Week 53; Gewoon Werken, Verbouwen, Appeltaart, Oud&Nieuw, 2x 5K en de Eerste Bestelling van 2021!

by - januari 06, 2021

Welkom bij het laatste weekoverzicht van 2020; week 53 klinkt altijd een beetje als een ondergeschoven kindje. Dus haalden we er alles uit wat er in zat. Ik werkte gewoon drie dagen, gingen we verder met verbouwen (en zeker niet zonder resultaat), liep ik twee keer 5K en mocht ik mijn eerste bestelling maken in het nieuwe jaar.

Verse Appeltaart Taxx Life Blog week 53

Maandag
Ik ga vandaag aan de arbeid en alle mannen hebben lekker nog een weekje vrij. Manlief doet nog een ritje ziekenhuis en mag de patiënt mee naar huis nemen, dat is ontzettend fijn. 


Ook klussen de mannen lekker verder op zolder. Ze maken de elektra af en brengen de isolatie aan. Maar niet voor dat ze geschiedenis schrijven. Mocht er ooit iemand ons huis slopen, komen ze dit tegen. 

Geschiedenis Schrijven

's Avonds beginnen we met het gipsen van de binnenkant van de kamer. Als we dit iedere avond een uurtje doen is de wand eind van de week hopelijk wel dicht. 

Wand Isoleren en Gipsen

Dinsdag
Voor mij weer een dagje werken en de mannen vermaken zich thuis. Ze gaan nog even verder op zolder en  regelen het allerbelangrijkste; de WIFI!

Als ik uit mijn werk kom maken manlief en ik de lastigste gipsplaat op maat om na het avondeten nog even te kunnen knallen. En hoe!? Tot onze verbazing lukt het ons om de hele wand dicht te krijgen. Wat een meevaller, nu snel een stukadoor vinden die ook nog eens tijd heeft op de korte termijn.

Wand af gipsen

Woensdag
Voor mij mijn laatste werkdag van de week, wat zeg ik; van dit jaar! De ochtend is weer lekker hectisch, maar gelukkig kunnen we de middag lekker rustig afsluiten. De mannen thuis ruimen lekker op en bakken heerlijke appeltaart. 

Vers Gebakken Appeltaart

Na het werk rij ik nog even langs een vriendin om wat op te halen. We maken er gelijk even een gezellig bijkletsmomentje van met een bak thee. En doe ik inspiratie op bij haar mooie nieuwe thuiskantoor. Ik kan niet wachten tot het bij ons zover is.

Donderdag (Oudjaarsdag)
De komende vier dagen lekker vrij met zijn allen. Vandaag zijn we druk met de boodschapjes voor vanavond en plaats ik nog wat leuke statistieken van mijn bereik en interactie op Instagram.

Instagram Statistieken, Bereik en Interactie

Oud & Nieuw vieren we voor het eerst sinds 12 jaar op een andere manier. De meeste van jullie weten wel dat wij het altijd met vier bevriende gezinnen en alle kids vieren. Dit jaar dus even niet en blijven we allemaal netjes thuis.

Oud & Nieuw MOËT Champagne

's Avond schuiven de buurtjes nog even aan voor een borrel en zo wordt het een gezellige avond. En het grote voordeel vond ik dat de kinderen lekker rotzooide met (kinder)vuurwerk wat wel was toegestaan. Dat gaf mij als moeder een geruster gevoel dan andere jaren. 

Vrijdag (Nieuwjaarsdag)
Ook al lagen we er niet super laat in, we houden toch nog even een kleine uitslaapsessie, heerlijk! Daarna uit de veren en veeg ik gelijk het plein bij. Is dat klusje vast geklaard voor vandaag ;). Iets met goede voornemens.....

Vuurwerk Opruimen

Daarna doen we een rondje familie voor een nieuwjaarsgroet en heel wat bakkies thee. Bij thuiskomst ben ik nog steeds in mijn 'niet lullen, maar poetsen'-vibe, dus we pakken gelijk even door en gaan boven aan de slag. Op de eerste verdieping doen we alvast een beddenwissel ter voorbereiding op de verhuizing naar zolder. 

En nu dan toch alles op zijn kop staat worden de kamers grondig gestofzuigd, schoongemaakt en natuurlijk de bedden gelijk verschoont. En met het zonnetje door de ramen voelt het als een heerlijke frisse lentedag! Love it, beter kon het nieuwe jaar niet beginnen.

Zaterdag
Ook vandaag laten we niet verloren gaan en versjouwen manlief en ik alvast de eerste kast op zolder naar de juiste plek. Ook zoek ik weer een hoop spullen uit, wat resulteert in een vuilniszak textiel en verhuisdoos met paperassen. Dus een ritje AVRI inclusief al het bouwafval is geen overbodige luxe.

De rest van de dag keutelen we lekker verder, wordt er lekker gespeeld en neem ik de tijd om mijn nieuwe agenda in te vullen. Weer helemaal blij met de indeling: week en notities naast elkaar.

Moleskin Agenda

Eind van de middag ruim ik beneden de kerstspullen op en tuig de kerstboom af. Voelt wel weer een beetje kaal, maar voelt ook weer als een frisse nieuw start.

Kerstboom Opgeruimd

Zondag
Ik start de dag met een rondje hardlopen, na afgelopen woensdag kan ik in het nieuwe jaar natuurlijk niet met drie kilometer aankomen. Het gaat iets minder makkelijk dan woensdag, maar ik loop toch weer lekker vijf kilometer. Manlief besluit ook nog even te gaan. Na een hele lange tijd niet te zijn geweest, loopt hij gewoon bijna acht kilometer. Altijd baas boven baas. 

Happy Birthday Slinger Taxx Lifestyle

's Middags werk ik nog aan een leuke HAPPY*BIRTHDAY-slinger, de eerste bestelling van het nieuwe jaar. De oudste heeft een klasgenootje op bezoek en de jongste heeft een klein ingekort kinderfeestje bij een vriendje van school. En met een heerlijke yogasessie als afsluiter is dit echt een topdag!

Dat was het weer voor deze week, waarin we het oude jaar afsloten en het nieuwe jaar met frisse zin begonnen. Met heel wat plannen en voornemens neem ik jullie het komende jaar weer mee in mijn leven door middel van de weekoverzichten. Bedank voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

2 Comments

  1. Leuk weer te lezen. Ben wel heel benieuwd wat jullie willen gaan 'doen' met de zolder? Hij wordt erg mooi, de wand!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! We zijn er ook erg blij mee. Er komt een tienerkamer voor onze oudste zoon en dan hebben we nog een voorgedeelte voor opslag en de was.

      Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: