Week 41; De kracht van Social Media, Boekenbeurs, Pompoensoep, Kraamcadeau en Frankrijk!

by - oktober 16, 2019

Leuk dat je weer meeleest met een nieuw weekoverzicht; deze week was eigenlijk een doorsnee week, waarvan ik dacht dat hij zelfs wel een beetje saai zou worden, uitgezonderd de trip van manlief naar Frankrijk. Maar ook in saaie weken gebeuren er altijd weer bijzondere dingen.


Maandag
Vandaag mijn parttime dag die begint met een lekker warm ontbijtje. Niet dat ik de tijd en de energie heb gevonden om wat ontbijtjes te preppen, nee dit is een kliekje van gisteravond.


Daarna jongens naar school brengen, sportschool en thuis lekker aan de slag. Vanmiddag een heel druk programma voor de boeg, dus ik wil alles aan kant hebben.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

De middag word dus een soort van racemiddag, want de de oudste heeft gewoon drie afspraken. De laatste is met zijn allen, want dat is het kennismakingsgesprek op school. Met zijn drietjes lopen we naar school, terwijl de jongste even alleen thuis blijft.

Dinsdag
Vandaag weer aan de arbeid, de jongens naar school en oma past op. Wederom voor de oudste een drukke middag, maar gelukkig is dat bijna voorbij. Vandaag en volgende week nog judo en tennis en dan na de herfstvakantie lekker alleen nog maar tennis.

De jongste heeft een vriendje te spelen en manlief werkt nog even een uurtje thuis na zijn normale werkdag. De thermocamera blijft altijd een grappig ding hier. Zien jullie de jongste en een vriendje op de bank zitten?


Woensdag
Wederom naar school en ik fiets door naar de sportschool, daarna boodschapjes doen en nog even aan het huishouden. Om half twaalf loop ik richting school, want daar is een boekenbeurs aan de gang in verband met de kinderboeken week. Er wordt al druk gehandeld als ik binnen kom.


Martijn is vandaag vroeg klaar en rijdt nog even langs de Ikea voor wat extra bakjes voor de kelderkast. Ook haalt hij een mooie Marktplaatsvondst op in buurt. Nu hebben we twee mooie hoge luchtbedden voor in de tent en slapen we met zijn viertjes op een hoogte. Wat een luxe ;)

Marktplaats luchtbed

Donderdag
Vandaag aan de arbeid en naar school. Oma past op de jongens en de jongste gaat 's middags weer koken via de Brede school. Vandaag maakt hij heerlijke pompoensoep die we gelijk even proeven bij oma voor dat we daar heerlijke macaroni mee eten.


Als ik s' avonds mijn mail check heb ik een super leuke mail van Lulu. Zij reageert op het weekoverzicht van vorige week, waarin ik vertel dat de oudste en zijn vriendinnetje winkelwagenmuntjes sparen. Zij had dat gelezen en zocht contact met ons. Echt te leuk, bekijk even dit krantenartikel om haar verhaal te lezen.

Niet alleen het verhaal van Lulu bewijst maar weer de kracht van de social media, we vinden namelijk ook twee winkelwagenmuntjes van DHL (jaja) in de brievenbus. Deze kregen we van mijn tante, zo ontzettend leuk!


Vrijdag
Ook vandaag weer aan de arbeid en oma past op. Eigenlijk is het manlief zijn vrije dag, maar die is gisteren vertrokken naar Frankrijk en niet zonder resultaat. De eerste vangst is al binnen!


Ik vertrek iets eerder van mijn werk om oma af te lossen en werk nog even aan een leuk kraamcadeautje.


Zaterdag
Vandaag een druk programma, al kiezen we daar zelf voor. Maar we beginnen de ochtend relax met uitslapen en ontspannen ontbijten. Rond elf uur gaan de jongens en ik even de stad in. Niet alleen voor de nodige boodschappen, maar ook vanwege communityday van de Pokémon. Het is slecht weer, dus we zijn weer snel thuis.

Daarna nog even lekker opruimen thuis en het kraamcadeautje van gisteren in orde maken.


Rond drie uur vertrekken we naar een gezellige verjaardagsfeestje bij vrienden. Waar we gezellig mee eten.

Zondag
As usual even mijn vaste rondje hardlopen. Het worden vijf kilometertjes; a) omdat ik een suffe hardloopster blijf en b) omdat manlief niet thuis is. Die heeft trouwens een goede nacht achter de rug. Ze hebben afgelopen nacht namelijk vier grote vissen gevangen, echt ongelofelijk.


Voor de jongens en mij is het een heerlijke dag. Ik ga eerst in de tuin aan de slag en de jongens fietsen even naar de tennisbaan. Dit jaar hebben we niet zo een profijt gehad van de tomatenplanten als andere jaren. Misschien komt het omdat het wat later in het seizoen is, ik weet niet.

Maar ik gooi ze er in ieder geval uit, want ik ben ze helemaal zat en er komt geen fatsoenlijke tomaat vanaf.


Ik heb de smaak te pakken en ga in huis ook nog even verder met opruimen. De oudste loopt voor mij naar de glasbak en brengt de vuilniszak naar de ondergrondse container. Samen zijn we lekker bezig ♥.

Eind van de middag schuiven we bij oma en opa aan voor een lekkere gezonde maaltijd. De jongens blijven slapen, want morgen hebben ze studiedag van school. Helaas moet ik gewoon werken.

Heel erg bedankt voor het lezen onze dagelijkse avonturen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: