.


Zondag
Vandaag doen Martijn en ik mee aan de vallende bladerenloop op de Meent. Dat doen we nu al een aantal jaartjes achter elkaar. Martijn loopt negen kilometer en ik zes kilometer. Het is een fijne run met prachtig weer en gezellige mensen. En ondanks ik altijd een beetje de underdog blijf, liep ik voor mij doen een prima tempo.


's Middags hebben we nog even een gezellige kinderverjaardag en ook hier geven we weer een leuk ingepakt geldcadeau. Van de cadeaus op de foto was er dus één voor de verjaardag van gisteren en één voor het feestje van vandaag.


Rond vijf uur weer lekker naar huis en sluiten we met een gezonde maaltijd een druk, maar gezellig weekend af. Eigenlijk was de hele week best druk met over het algemeen mooie en leuke dingen.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

6 Comments

 1. Wat een leuk filmpje op youYou. Complimenten voor Nathan.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Nicole! En bedankt voor het abonneren op ons kanaal.

   Verwijderen
 2. zoals gewoonlijk weer helemaal gelezen en iedere keer verbaasd over wat er allemaal in een gezin gebeurd met schoolgaande kinderen en hun ouders, denk dan weer terug aan vroeger met mijn eigen kinderen die nu volwassen zijn en niet meer thuis wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Uit huis, daar moet ik nog niet aan denken. Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 3. Wat een prachtige naam voor een loopevenement: de vallende bladeren loop. Heel aansprekend!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: