Keuken 2.0 #huisupdate22

by - juni 22, 2024

Een jaar geleden werd onze keuken geleverd, de mijlpaal en het einde van onze grote verbouwing. Nu een jaar later hebben wij nog wat puntjes op de spreekwoordelijke 'I' gezet met als hoogte punt; een mini metamorfose van de koffiehoek.

Wandplankjes Bouwie Doe Het zelf

In dit artikel vertelde ik vol trots over onze nieuwe keuken, wat waren wij blij dat die er eindelijk in zat. Wij hingen nog een graag gewild wandplankje op en het stijlen kon beginnen. Uiteraard waren er nog wat afwerkpuntjes, die helaas na zo een grote verbouwing dan toch blijven liggen. 

Lees ook; Nieuwe Eetkamer

Dat graag gewilde wandplankje was het hem toch niet helemaal. Ik was al snel via Instagram verliefd geworden op een ander soort wandplankje en het toeval wilde dat wij hier spontaan tegen aanliepen tijdens ons bezoek aan Bouwie, Bouwmaterialen en Wonen. Hier kochten wij vorig jaar zomer onze mooie nieuwe binnendeur en vensterbank. De plankjes gingen mee naar huis met in het achterhoofd deze ooit in de keuken op te hangen. 

Dit was natuurlijk een goede stok achter de deur om die keuken nu eens echt af te maken en zo gezegd zo gedaan. Zo een jaar na het plaatsen van de keuken, gingen wij weer aan de slag; het stucwerk van het plafond en de muur was iets gaan werken, dus manlief kitte dit mooi af. Daarna heb ik de wand opnieuw geverfd, want er zaten veel (vet)vlekken op. Een paar nieuwe lagen muurverf gingen erop en drie lagen met transparant vernis zodat de muur afneembaar is met een natte doek. 

Keukenmuur met transparante vernis

Toen vorig jaar de nieuwe kozijnen werden geplaatst hebben wij één raam laten vervangen door een wand, waar nu de koelkast tegen aan staat. Deze wand hadden wij nooit afgewerkt, dus ook die nam ik gelijk mee in de kleur van de muur achter de keuken. En wat een verschil mensen, gelijk een luxere uitstraling.

Wand met hout afwerken

Het eerste wandplankje dat wij vorig jaar ophingen was in de kleur waarvan ik dacht dat ik hem graag in ons huis wilde doorvoeren. Uiteindelijk kozen wij, om diverse redenen, voor een andere (hoofd)kleur hout. Toen ik ook nog eens verliefd werd op deze wandplankjes met facetrand was het wel duidelijk dat ik de verkeerde keuze had gemaakt.

Nu alles weer lekker schoon en fris is, heb ik de nieuwe wandplankjes in dezelfde kleur als onze binnendeur en de vensterbank gebeitst. Dit om één geheel te creëren en eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat dit zo goed zou uitpakken. Wat een verschil met de oude situatie en wat een prachtige sfeer!Facet Wandplankjes Bouwie Doe het Zelf

De keuken is nu echt af en wij zijn dankbaar dat wij dit zo mogen realiseren. Wij zijn alleen nog op zoek naar een mooie koffiemachine. Niet te duur, makkelijk in gebruik en geschikt voor mensen die niet heel veel koffie drinken, maar wel hun bezoek willen voorzien van een lekkere kop koffie. Iemand tips?

*dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

You May Also Like

4 Comments

 1. Hier eerst een Nespresso gehad. Maar sinds een jaar een Jura. Eerst dronk alleen mijn man en de visite koffie. Maar die Jura met heerlijke Latte en ijskoffie variant, heeft de koffie liefde bij het hele gezin wakker gemaakt. De pubers maken graag een betaalbare Starbucks variant😀. Helaas wel prijzig, maar ik kan er ook makkelijk heet water uit halen, dus er wordt ook meer thee gedronken. Niet goedkoop, maar wel erg geliefd.(Wij hebben de Z10)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super bedankt voor deze tip, hier ben ik echt heel bij mee. Vooral dat je de pubers aanhaalt, daar had ik nog niet eens aan gedacht. Maar daar zijn de ijskoffies echt populair. Jura werd mij ook al geadviseerd door een collega, dus nogmaals dank je wel!

   Verwijderen
 2. Geen dank. Ik lees ooit wel wat het geworden is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie keuken met een mooi koffiehoekje! Een Jura zou ik zelf niet aanraden. Had er eentje gekocht, maar ik vind het onderhoud te veel werk en te duur. Filters, schoonmaaktabletten... Uiteindelijk ben je helaas meer bezig met schoonmaken dan met koffie drinken. Haha. Ben nu weer overgestapt naar Nespresso. En wissel de cupjes van Illy, Nespresso en L'Or af.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: