Week 35; Eerste Schooldag, Weer Werken, Bitcoin, Bed Afzagen en Spinda!

by - september 05, 2018

De eerste schoolweek zit er weer op, dus tijd voor weer een heel nieuw weekoverzicht. Sommige dingen waren best even wennen na zes weken vakantie gevierd te hebben. Maar gelukkig kwamen we weer redelijk in het ritme en aan het einde van de week kregen we weer de kriebels om lekker aan de slag te gaan.


Maandag
Vandaag de eerste schooldag en het is mijn parttime-dag. Ik kan dus lekker op mijn gemak de jongens naar school brengen. Op school starten alle leerlingen met een rondje om de school met heel veel kabaal, zodat iedereen weet dat het schooljaar weer is begonnen. Daarna naar de nieuwe klaslokalen en juffen. De oudste zit nu in groep zes en de jongste start vandaag in groep drie, extra bijzonder.


Na het hele gebeuren fiets ik vanaf huis nog even naar de sportschool. Het normale leven is weer begonnen, heerlijk zo een sportuurtje voor mezelf en helemaal met mijn nieuwe horloge. Ik ben er zo blij mee. Na het sporten doe ik de nodige boodschapjes en andere klusjes.


Om twaalf uur haal ik de jongens op voor de lunch en vertellen ze honderd uit over de eerste ochtend op school. Na drieën wordt er gespeeld met een vriendin van school en ook 's avonds is ze weer van de partij.

Lees ook: Het laatste weekoverzicht van voor de zomervakantie.

Dinsdag
Vandaag voor mij mijn eerste werkdag, poeh dat valt zwaar zeg. Na een drieënhalve week zie ik er best een beetje tegen op. Ik breng de jongens naar school en dan moet ik er toch echt aan geloven.


Ik begin me eerst door mijn ontplofte mailbox te worstelen en verder wat adhock dingen. En natuurlijk heel veel bijkletsen met collega's. Het is dan ook een rare dag, maar je kan hem maar weer gehad hebben die eerste dag.

Om één uur krijg ik deze foto, Martijn is gewoon al lekker thuis, lost mijn moeder af en brengt de jongens naar school. Daar wordt je toch blij van.


Na het werk door naar de zwemles en ook dat valt me zwaar zo na mijn eerste werkdag. Ik moet er echt even inkomen hoor.

Woensdag
Vandaag weer lekker thuis. Ik breng de jongens naar school en fiets door naar de sportschool. Daarna even flink aan de bak in het huishouden. Na de lunch gaan we weer voor het eerst naar de gymles, de jongens vinden het weer helemaal leuk! En doen dan ook enthousiast mee.


Daarna naar huis om een rustige woensdagmiddag te hebben. De oudste wordt gebeld door een vriendje en daar fietst hij nog even heen en komt alleen weer naar huis. Best een dingetje hoor, kleine jongens worden groot.

Na het eten gaat Martijn nog even een lamp ophangen bij zijn ouders. Ze wonen er al een half jaar, dus dat werd wel tijd. Wij blij dat er weer een klusje van de lijst is en zijn ouders blij dat de lamp eindelijk hangt.


Donderdag
Vandaag weer een normale werk- en schooldag. De jongens blijven over en opa en oma gaan met de jongens naar zwemles.

Sinds deze week zit de jongste niet meer op zijn hoge stoel, maar op een gewone stoel aan de eettafel. Hij vind het helemaal stoer en zit nu gezellig naast papa in plaats van op de kop zijn kant van de tafel.


Wat nog gezelliger is, is dat we nu iedere avond een toetjes mee-eter hebben. Een vriendinnetje schuift meestal zo rond toetjestijd aan en gaat dan op de oude stoel van de jongste zitten. Ze eet ook gezellig een toetje mee. Die stoel blijft dus nog wel even staan.


's Avonds wordt er lekker buiten gespeeld en verzamelen wij de gegevens van de familie. De oudste moet een stamboom maken op school. We gaan nog twee extra generaties verder zodat wij de oudste en zijn vriendinnetje kunnen matchen met de zelfde over-overgrootouders.

's Avonds kijken Manlief en ik de documentaire 'Bitcoin naar de maan! En terug' op NPO3. Ik weet dat ik een paar maanden geleden deze hele hype verafschuwde, maar nu twijfelen we wel eens. We zijn niet van plan om voor honderden euro's Bitcoins of andere Altcoins te kopen. Gewoon een paar tientjes en kijken wat er gebeurd. Het ergste wat er kan gebeuren is dat je over een paar jaar die paar tientjes kwijt bent. Deze documentaire wakkert het vuurtje toch weer aan en ik besluit toch om wat mensen binnen mijn 'digitale' netwerk om advies te vragen.


Vrijdag
Voor mij een normale werkdag, voor de jongens een schooldag en Martijn gaat met zijn vader gezellig een ochtendje forelvissen. Ik breng dus zelf de jongens naar school en oma haalt ze van school en blijft bij ze tot Martijn rond de lunch weer terug is. 

Martijn klust 's middags lekker in de tuin en in de schuur. Hij rijdt met de kleinste twee (lees de jongste en achterbuurjongen) naar de AVRI en zo rommelen ze lekker door.


Na het eten gaan we aan de slag met het bed van de jongste. Hij gaf al een paar dagen aan dat hij graag een laag bed wilde in plaats van een hoogslaper. Ik was al een beetje aan het kijken op Marktplaats naar een ander bed tot dat we geïnspireerd werden door vrienden.

Zij hadden de poten onder hun hoogslaper ingekort en dat vonden we niet eens zo een gek (tijdelijk) idee. Dus toen de hele bende naar het schoolplein vertrok om te gaan spelen, gingen wij stiekem aan de slag. Hij wist niet wat hij zag toen hij weer thuis kwam, zo blij als een...... oh hij is natuurlijk nog een kind.


Ik moet eerlijk toegeven dat ik het niet helemaal ideaal is, maar voorlopig is het prima. En heb ik wat langer de tijd om een mooi bed voor hem te vinden. Maar wat geeft het een ruimtelijk gevoel zeg zo een laag bed en wat is het fijn om weer een 'normaal' bed op te kunnen maken.

Zaterdag
We hebben een redelijke rustig weekend voor de boeg met alleen vandaag een verjaardag. We houden het verder dan ook lekker rustig vandaag. We rommelen wat in huis, de jongens spelen lekker buiten en met het mooie weer is het heerlijk genieten zo.

's Middags hebben we dus een gezellige verjaardag bij vrienden en daar fietsen we naar toe door één van mijn favoriete plekken in Culemborg. Als ik hier de jongens door heen zie fietsen krijg ik altijd zo een geluksgevoel, geen idee waarom, maar zo mooi.


Op de verjaardag maken we voor het tweede jaar op rij een foto van de kinderen. Vorig jaar maakte we deze foto voor het eerst. De leeftijden zijn op dit moment weer allemaal opeenvolgend en over twee dagen is dat niet meer zo. Altijd even een uniek moment om vast te leggen.


Na het eten blijven we toch nog even hangen en als de jongens ook nog even het spel Fortnite opzetten wordt het toch al gauw laat. Net op het randje van de schemer fietsen we weer met zijn viertjes door het mooie stukje Culemborg naar huis.


Zondag
Een heerlijke relaxdag voor de boeg, geen plannen en niks moet en alles mag. Ik begin de dag met een rondje hardlopen. Sinds lange tijd loop ik weer eens zeven kilometer, ik ben blij! Als ik terug ben van het hardlopen gaat Martijn nog een uurtje naar de sportschool.


Er wordt lekker gespeeld met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt en ga ik met beide jongens nog even een uurtje op Pokémonjacht. Daar is het nou echt een mooie dag voor vandaag. De jongste komt een vriendje tegen van school, dus er wordt nog even een speelafspraak gemaakt voor eind van de middag. Eigenlijk waren het vooral voor mij twee belonende uurtjes, want ik vang een nieuwe Pokémon en dat is echt een unicum. Via een quest vang ik een Spinda, zo blij mee!


's Avonds eten we lekker zelfgemaakte pizza, we smullen er alle vier van, zo lekker. Na het eten spelen de jongens nog even op het schoolplein.  En na deze heerlijke dag met mooi weer gaan we lekker in bad en naar bed. 


Dit was hem dan weer, het eerste weekoverzicht na de vakantie. Waar we weer in het normale ritme kwamen, maar ook best even moesten wennen. Vooral ik zelf dan. Het weekend was in ieder geval heerlijk en deden we een hoop nuttige dingen! Bedankt voor het lezen en tot volgende week.

You May Also Like

9 Comments

 1. Drukke week weer! Altijd inkomen na de vakantie.

  Waarom is het ingekorte bed niet ideaal? Wij denken er ook over na. Vandaar mijn vraag. Is het onstabiel ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou idd.... Stabiliteit is prima van het bed en het is helemaal prima hoor. Het enige nadeel is dat het matras op het bed ligt en normaal valt het er een beetje in. Toen het nog een hoogslaper was zat er een soort hekwerk omheen en dat is er nu af. Het matras verschuift niet, maat het ziet er gek uit. Maar hij zou er prima mee kunnen doen hoor de komende jaren.

   Verwijderen
  2. Ik vond het er niet gek uitzien hoor! Maar kan me voorstellen dagjes hekje eraf idd ander effect geeft. Ik denk er nog even over na.

   Verwijderen
  3. Het is wel de moeite waard hoor, dus als je een ander bed moet kopen, zou ik het gewoon afzagen. ;)

   Verwijderen
 2. Leuk overzicht! Ik kan me voorstellen dat je er echt weer even 'in' moet komen na zo'n vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk weekoverzicht! Ik vind het handig opgelost van die hoogslaper. Gek eigenlijk, ik dacht altijd dat iets juist meer ruimte geeft als het hoog staat, zodat je er dan van alles onder kunt schuiven, maar het tegendeel is waar. Ik vind zijn slaapkamer nu een stuk groter en minder druk overkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja bizar he! De reden van de hoogslaper was ook omdat het een relatief klein kamertje is. Maar nu er weer een laag bed staat geeft het zoveel meet ruimte-gevoel. Ik word er blij van!

   Verwijderen
 4. Wat een slim idee om gewoon de poten korter te maken zeg! Briljant!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: