Week 52; Vakantie, De Mooiste Engel, Sobere Kerst, Support Your Locals en Vorderingen!

by - december 30, 2020

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht; deze week hadden de jongens en ik vakantie. Een week waarin we niet heel veel deden; mede door lockdown en de omstandigheden. Maar we maakten toch nog wat vorderingen in huis, kreeg ik een leuke bestelling en ondanks alles was het een sobere maar vooral fijne kerst.

Kerst Engel Culemborg

Maandag
Vandaag mijn eerste vakantiedag; deze week ben ik een week vrij en de jongens ook. 's Ochtends ga ik boodschappen doen en rij gelijk even langs een jarige vriendin om een cadeautje te brengen.

Cadeautasje Kerst

De rest van de dag gewoon lekker thuis met de jongens. Manlief is nog gewoon aan het werk en ik probeer hem zo veel mogelijk te ontlasten. Voor hem zijn het echt racedagen deze dagen door diverse omstandigheden.


Dinsdag
Vandaag weer een vakantiedag en het is misschien een beetje saai maar ik ben gewoon thuis met de jongens. Wat kun je anders in een lockdown!? We krijgen ontzettend leuke post van de Gemeente Culemborg. Namelijk een brief met een prachtige kerstengel!

Kerst Engel Culemborg

De gemeente heeft namelijk in samenwerking met de Vrijstad Drukker en een aantal andere Culemborgse bedrijven van een oud Spoorwegmonument een Kerstengel gecreëerd. Ik vind het echt fantastisch en ben stiekem wel een beetje verliefd op deze mooi Kerstengel. Nu dus ook een papieren versie in huis.

Ook krijg ik nog een leuke bestelling binnen voor een naamslinger en ik heb dus mooi de tijd om hem gelijk te maken. 

Taxx Lifestyle Slinger

's Avonds krijgen we gezellig een logé over de vloer. We kijken met zijn allen naar de Slimste Mens en maken er een gezellige avond van.

Woensdag
Manlief zijn laatste werkdag en dat is erg fijn. Ik start de dag nog even met een workout bij een vriendin om daarna weer gewoon gezellig thuis te zijn bij de jongens.

WOD Crossfit

Manlief maakt naast alle drukte even tijd voor wat ontspanning en gaat een nachtje vissen met een vriend. Gelukkig niet voor niets wat ze vangen allebei flinke vissen. 

Karpervissen Culemborg

Donderdag
Manlief is weer vroeg thuis en kan gelijk door naar het ziekenhuis. Het speelt allemaal al even, maar zoals het er nu naar uit ziet zullen er de komende kerstdagen iedere dag een bezoekje aan een dierbare in het ziekenhuis nodig zijn. Nu zijn wij nooit zo van die uitgebreide kerstvierders geweest, maar dit is natuurlijk wel extra sneu.

Wel heel fijn dat hij nu vakantie heeft en we maken zelfs een beginnetje aan het gipsen van de zolderwand. Eind van de middag maken we met zijn viertjes een wandeling. We gaan de Kerstengel, waar ik eerder oververtelde, eindelijk in het echt bekijken. En mijn gevoel was goed, hij is echt super gaaf en we maken prachtige foto's.

Kerstengel Culemborg

Kerst Engel Culemborg

Daarna lekker naar huis met een andere kerstavond dan normaal. Normaal zat ik 's nachts na de nachtmis met mijn moeder en tantetjes aan een heerlijke broodtafel. Door de lockdown gaat dit allemaal even niet door en al is het heel fijn om lekker niet meer weg te hoeven 's avonds laat; het is toch een beetje gek.

Vrijdag (Eerste Kerstdag)
Als manlief naar het bezoekuur is, maken de jongens en ik een heerlijke brunchtafel klaar voor ons viertjes. De oudste maakt lekkere verse chocolade broodjes en als manlief weer thuis is kunnen we direct aanschuiven.

Chocolade Broodjes

Daarna rijden we langs mijn ouders voor een kopje koffie. De plannen waren eigenlijk anders, maar door de persoonlijke omstandigheden lijkt het ons niet verstandig om met zijn allen te eten. En dat is maar goed ook, want we merken tijdens het koffie drinken al dat je toch wat vrijer wordt en je al snel met elkaar in aanraking komt. 

Al was het geen leuk besluit, ook voor mijn ouders niet. Het is nu even beter zo en we halen het zeker in. Thuis wordt het dus met zijn viertjes gourmetten en dat is heel gezellig.

Gourmetten

Zaterdag (Tweede Kerstdag)
Vandaag tweede kerstdag en die verloopt niet anders als gisteren. Na de brunch maken we wandelingetje door onze stad en daarna drinken we lekker warme chocomel.

's Avond hebben we een diner besteld bij de Brasserie Streek, onder het mom van 'Support your Locals'. We hebben een menu voor twee personen, die we een beetje aanvullen met extra brood en groenten omdat we met viertjes zijn.

Brasserie Streek Thuis Diner

Het is een zeer geslaagd menu en makkelijk te bereiden. Het meeste hoefde wij alleen maar even in de oven op te warmen en zo hadden we een paar heerlijke rondes met lekker eten. 

Streek Culemborg

Met als afsluiter een heerlijk toetje met een beetje van het restaurant en een beetje van mijzelf ;)

Toetjes Brasserie Streek Macarons

Zondag
Vandaag is het zondag en de ochtend verloopt weer hetzelfde als de afgelopen drie dagen. Daarna gaan manlief en ik weer op zolder aan de slag en het lukt ons om één kant van de zolderwand dicht te krijgen. Yes, eerste mijlpaal is daar en het begint ergens op te lijken.

Zolder Wand afgipsen

Vandaag word ik ook nog getagd door een blije klant op Facebook. De verjaardagsslinger die zij bestelde wordt vandaag gebruikt en kijk even hoe gezellig die er bij hangt.

Taxx Lifestyle Slinger

En dat was het weer voor deze week, mijn vakantieweekje. Het was een gekke week, maar wat zijn we blij en dankbaar voor alles wat we wel hebben en dat iedereen relatief gezond is. Én dat ik maandag weer lekker aan de slag mag........nou ja dat laatste.....niet echt. Maar dankbaarheid overheerst en dat is het belangrijkste. In ieder geval bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

3 Comments

 1. Wow, ongelofelijk welke avonturen je weer eens hebt beleefd. Je zou er zo bij willen zijn! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zit iedere keer de verhaaltjes met plezier de verhaaltjes te lezen terwijl wij (nicole, roel en ik) ook iedere keer druk zijn om onze wekelijkse podcast boekbesprekingen voor elkaar te krijgen.
  Fijn is altijd om auteurs en vertalers bereidt te vinden om de achterflap voor te lezen op hun eigen mobiele telefoon als whatsapp of dictafoon bestand en het dan naar ons toe te sturen, we waren begonnen in maart 2015 met podcasts (uitzendingen) via soundcloud wereldwijd te laten horen aan onze luisteraars WERELDWIJD maar zeker ook in Nederland. Tijdesn deze corona crisis geen opnames van evenementen, maar wel samenwerking met uitgeverijen, auteurs en vertalers om een nieuw boek in de belangstelling te brengen. Het loopt goed en we hebben nu een nieuwe mogelijkheid om zonder soundcloud onze podcasts te laten horen, dat zal wel meer luisteraars geven, want in nederland is soundcloud gratis, maar dat is niet overal in de wereld het geval, maar sinds eind december kun je op onze eigen website onder de informatie met voorpagina's en inhoud direct op het icoontje om te luisteren klikken en dan kun je de items beluisteren. Ook hebben we de items voorzien van een tijdsaanduiding, dus het item is gemakkelijk te vinden. Het zijn nu wel korte items van 13 minuten, maar hierin proberen we dan maximaal 10 boeken te bespreken, dat is wel nieuw maar wel interessant, dus voor iedereen, ga maar eens luisteren en kijken op onze eigen website www.nationaleziekenomroep.com of De Nationale Ziekenomroep op FB. Hierbij ook voor jullie allemaal een goede jaarwisseling en een gezond corona vrij 2021.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoe kan ik dit verhaaltje nog voorzien van correcties, want er staan helaas een paar foutjes in, sorry hiervoor, ik kan geen knopje vinden om het te bewerken, maar ik hoop dat iedereen die dit leest onze bedoelingen begrijpt naar aanleiding van de diverse verhaaltjes van de familie via de sociale media.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: