Financiële D&D Mei 2024

by - juni 08, 2024

Welkom bij een nieuwe Financiële D&D! Onze spaargrafiek groeide flink en daar zijn wij erg dankbaar voor, gingen wij ruim boven ons boodschappenbudget en hosselde ik lekker met enquêtes.

Sparen, Beleggen, Rendement
Foto door Rafael Classen

Even een kleine intro; de Doelen en Duurzaam die maandelijks op mijn blog verscheen heb ik op gesplitst in drie nieuwe artikelen. Namelijk Persoonlijke D&DFinanciële D&D en Ecologische D&D. Dit is de Financiële D&D, ik hoop met dit artikel mensen te kunnen inspireren.
 

Sparen

Oke ik geef toe; de grafiek geeft echt een asociaal spaarbedrag aan deze maand, daar zijn wij dan ook erg dankbaar voor. Wij kregen een flink bedrag terug van de belasting vanwege de verbouwing (vraag mij niet hoe, maar gelukkig zijn hier experts voor), daarnaast had manlief een kleine winstuitkering en kreeg ik mijn vakantiegeld uitbetaald. Zoals je kan zien stortten wij een deel in de vakantie-spaarpot en en deel in de spaarpot 'Droomhuis'. Beiden zullen op korte termijn weer aangebroken worden, maar voor nu heel fijn.

Spaargrafiek 2024

Beleggingen

Tijdens de Corona-crisis en daardoor ook de crisis op de beurs zijn wij in maart 2020 begonnen met beleggen. Met schade en schande wijs geworden, maar inmiddels een mooi rendement opgebouwd. Het rendement op onze portefeuille steeg deze maand flink en is nu 60%.

Rendement DEGIRO MEI 2024

Boodschappenbudget

Deze maand gaven wij € 596,11 uit aan boodschappen. Boven budget, maar voor deze huidige tijd prima.

Tweedehands verkoop

Deze maand verdienden wij niets aan tweedehands verkopen binnen ons gezin. Inmiddels weer wat dingen op mijn Marktplaatsaccount gezet. 

Euroclix/Enquêtes

Wij verzamelden deze maand 536 euroclix en dat is minder dan vorige maand, maar prima resultaat. We staan nu op 16.808 Euroclix en sparen door naar de 20.000, daar staat een bedrag tegen over van 325 euro

Door dat ik jullie de afgelopen maanden vertelde over de verschillende enquête-sites, namelijk  PanelwizardIpsos Isay en YouGov, waar ik aan mee doe. Is er toch het besef gekomen dat ik er meer uit kan halen dan dat ik deed. Dus ik probeer nu echt iedere uitnodiging aan te pakken en de enquêtes te doen. Dat leverden mij deze maand weer een uitbetaling op van € 25,00 op via YouGov

Dit was hem weer voor de maand mei; financieel gezien een hele fijne maand waarin wij veel konden sparen. Bedankt voor het lezen en tot de volgende D&D.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: