Doelen en Duurzaam Oktober 2020

by - november 01, 2020

Vandaag is het de eerste van de maand november, dus tijd voor een nieuwe Doelen en Duurzaam. We blikken terug op de maand oktober, waarin het helaas niet lukt om de verwarming uit te laten, ook het gezonde eten liet ik verstek gaan, maar konden we eindelijk weer eens 'normaal' sparen. 

Doelen en Duurzaam Oktober

Foto door Lucie Liz via Pexels

Persoonlijk

Fysieke Gezondheid; ging ik in september nog heel goed qua gezond eten, deze maand was dat iets minder. De afwezigheid van manlief zorgt er voor dat ik 's avonds ga snacken en om daarna de draad weer op te pakken blijft lastig. Ik twijfel over het 'in groepsverband' sporten zoals yoga en bodyshape, ik heb dan ook besloten omdat voorlopig niet te doen. Af en toe een keer fitnessen en verder zoveel mogelijk thuis en buiten. Het hardlopen gaat redelijk en ik liep deze maand 26 kilometer hard.

Mentale Gezondheid; het was een maand met pieken en dalen. Hoe heerlijk ik ging op de week dat manlief er niet was en ik alles onder controle had, hoe harder de week daarna er inklapte en ik echt niet lekker in mijn vel zat. Het feit dat iedereen een mening heeft op televisie of Social Media trek ik me ontzettend aan en maakt mij bang. Leef gewoon je eigen leven en probeer wat aan jouw frustraties te doen, boos zijn en alleen maar klagen maakt je echt niet gelukkig!

Werk; ik schreef het al in de weekoverzichten; met het zicht op een nieuwe klant moet ik een hoop dingen uit zoeken. En omdat je dan afhankelijk bent van anderen, vind ik dat vervelend. Ik moet er even door heen, maar laat mij maar gewoon aanpakken en resultaat boeken, daar wordt ik veel blijer van.

Minimaliseren; ja dit ging goed! Vooral toen manlief een weekje weg was kon ons huis zo in een magazine. Ook nog steeds heel blij met mijn laden die ik indeelde op de MarieKondo manier, ik wil dit verder doorvoeren. Het geeft zoveel rust en het verbaasd mij zelfs hoe goed ik dit kan bijhouden.

 

Taxx Lifestyle/Blog

Bestellingen; deze maand had ik één bestelling via mijn webshop. Ook ben ik bezig met nieuwe plannen voor de webshop. De twijfels zijn groot, maar eigenlijk heb ik niks te verliezen. Dus ik ben al een beetje begonnen met het herindelen van mijn webshop, later meer!

Unieke Bezoekersdeze maand bezochten 2526 unieke bezoekers mijn blog. Net boven de 2500, dus tevreden ;) Het artikel over mijn tripje naar Amsterdam was het best gelezen artikel.

Totale Omzet; één bestelling in mijn webshop en op mijn blog een paar euro aan advertentie inkomsten verdiend. Ik kan wel zeggen dat dit de laatste maanden eindelijk een beetje standaard wordt. Het is een klein bedrag, maar echt wel iets waar ik heel blij mee ben als blogger.

Financieel

Sparen; eindelijk weer normaal gespaard. Ons vaste spaarbedrag werd netjes automatisch verdeeld onder onze spaarpotten. Verder niets aan toe te voegen, eigenlijk zou het iedere maand zo moeten zijn.

Sparen Oktober 2020

Boodschappenbudget; we gaven deze maand € 427,16 uit aan boodschappen. Dat is ruim binnen budget. Oorzaken zijn denk ik de afwezigheid van manlief, waarbij we toch twee dagen buiten de deur, wat makkelijker en dingen uit de vriezer aten. Ook de Too Good to Go-boxen hadden een kleine bijdrage en we merken dat we nu toch vaker naar de Lidl gaan en heel af toe nog maar een paar dingen bij de Albert Heijn halen.

Tweedehandsverkoop; ook hier eindelijk weer wat progressie. Ik heb hier dan ook flink de schouders onder gezet begin van deze maand en dat leverde 38 euro op. We zijn ook lekker aan het opruimen dus misschien zit hier wat voor jou tussen.

Euroclix; deze maand verzamelden we 685 euroclix bij elkaar, helemaal niet verkeerd. In totaal staan we nu op 9315 clix en komen we misschien volgende maand wel op de 10.000 clix. Dat staat gelijk aan een uitbetaling van 150 euro. Fingers Crossed! 

Energieverbruik

Opperde ik vorige maand om weer een poging te wagen de verwarming voor 1 november niet aan te zetten, helaas is dit niet gelukt. Welgeteld hebben we hem drie keer aangehad deze maand. Nog steeds heel netjes en verder zeer tevreden over ons gasverbruik.

Tabel Energieverbruik Oktober 2020

Dit was het voor de maand oktober; een gekke maand die verliep met wat ups and downs. Hopelijk wordt november wat rustiger en stabieler. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: