Week 45; Ztringz continues, verkeerde zuinigheid, 2x afscheid, zelfredzaamheidstoets en Sint Maarten.

by - november 14, 2018

Leuk dat je weer meeleest met een nieuw weekoverzicht. Deze week ging de rage met de Ztringz gewoon door, deden we aan verkeerde zuinigheid, mocht de jongste tussentijds afzwemmen en vierden we natuurlijk Sint Maarten.


Maandag
Vandaag lekker mijn part-time dag, fijn na zo een druk weekendje. Lekker sporten, boodschapjes en thuis flink aan de slag. Een hele waslijst af te werken vandaag en ik moet zeggen dat gaat best lekker. Als de jongens na de lunch weer naar school zijn rijd ik even snel naar de garage voor de bandenwissel. Het is weer tijd voor de winterbandjes.


In de loop van de dag krijg ik deze ontzettend gave foto binnen van mijn tante. Een vriendin van haar bestelde onlangs twee naamslingers voor haar kleinzoon. En nu krijg ik dus deze foto binnen, hoe leuk!
Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag wordt er al weer vroeg 'ge-Ztringz-t' hier in huis. Ze staan er mee op en gaan er mee naar bed. En ik moet eerlijk toegeven dat ik net zo hard mee doe. Als ik zo een ding in mijn handen heb, hou ik ze ook niet stil en maak ik op de automatische piloot allemaal figuren achter elkaar.


Oma Bep past vandaag op en ik krijg via haar van mijn tante deze plant. Ik word er blij van en het zijn er zelfs drie stekken in een pot. Dus twee hou ik er zelf en eentje gaat er terug naar mijn moeder.


Uit het werk weer met De jongste naar zwemles. Eindelijk gaan ze een keer oefenen voor het gat waar ik bij ben. Dit doen ze eigenlijk alleen op donderdag, de reden daar achter weet ik niet. Maar nu kan hij het eindelijk eens aan mij laten zien. En wat doet hij het goed zeg, zo trots op hem. Hij is helemaal klaar voor zaterdag, dan mag hij zijn zelfredzaamheidtoets doen. Deze toets staat ongeveer gelijk aan diploma A.

's Avonds na het eten werk ik ook nog eens aan leuk kraamcadeautje voor kennissen en de jongens doen gezellig mee. De oudste werkt aan zijn typecursus en de jongste maakt wat sommen omdat hij dat zo leuk vindt. Op school krijgt hij nog steeds geen echte sommen, dus meestal draai ik een stapeltje voor hem uit.


Woensdag
Vandaag oogst ik nog even snel onze tomatenplanten zodat de jongens wat mee kunnen nemen naar school. Waarschijnlijk een van de laatste keren want ze gaan er uit. De planten worden steeds slechter en ook met dit weer kleuren ze niet meer zo goed.


Verder ziet mijn ochtend er weer standaard uit. Sporten, boodschapjes en het huishouden. Na de lunch gaan we gymen en 's middags spelen de jongens lekker binnen vanwege het niet zo hele fijne weer. Maar dat doen ze hartstikke goed en dat mag ook wel eens gezegd worden.

Om kwart over vier rijden we richting Geldermalsen om een paar waterschoenen op te halen voor de jongste. Ik had gehoopt dat hij de zwemlessen wel met het huidige paar zou doorkomen, maar ze worden toch wel krap. Ik was al een tijdje op zoek, maar uiteindelijk vind ik een mooi paar in de buurt.

Omdat Martijn een avondje moet werken besluiten we er een bezoekje aan de Mac aan vast te plakken. Eigenlijk is dit dus echt verkeerde zuinigheid. Tweedehands waterschoentjes ophalen en dan voor 17 euro gaan eten bij de Mac. Beetje zonde, maar goed deze foto maakt een hoop goed. Ze zijn blij met hun Pokémon.


Donderdag
Aan de arbeid en naar school. Voor we de deur uit gaan verschoon ik nog even ons bed. Altijd fijn om 's avonds weer in een schoon bed te stappen. Ik kijk er nu al naar uit!


Als ik naar mijn werk rijdt begint halverwege het lampje van mijn benzine te branden, het zat er aan te komen, maar op de heen weg had ik het nog niet verwacht. Waarschijnlijk red ik het nog wel en kan ik vanmiddag gewoon in Culemborg tanken.


Gelukkig ben ik veilig terug gekomen en rij ik gelijk langs de benzinepomp natuurlijk. Bij thuiskomst blijkt ook nog eens dat de jongste weer een sticker heeft verdient voor in zijn boek. Het einde komt inzicht en we zijn klaar voor zaterdag!


Vrijdag
Vandaag is Martijn thuis en ik ga aan de arbeid. Martijn doet de wekelijkse boodschappen en we maken natuurlijk gretig gebruik van de kaarten van de Postcodeloterij. Zo blij mee!


Verder nemen we vandaag definitief afscheid van onze peuterstoel. Sinds september, toen de jongste startte in groep drie, ging hij naar een gewone eetkamerstoel. Maar de stoel bleef nog even staan. Voor als er bijvoorbeeld tijdens het eten iemand één van de jongens op kwam halen. Die kwam er dan gezellig bij zitten tot we klaar waren met eten. Maar goed nu de klok verzet is en daarbij ook het avond-buitenspeel-tijdperk voor bij is, wordt de stoel niet vaak meer gebruikt. Dus vandaag brengt Martijn de stoel naar de A.V.R.I. en is er weer een tijdperk afgesloten.


Zaterdag
Ondanks dat we weinig op het programma hebben vandaag is het wel een hele belangrijke dag. Maar we beginnen lekker thuis. Huishouden en de jongens spelen gezellig een spelletjes op ons bed. Stiekem hou ik wel van die regenachtige dagen.


Na de lunch vertrekken we richting het zwembad, want de jonsgste gaat vandaag een soort van afzwemmen voor zijn zelfredzaamheidtoets of te wel toetsdiep. Beetje ingewikkeld misschien, maar hij zit op zwemles een waarbij ze A, B en C in één diploma halen. Het zogeheten Superspetters, vandaag doet hij een soort tussentoets die gelijk staat aan het A-diploma. Trots op onze topper, hij is zo gegroeid de afgelopen weken.


Zondag
Vandaag ook lekker een dagje thuis. Ik wilde gaan hardlopen, maar het weer staat me een beetje tegen. Geen idee waarom, want normaal ben ik er niet vies van om te lopen in de regen. Toch kies ik ervoor om naar de sportschool te gaan. Dat had ik beter niet kunnen doen, want het is zo druk, dat ik niet eens alles kan doen. Volgende keer weer lekker hardlopen dus.

Na de lunch gaan Martijn en ik alvast in de tuin aan de slag. We gaan de tuin winterklaar maken en dit jaar gaat de trampoline er definitief uit. De jongens nemen definitief afscheid van de trampoline, ze vinden het niet leuk. Mijn moederhart begint weer te twijfelen, want hij werd niet alleen gebruikt ook te springen. Maar ook om lekker Donald Duckjes op te lezen, hutten te bouwen en nog veel meer. Maar ook dit tijdperk gaan we afsluiten net als de stoel.


Als ik er aan denk hoe vol die tuin altijd staat met fietsen en kinderen. En hij hoe oud en vies die trampoline is, denk ik alleen maar lekker weg dat ding.  Lekker de ruimte in de tuin en die Donald Duckjes lezen ook heerlijk in de hangmat. Dus Martijn breekt de trampoline af en ik ruim de tomatenplant op die onze hele tuin in beslag neemt. De groene container zit dan ook stampvol. Dinsdag wordt die geleegd en dan ik woensdag lekker verder. Dan is de weersverwachting ook iets beter. ;)

Na het avondeten vertrekken we nog even naar de stad. Daar worden in de protestantse kerk liedjes gezongen voor Sint Maarten en daarna mogen alle kinderen langs de deuren om liedjes te zingen en natuurlijk snoep te krijgen. De oudste gaat alleen met een vriendje en vriendinnetje op pad. De jongste en nog wat vriendjes lopen met mij en nog twee moeders bij ons door de wijk. Helemaal leuk en natuurlijk flink verwent met snoep.


Na het lopen van Sint Maarten is het eigenlijk bedtijd, dus nog heel even op de bank en dan lekker naar bed. En zo sluiten we weer een fijne week af die onverwachts nog best druk was.

Ieder begin van de week denk ik altijd, wat moet ik nu weer schrijven voor mijn weekoverzicht. Misschien moet ik een paar reserve foto's achterhouden? Maar toch kom ik steeds aan het eind van de week weer tot de conclusie dat ik juist te veel foto's heb en dat ik soms echt dingen moet schrappen zo dat het niet te lang en te saai wordt.

Bedankt voor het mee lezen en tot volgende week.

You May Also Like

2 Comments

  1. wederom gelezen, leuk hoor al die activiteiten, voor mijn activiteiten kijk maar eens op de site www.nationaleziekenomroep.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel ! We nemen zeker een kijkje bij de nationale ziekenomroep.

      Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: