Doelen en Duurzaam September 2019

by - oktober 06, 2019

In deze Doelen en Duurzaam van de maand september vertel ik jullie over hoe we het geld voor de auto bij elkaar schraapten. Is er eindelijk een grote opruiming in gang gezet; niet alleen fysiek maar ook mentaal en vertel ik hoe we toch maar mooi bijna duizend euro binnen harkten naast ons standaard inkomen.


Persoonlijk

 •  Fysieke Gezondheid; weer bewuster bezig met gezond eten. Want daar zit bij mij echt het probleem, sporten gaat namelijk prima. Ik liep 35,5 kilometer hard en daar ben ik echt heel blij mee. Ik zette gemiddeld 7756 stappen per dag, helaas geen 8000.
 • Mentale Gezondheid; gaat heel goed. Ik zit lekker in mijn vel, het gaat goed met de jongens en ik heb overzicht over alles. Dit wil ik vasthouden; het opruimen is begonnen ook in de prikkels van buitenaf, even terug naar de simpele basis. Ik word er blij van.
 • Werk; blijft lekker druk, het nieuwe project gaat wel wat geleidelijker, maar er zit nog een hoop uitzoek werk in. En zoals jullie hebben kunnen lezen in mijn weekoverzicht mocht ik nog een promotiefilmpje maken voor het landelijk management van onze tak. Super leuk en ik zie het als compliment voor mijn vorige filmpje voor onze vestiging.
 • Minimaliseren; eindelijk zijn we echt begonnen met opruimen, niet alleen in huis, maar ook in mijn hoofd, mailbox en social media.

Taxx Lifestyle/Blog

 • Bestellingen; deze maand op de valreep één bestelling in mijn webshop
 • Unieke Bezoekers; deze maand bezochten 1466 unieke bezoekers mijn blog, blij mee. Kruip ik mooi op eigen kracht weer naar de 1500. En waar ik ook ontzettend blij van word is dat jullie naast de financiële artikelen ook de interieur artikelen zo waarderen. Interieur is toch ook echt wel iets mijn hart ligt, dus binnenkort meer.
 • Totale Omzet; naast de bestelling in mijn webshop heb ik deze maand twee samenwerkingen op mijn blog mogen plaatsen. Een artikel waar ik voor werd betaald en een artikel waarvoor ik wat producten ontving. Verder zitten er nog twee kleine samenwerkingen in de pijplijn, waar ik een product voor krijg. Spannend.

  Financieel

  • Sparen; Die auto, die veelvuldig voorbij kwam op mijn blog die moest toch echt betaald worden, maar hoe? Een spaarpotje voor de auto was er namelijk niet. Ik heb alle spaarpotjes onder de loep genomen en afgeschaald, behalve die van de toekomst voor de kinderen. Maar er is geen één potje leeg behalve de crisisbuffer van 1000 euro. Helaas is ook ons inkomensverzekeringspotje voor een derde afgeschaald, ik denk dat dat het meeste pijn deed. De afspraak was dat we daar niet aan zouden komen, maar ik wilde geen lege spaarpotjes. Ondanks dat ben ik heel blij dat we met dit spaarsysteem werken. De crisisbuffer is inmiddels alweer aangevuld met de passieve inkomsten van deze maand en ligt de focus nu op het aanvullen van het inkomensverzekeringspotje.
  • Bitcoinde koers van de bitcoin ging omlaag, nog lang niet zo laag als toen we kochten, maar we hebben toch besloten om 500 euro te cashen. Even alles op een rijtje; in totaal legden we 500 euro in en we hebben in totaal 750 euro gecashed. Er staat nu (30-09-2019) nog 214,05 euro in onze portefeuille wat gelijk staat aan 0.0282 BTC. DISCLAIMER: Koop geen Bitcoin met geld wat je niet kan missen, hou altijd een buffer aan van een half jaar vaste lasten!
  • Boodschappenbudget; deze maand gaven we € 461,99 uit aan boodschappen. Dat is weer netjes binnen budget.
  • Tweedehandsverkoop; in vergelijking met vorige maand een top opbrengst. We verkochten voor € 99 aan tweedehands spullen.
  • Euroclix; ook hier een mijlpaal; het is ons gelukt om binnen twee jaar tijd (voorheen 14 (!) jaar) zoveel euroclix te verzamelen dat we deze maand een uitbetaling kregen van € 325! Het staat al op onze rekening en samen met de 500 euro van de bitcoin en de opbrengst van de tweedehandsverkopen konden we onze crisisbuffer weer aanvullen. De teller van de euroclix staat inmiddels alweer op 826 clix. Hopelijk lukt het ons weer om binnen twee jaar tijd € 325 bij elkaar te sprokkelen, want het is toch mooi geld. 

  Energieverbruik

  • Ik was echt een beetje bang om ons stroomverbruik te checken, normaal doe ik dit wekelijks, maar ik bleef maar uitstellen. Niet voor niks, want ons stroomverbruik van deze maand is nog meer dan dat van de maand februari. Dit heeft helaas echt met de heetwaterkraan te maken ben ik bang. Dus dit zal onze nieuwe koers worden, hopelijk kunnen we nog wel quitte spelen dit jaar wat betreft de afname bij en de teruglevering aan de energieleverancier.

  Ik heb september als een hele fijne maand ervaren. Het gaat goed met de jongens en ik heb overzicht, zo fijn! Dit heerlijk gevoel wil ik vast houden. Weer even terug naar de basis en lekker genieten van de kleine dingen. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

  You May Also Like

  2 Comments

  Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: