Week 39; Babynieuws, In de krant, Afvinken, Feestje, Klassiek Concert en Klussen!

by - oktober 02, 2019

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht; deze week is er babynieuws, kon ik eindelijk de twee goede doelen afvinken van mijn lijstje, hadden we een gezellig feestje bij vrienden en hebben we weer een vaardigheid toegevoegd aan onze klus-skills.


Maandag
Vandaag mijn parttime dag en ik heb een hoop te doen. Maar eerst hebben we wat te vieren, want onze pannenkoekenplant krijgt gewoon twee baby's. Hoe cool!


Ik fiets wat later naar de sportschool dan normaal, want er komt nog iemand wat ophalen wat we verkochten na onze opruiming van afgelopen weekend. Na de sportschool ga ik alvast op pad voor bloempotjes voor onze baby's. We hebben nog meer baby's van andere planten die over gepot moeten worden en ik slaag goed met 50 % korting.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Als de jongens na de lunch terug zijn naar school breng ik mijn collectebus weg. Het is een mooie opbrengst van €162,25. Toch wel een beetje blij met deze opbrengst en ik kan deze klus mooi afvinken voor dit jaar.


Om drie uur fiets de oudste voor het eerst alleen naar de fysio. Ik vind het toch wel een dingetje hoor en als de jongste ook nog onverwachts gaat spelen en alleen op de fiets naar huis komt, voel ik me toch wel een beetje leeg en doelloos. Wat zal ik gelukkig zijn als iedereen weer veilig thuis  is ;)

Dinsdag
Vandaag aan de arbeid en naar school. We hebben een hele drukke dag voor de boeg; werken, judo, kennismakingsgesprek op school, tennissen en een verjaardag. Gelukkig helpt oma ons er bij en alles verloopt soepel.

Vandaag ontdek ik de mozaïek van de walvis in Utrecht. In dit weekoverzicht plaatste ik de foto van de oudste en de beroemde walvis, omdat we daar toevallig aan het winkelen waren. Ongeveer twee weken geleden weer ik benaderd door het AD Utrecht of zij deze foto mochten gebruiken in verband met het afscheid van de walvis. Natuurlijk mocht dat. In de rechterfoto van de walvis, zit dus onze foto verwerkt, hoe gaaf!


P.S. mocht iemand de editie hebben liggen, waarschijnlijk alleen in de regio Utrecht met deze mozaïekfoto, dan zou ik die graag willen hebben.


Na het kennismakingsgesprek halen we de oudste op bij de tennis, die arme jongen heeft een uur in de regen gespeeld. Gelijk door naar de verjaardag van de andere oma, waar we gezellig mee eten.

Woensdag
Sinds twee weken weer naar de bootcamp, ik hoop dat ik het overleef. ;) Daarna voor de allerlaatste keer op pad voor de prijsjes en ja hoor alles is gelukt heel erg blij. Morgen kan alles mee naar school.

Al we na de lunch naar de gym zijn geweest lopen we spontaan tegen de corsowagens aan van Culemborg. De jongens willen graag even een kijkje nemen. Deze wagen won trouwens de eerste prijs bij de jeugd.Daarna halen we nog even een jas op voor de oudste via Marktplaats voor het buitenspelen en ik scoorde vanmorgen tijdens het ophalen van de prijsjes ook nog een mooie nette jas voor hem bij de welbekende textielsuper. Ik scoorde deze twee jassen samen voor maar 30 euro, dat geloof je toch niet !?


Donderdag
Vandaag ben ik vrij van mijn werk in verband met een afspraak. In mijn hardloopkloffie breng ik de jongens naar school om daarna even vijf kilometer te lopen. Maar natuurlijk niet naar school zonder de prijsjes, gelukkig helpen de jongens mij met sjouwen. Deze klus kan ook van de lijst!


's Avonds maak ik een begin aan het uitzoeken van mijn kleding, ik ben hier zo slecht in. Ik kan echt nergens afscheid van nemen, zelfs van dingen die ik al vijf jaar niet aan heb gehad. Maar vanavond is het heel gezellig, want de oudste komt gezellig bij mij liggen en leert voor zijn Engelse toets.


Vrijdag
Vandaag moet ik nog een dagje werken, tegenvallertje na gisteren en eergisteren, maar als ik er eenmaal ben zal het vast meevallen. Manlief is lekker thuis en fietst eind van de middag met de jongste naar een gezellige kinderverjaardag. Uit mijn werk haal ik de oudste op bij de tennis en daarna sluiten we ons ook aan bij het feestje.


Zaterdag
Vandaag gaan we verder met het realiseren van onze keukenplannen. Manlief had deze week alle benodigdheden opgehaald bij een kennis, dus we gaan het proberen om de achterwand te tegelen. We vinden het allebei best spannend, maar met de juiste voorbereidingen gaat het vast lukken. 


En eigenlijk is de klus zo geklaard. Rond tien uur begonnen we op ons gemakje te kijken hoe we het aan wilden pakken. Hoe komen we uit met de tegels, hele halve, voeghoogte et cetera. En om één uur zit ie er helemaal strak in inclusief alle passtukjes bij de stopcontacten. 


Natuurlijk zijn manlief en ik redelijk overtuigd van onze klus-skills na dat we anderhalf jaar verbouwd hebben aan ons jaren '30 paleisje. Maar dit soort nieuwe dingen blijven dan toch een uitdaging, maar prima gelukt.

Zondag
Vandaag staat er iets bijzonder op het programma voor de jongens. Ze gaan beiden met opa mee naar het Concertgebouw voor een klassiek kinderconcert. De oudste was al drie maal eerder mee geweest, maar nu gaan ze allebei mee. Ik ben benieuwd.

Voor ons een relaxdagje, het hardlopen sla ik vandaag even over door het slechte weer. Manlief is niet helemaal fit helaas, maar we voegen toch nog even de keukenwand. Voor een kritisch persoon als ik niet het leukste klusje. ;)


In de tussentijd krijgen we van opa een hele mooie foto van de jongens in het concert gebouw. Die opa zeg, dat hij op zijn oude dag nog zo digitaal zou worden met zijn smartphone. Echt super gaaf!


Rond etenstijd heb ik denk letterlijk iedere tegel wel gecheckt en ik laat het hierbij. Idioot, ik weet en een echte tegelzetter doet dat natuurlijk ook niet. Maar op de een of ander manier krijg ik daar de kriebels van. Op een gegeven moment moet ik er echt mee stoppen, omdat er gekookt moet worden.


Maar eerlijk is eerlijk, het is prachtig geworden en dat hebben we maar mooi gefikst met zijn tweeën. Trots op het eindresultaat en zo zie je maar, soms moet je er gewoon even twee jaar over een idee doen, maar dan heb je wel het mooiste van het mooiste. ;)

Ik wil jullie weer heel erg bedanken voor het mee lezen met deze week. Het was een goede week en we beseffen ons hoe gelukkig en bevoorrecht we mogen zijn met ons leven. Tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: