Week 37; Ex in huis, Verminkte Buik, Overprikkeld Kind, Rommelmarkt en Andere Gezelligheid!

by - september 19, 2018

Leuk dat je weer mee leest met een nieuw weekoverzicht. Deze week was vreemd, akward en het liep allemaal even niet zo lekker. Zo zat ik twee dagen opgescheept met mijn ex, werd mijn buik onderhanden genomen en had ik het op het verkeerde moment een overprikkeld kind.


Maandag
Vandaag mijn parttime dag lekker thuis. De schilders gaan vandaag verder met waar ze vrijdag mee begonnen zijn. Dit houdt in dat ik gewoon de hele dag met mijn ex zit opgescheept. Misschien is ex een beetje een zwaar woord, ik denk dat het ongeveer een jaar heeft geduurd. Daarna werd ik op mijn zestiende keihard door hem gedumpt.


Maar goed, dat is inmiddels 25 jaar geleden en we kunnen elkaar prima verdragen. We kletsen over koetjes en kalfjes, wederzijdse bekenden en melden aan elkaar als we weg gaan of er weer zijn. Voelt toch een beetje gek.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week

Om tien uur heb ik weer een afspraak bij Coen. Martijn en ik komen vaak bij hem om gebruik te maken van zijn kennis op het gebied van fysiotherapie. Toen ik hem vertelde over mijn buiktrauma, adviseerde hij mij ander te gaan eten. Vandaar dat jullie al een paar weken al die warme ontbijtjes langs zien komen op Instagram.

Om mijn buik nog een extra stimulans te geven om de boel weer flink op gang te krijgen kreeg ik vorige week al acupunctuur en deze week gaat hij aan de slag met cupping. Glazen bollen worden verhit en dan op de plek die je wil behandelen gezet. Ik had dit een paar jaar geleden al een keer op mijn rug gehad en nu dus op mijn buik. Dit is wel iets heftiger om dat het net lijkt of je niet kunt ademen.


Na de behandeling zit mijn buik er echt prachtig uit. En nu ik een week later dit artikel zit te tikken, zitten er nog steeds hele grote vlekken op mijn buik. En zit ik helaas even in een dip, de afgelopen drie dagen lijkt het letterlijk dat ik vijf maanden zwanger ben. Hopelijk komt het goed :)

Als de jongens om één uur terug gaan naar school fiets ik door naar de sportschool. Ik wil echt weer in het ritme komen want vorige week ben ik maar één keer geweest. Uit school neemt de oudste een vriendje mee en ik breng de jongste om half vier naar de kasteelclub.

Dinsdag
Vandaag echt een heerlijk ontbijtje, even iets anders dan soep. Dit lekkere maaltje hebben we over van gisteren en ik moet eerlijk zeggen dat het heel goed bevalt als ontbijt. Ik ben alleen veel te lui, ik zou dit iedere dag wel willen eten als ontbijt.


Na het werk ga ik nog even met de jonsgte naar zwemles. Ik blijf het zo leuk vinden die nieuwe methode. Al heel snel moesten ze in het diepe en dat doen ze ook allemaal super goed. Maar vandaag moeten ze 'familie eend' compleet maken. Tijdens het zwemmen een eendje meenemen en bij moeder eend brengen. Te leuk toch!


Woensdag
Vandaag weer lekker thuis met inderdaad weer gezellig een dagje de schilder. de oudste neemt vandaag zijn huiswerk mee naar school. Een normaal mens zou dit gewoon lekker makkelijk in zijn rugzak meenemen, maar hij wil zijn map graag 'zichtbaar' meenemen. Zo content is hij met zijn huiswerkmap. Ik hoop dat hij dit gevoel nog lang vast houdt.


Als de jongens naar school zijn fiets ik door naar de sportschool. Fijn om weer een normaal sportuurtje te hebben en ik voel me weer als een vis in het water.


Om kwart voor twaalf heb ik een kennismakingsgesprek met de juf van de jongste. Niet dat we echt kennis hoeven te maken, want de oudste heeft haar ook gehad in groep drie. Het is een fijn en vooral positief gesprek. Trots op onze kleine slimme man.

Na de lunch gaan we gymmen en naar de fysio. En omdat het best een beetje regenachtig is gaan de jongens sinds lange tijd weer eens lekker een dvd-tje kijken. Ze kijken een hele film uit en daarna spelen ze toch nog even gezellig buiten omdat het toch weer opklaart.

De schilders schieten nu echt op en de voorkant is al helemaal af met een hele nieuwe kleur op de voordeur. Echt een ontzettende mooie kleur en het staat ook nog eens heel chique. Ook de achterdeur en de schuurdeur hebben deze kleur gekregen.Donderdag
Vandaag werken en naar school. De schilders zijn er vandaag voor het laatst en dat betekend ook dat de binnenkant van de voordeur af komt. Ik wilde hem zelf al schilderen om wat meer licht te creëren in onze donkere gang. Maar toen de schilder het aanbood kon ik natuurlijk geen nee zeggen, voor hun tien keer makkelijker dan voor mij.


En wat een verschil mensen. Nu de wanden nog wat lichter maken en dan wordt het echt helemaal mooi, hoop ik. Na het eten gaan Manlief en de jongste nog even voeren omdat Manlief van het weekend weer eens een nachtje gaat vissen. De jongste vind daar een hele mooie paddenstoel. "Het was een reuze champignon!" zegt hij.


Ik pak nog even mijn pakketje uit die vandaag binnen is gekomen. Ik bestelde weer een nieuwe familiekalender voor volgend jaar. Hier moet je altijd snel bij zijn want anders is hij uitverkocht. En ik las hele goede recensies over dit boek. Ik ga het samen met de jongens lezen en hopelijk hebben ze er iets aan en uiteindelijk wij ook.


Vrijdag
Ik ga vandaag werken en Martijn is lekker bij de jongens. Sinds gisteren neem ik het werk over van een collega die vakantie heeft dus er is genoeg te doen. Onderweg stop ik even om deze prachtige foto te maken, want wat is het landschap toch mooi zo vroeg in de ochtend.


Voor de jongens nog een kleine verrassing. Al maanden zeurt de oudste om een eigen huissleutel en eindelijk hebben we eens de tijd gevonden om een sleutel bij te laten maken. Ook de jongste gelijk maar eentje gegeven, al gaan ze beide natuurlijk naar een veilige plek en komen ze alleen te voorschijn als het echt nodig is. Maar de jongste is zo trots als een pauw en alles wordt gelijk uitgetest.


's Avonds gaat Martijn met de achterbuurman naar een voorstelling van Dolf Jansen in De Fransche School. De jongens komen even bij ons tot mama terug is van haar werk. Helaas loopt de avond iets anders dan gepland en zit onze oudste even niet zo lekker in zijn vel. Dat resulteert in veel boosheid en dus niet zo gezellig voor ons bezoek. Een flinke fail en dat is nog zacht uitgedrukt.

Zaterdag
Vandaag sta ik met mijn moeder op een kleinschalige rommelmarkt in Culemborg. de jongste gaat gezellig met ons mee en helpt oma met het opbouwen van haar kraam. Helaas was de opkomst en de opbrengst niet echt om over naar huis te schrijven. Op het nippertje mijn kraam er uit, maar daar is dan ook echt alles mee gezegd.


Al was het maar van elf tot drie uur en helemaal niet druk, als ik thuis kom ben ik bek af. Echt heel erg moe, ik doe dan ook weinig meer. Jongens spelen lekker buiten en de oudste gaat met een vriendje en een vriendinnetje voor het eerst in zijn eentje naar de ijssalon in de stad. Als we 's avonds nog even door bespreken zegt hij:"ik voelde me bijna een tiener, zo cool vond ik het om met hun een ijsje te halen." Hoe stoer en schattig te gelijk!

Na het avondeten gaat Martijn een nachtje vissen en ik plof op de bank met om me heen nog alle spullen van de rommelmarkt. Met heel goed gezelschap kijk ik één van mijn favoriete programma's 'Ik Vertrek!'.


Zondag
Als Martijn terug is van het vissen, ga ik lekker hardlopen. Vol goede moed vertrek ik voor een kilometertje of zeven, acht. Helaas krijg ik last van mijn onderrug en als ik nu door loop, ga ik daar de hele week last van houden. Dus bij vijf kilometer vind ik de ballast voor mijn rug echt genoeg en stop ik. Helaas moet ik nu ook nog twee kilometer naar huis wandelen, maar dat is dan wel weer goed voor mijn rug.

Als ik thuis kom laat Martijn nog even zijn vangst zien en vertrekt ook hij voor rondje hardlopen. Hij loopt twaalf kilometer. Je hebt altijd baas boven baas.


De rest van de dag lekker niks. De jongens spelen lekker buiten en ik hang een wasje op. Met deze temperatuur en het windje is het zo droog. Ik word er blij van.


Daarna nog wat boodschapjes doen en aan het eind van de middag maak een grote pan soep. Kan ik er weer tegen aan met de ontbijtjes de komende dagen.


's Avonds tijdens het buitenspelen gaat het weer mis met de oudste, soms weet ik niet mee wat wijsheid is. Zoveel boosheid en verdriet waar komt het toch vandaan. Het doet mijzelf ook zoveel verdriet dat ik soms even niet weet waar ik het moet zoeken.

We sluiten de week af met een dubbel gevoel. De week was niet echt druk was, maar liep ook niet echt lekker. Geen idee waarom eigenlijk, maar goed soms heb je van die dagen. Gelukkig waren er ook positieve dingen, zoals de leuke zwemles en ons huis wat weer lekker helemaal in de verf staat.

Morgen weer naar school en aan de arbeid. Martijn heeft aankomende week voor zijn werk een klus waar hij alleen in de avond terecht kan. En ik heb weer 1001 maatschappelijke dingen op mijn hals gehaald. Dus we kunnen er lekker tegen aan.

Heel erg bedankt voor het lezen en tot de volgende week!

You May Also Like

5 Comments

 1. Reacties
  1. Fijn Evert dat je iedere week trouw mee leest! Dank je voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. De drukte viel wel mee, het was meer de energie denk ik. Ik weet het niet. Deze week iedere avond druk, maar gelukkig gaat het een stuk beter.

   Verwijderen
 3. Ik vind 5 kilometer al een hele mooi afstand moet ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: