Doelen en Duurzaam December 2020

by - januari 03, 2021

Welkom bij de Doelen en Duurzaam van de maand december. De eerste twee weken deed ik mee aan een voedingsprogramma, hadden we wat financiële meevallertjes die uiteraard direct naar de spaarrekening werden geboekt en verbruikten we een stuk meer stroom en gas vergeleken met vorige maand.

Doelen en Duurzaam December 2020
Foto door Olya Kobruseva via Pexels

Persoonlijk

Fysieke Gezondheid; ik begon de maand goed met veel sporten en het Body Boost Programma. Daarmee raakte ik zelfs wat gewicht kwijt. Helaas sloten de sportscholen en sport ik nu één keer per week bij een vriendin en wil ik het thuis ook op gaan pakken. Dit laatste komt nog niet echt van de grond. Het hardlopen ging redelijk en ik liep 14 kilometer in totaal met als klapper op de laatste dag van het jaar weer eens lekker vijf kilometer. Tijdens het Body Boost programma wandelde ik ook nog eens 22 kilometer bij elkaar in twee weken tijd.

Mentale Gezondheid; ups and downs. Vooral het leed van anderen trok ik mezelf erg aan de afgelopen periode en ben dan echt even een paar dagen van slag. Tel je zegeningen mensen!

Werk; zoals jullie hebben meegekregen in de weekoverzichten is het lekker hectisch op het werk en log ik nog best vaak in tijdens mijn parttime dagen en mijn vakantie. En voor iedereen die mij wees op de lockdown; mijn excuses. Soms is het echt even nodig om op kantoor te zijn.

Minimaliseren; druk geweest met het bouwen op zolder in plaats van opruimen. Maar komt goed we hebben nog een lange weg te gaan met opruimen, ook op zolder :(

 

Taxx Lifestyle/Blog

Bestellingen; deze maand had ik één bestelling in mijn webshop. Er staan al een paar nieuwe producten in mijn webshop trouwens voor de nieuwe weg die ik in wil slaan. Dus mocht je nieuwsgierig zijn neem dan alvast een kijkje

Unieke Bezoekersdeze maand bezochten 2158 unieke bezoekers mijn blog, dat is weer een lichte daling ten opzichte van vorige maand, ik voelde hem al een beetje aan komen. En met mijn nieuw plannen zal deze trend zich door zetten denk ik. Maar dat geeft helemaal niks, soms heb je andere prioriteiten in het leven.

Totale Omzet; één bestelling dus in mijn webshop en ik kreeg deze maand weer een bedrag van Google uitgekeerd voor de advertentie inkomsten op mijn blog. Dat is echt een mijlpaal!

Financieel

Sparen; deze maand konden we, door wat financiële meevallers, twee keer zoveel sparen als normaal. Bij die meevallers moet je denken aan bijvoorbeeld extra uitbetaling van mijn werk voor de tegemoetkoming sportschool en de contributie van het FNV, voorgeschoten sinterklaascadeau's en inkopen voor de kerstactiviteiten op school. Dit soort dingen boek ik direct naar de spaarrekening. Terugboeken kan altijd nog, mocht het echt nodig zijn.

Spaargrafiek 2020

Boodschappenbudget; we gaven deze maand € 587,34 uit aan boodschappen. Dat is flink boven budget, maar wel inclusief al het eten tijdens de kerstdagen en een gezellige borrelavond tijdens Oud & Nieuw. 

Tweedehandsverkoop; deze maand verdienden we 10 euro aan tweedehands verkopen, we verkochten twee items via Marktplaats en Facebook.

Euroclix; deze maand verzamelden we 820 clix en staan in totaal op 11.189 euroclix. Ook werd ik deze maand voor het eerst verrast met een uitbetaling van Panelwizard. Ik ben hier dit jaar mee begonnen en voor mijn gevoel had ik er nog niet zo heel veel meegedaan. Blijkbaar had ik al € 25,30 euro opgebouwd en dat kreeg ik in december uitbetaald.

Energieverbruik

We verbruikten veel meer stroom dan vorige maand, ik verwijt het onder andere aan de kerstlampjes buiten en de kerstboom. Ook het vele thuis zijn helpt niet mee en dat is ook goed te zien aan het gasverbruik. Maar we zitten, vergeleken met vorig jaar, nog steeds op een laag gasverbruik. 

Energieverbruik December 2020

Dit was het voor december, over twee weken deel ik het eindresultaat van het hele jaar. Ik ben benieuwd hoe we het hebben gedaan. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam, want deze rubriek blijft in 2021 maandelijks terugkeren.

You May Also Like

4 Comments

 1. Lekker resultaat hoor! Ook heel netjes van panelwizard. Fijn dat het je dus ook echt wat oplevert!
  Wij hadden ook wat extraatjes inderdaad. Ik kreeg overuren uitbetaald, mijn man een bonus naast z'n dertiende maand dus lekker naar de spaarrekening!
  Boodschappen gingen hier ook door het dak! haha, herkenbaar bij iedereen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk gevoel hé, die meevallers naar de spaarrekening. Het geeft me altijd een goed gevoel.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: