Doelen en Duurzaam Jaar 2020

by - januari 17, 2021

Welkom bij de Doelen en Duurzaam van het jaar 2020! Het was voor iedereen een gek jaar en dit heeft ook zeker effect op de doelen van het afgelopen jaar. Vandaag vertel ik over mijn mislukte fitgirlambities, de beste omzet ever wat betreft mijn business, een bijzonder goed spaarjaar en de domme fout wat betreft onze zonnepanelen. 

Doelen en Duurzaam het jaar 2020
Foto door Markus Winkler via Pexels

Persoonlijk

Fysieke Gezondheid; begin dit jaar gaf ik mezelf bloot met dit schema met de conclusie dat ik op dat moment nog zwaarder was dan het moment waarmee ik het hele fitnessavontuur drie jaar geleden begon. Hier zou ik wel even aan gaan werken en mijn doel was dan ook om in ieder geval weer op het gewicht te komen waar het ooit allemaal mee begon. What was I thinking.!? Ik kan het nu allemaal op het Coronavirus gaan gooien, maar dat is natuurlijk onzin. Gezond eten kun je altijd! Ik heb niet echt een idee hoe ik er nu voor sta, omdat ik me niet heb kunnen wegen op de sportschool. Het gewicht thuis op de weegschaal is in ieder geval hoger dan begin dit jaar in de sportschool, ondanks mijn Body Boost deelname. Flink gefaald dus. Het doel voor het hardlopen stond op 250 kilometer en dat is me net niet gelukt; ik liep 240 kilometer hard. 

Mentale Gezondheid; mijn doel was om rust te vinden in de ruimste zin van het woord. Ik verlangde naar een kleiner en bewuster leven. Tja, wat moet ik hier op zeggen. Een kleiner en rustiger leven kregen we natuurlijk in de schoot geworpen dit jaar, maar het mag allemaal nog wel wat bewuster in 2021!

Werk; doorgaan zoals ik bezig was met hier en daar een leuke uitdaging. Nou dat is zeker gebeurd, er gebeurde een hoop leuke en bijzondere dingen. Aan het einde van het jaar had ik een heel nieuw takenpakket erbij en was ik aan de zijlijn druk met de implementatie van een nieuwe klant. Prima jaar dus.

Minimaliseren; dat gewenste lege huis, mag nog wel wat leger eerlijk gezegd. Maar we hebben flinke stappen gezet met het uitmesten van de zolder voor de verbouwing. Als de zolder klaar is hopelijk meer rust en nog meer opruimen.

 

Taxx Lifestyle/Blog

Bestellingen; mijn plan was meer focus te leggen op mijn webshop. Dat deed ik nog niet heel expliciet, zelfs niet tot op de dag van vandaag. Wel heb ik eind 2020 nieuwe producten toegevoegd aan mijn shop en eigenlijk wil ik daar meer bekendheid aan geven en op verder borduren. Maar hoe of wat geen idee, we zullen zien. Mijn omzet steeg wel ten opzichte van vorig jaar.

Aantal Bezoekers; blijven groeien was de wens en dat lukte zeker. Ik ging van gemiddeld 1500 unieke bezoekers per maand in 2019 naar ruim 2200 unieke bezoekers per maand in 2020. In totaal bezochten 24.591 unieke personen mijn blog, dat is toch eigenlijk fantastisch. 

Totale Omzetde omzet voor mijn webshop is iets gestegen, maar de omzet van mijn blog is verdubbeld. Ik verdiende met mijn blog afgelopen jaar meer dan met mijn webshop. Misschien toch de verkeerde keuze gemaakt met die focus op webshop? Puntje om over na te denken en dan wil ik het ook nog eens rustiger aan gaan doen. Maar goed er was groei in 2020, dus dik tevreden.

Omzet Winst Grafiek Taxx Lifestyle

Financieel

Sparen; er was en is nog steeds veel twijfel over het sparen, omdat het niets oplevert. De zoektocht naar andere manieren om vermogen op te bouwen houdt ons dan ook flink bezig. De crash op de beurs door het Coronavirus was dan ook de trigger om te starten met beleggen. Of we hier verstandig aan deden, zal de toekomst moeten uit wijzen. Verder pasten we onze spaarpotjes aan naar onze huidige behoeften en was het eigenlijk een heel goed spaarjaar. Ons spaarvermogen groeide met 47,44%, op naar de 40K van mijn visionboard ;)

Spaargrafiek en Percentage 2020

Boodschappenbudget; we gaven dit jaar € 6.132,33 uit aan boodschappen. Dat is € 132,33 boven het geplande budget. Vorig jaar lukte het wel om binnen budget te blijven, dat jaar daarvoor net niet. Het is een beetje af en aan, hopelijk volgend jaar weer binnen budget.

Boodschappen Budget 2020

Tweedehandsverkoop; het doel stond op € 250 en dat haalden we net. We verdienden in 2020 € 256,75 aan tweedehands verkopen via Marktplaats en Facebook. Valt mij nog mee, want we misten natuurlijk de rommelmarkt dit jaar.

Euroclix; in totaal verzamelden we 8952 clix het afgelopen jaar. Inmiddels staat de totale teller op 11.574 euroclix en sparen we nog even door naar 20.000 euroclix voor een hogere wisselkoers

Energieverbruik

Over het stroomverbruik ben ik iets minder tevreden. We hadden natuurlijk het verhaal dat de stekker van de omvormer van de zonnepanelen er drie weken uit heeft gelegen en dat notabene in augustus. Maar als je verder gaat kijken verbruikten we ook wel degelijk meer stroom omdat we meer thuis waren. Dus met of zonder die gemiste drie weken zonnepanelen hadden we nog steeds niet quitte gespeeld. Het gasverbruik daalde weer iets ten opzichte van het jaar daarvoor. Het waterverbruik blijft al jaren op het zelfde niveau.

Energieverbruik 2020

Eigenlijk zijn we best tevreden over het jaar 2020. Hopelijk kunnen we 2021 doorgaan op deze manier met iets meer feestjes en gezelligheid. Ik ga dit jaar geen apart artikel schrijven over mijn doelen voor 2021. Hopelijk blijven we gezond en blijven de jongens zich goed ontwikkelen. Begin februari zal ik, met wat kleine aanpassingen, op dezelfde manier als in 2020 terugblikken op de maand januari. Bedankt voor het lezen en tot een nieuwe Doelen en Duurzaam.

You May Also Like

2 Comments

 1. Wow, wat heb je weer een leuke blog geschreven. Ook waren er prachtige resultaten te spotten op de curves.

  Met 250 km ver te lopen, bedoel je toch niet aan een stuk of wel? 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee ik liep in totaal in 2021 240 kilometer. Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: