Open Dag Hulpdiensten

by - november 11, 2018

Afgelopen 13 oktober was het weer zover; de open dag van de hulpdiensten. Extra groot uitgepakt dit jaar in verband met het feit dat Culemborg dit jaar 700 jaar stadsrechten heeft. Met het hele gezin en opa gingen we even een kijkje nemen.


Ieder jaar brengen Martijn en de jongens wel een bezoekje aan de open dag van de hulpdiensten bij ons in de stad. Het is dan altijd op het terrein waar de brandweer, politie en gemeente gevestigd zitten. Dit jaar werd er dus flink uitgepakt in en rond het havengebied. Met heel veel dingen om te doen en nog veel meer om te zien.


Zo vielen we met onze neus in de boter en stonden we vooraan bij een demonstratie van de speciale eenheid en het arrestatieteam. We waren getuige hoe drie boeven werden ingerekend met behulp van een hond en er werd gebruik gemaakt van echte explosieven.
Verder stonden er heel veel voertuigen van groot tot klein. Waar je in of op mocht zitten. Ook de hulpdiensten uit het buitenland waren present.


We zagen wel drie helikopters van heel dicht bij overkomen. Bij de helikopter van de landmacht mochten we kijken hoe deze landen en daarna van dichtbij bekijken. We hadden dit nog nooit meegemaakt. Wat een wind zeg, een mooie ervaring rijker.Daarnaast was er ook heel veel te doen voor de jongens: ze mochten schieten met een echt wapen op een schietschijf en spullen aan nemen van een robot die wordt gebruikt bij het opsporen van bommen. Er waren uilen om te aaien en er lag een lijk van het forensisch onderzoek. Bij de scouting mochten ze nog even lekker ouderwets met een katapult schieten.


Er was zo veel te doen dat we niet eens overal aan toe kwamen. Zo was er ook nog een demonstratie van de reddingsbrigade en  nog veel meer in en rond het water. Maar we hadden al zo lang rond gelopen dat we er voor kozen om lekker naar huis te gaan.


Wat een geweldig evenement was het, echt heel goed opgezet door de gemeente Culemborg en alle andere partijen die hierbij betrokken waren. Zowel voor ons als voor de jongens was het ontzettend indrukwekkend. Een mooie ervaring rijker en dat op een normale zaterdagmorgen.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: