Week 38; Collecteren, Corsowagen, Prijzen, Zwerfvuil, Forellen en Dam tot Damloop!

by - september 26, 2018

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht; een week waarin Martijn iedere avond aan het werk was en ik druk was met de maatschappelijke aspecten in het leven. Woensdagavond was ik er een beetje klaar mee, maar na het verschrikkelijke landelijke nieuws op donderdag maakte het me echt niet meer uit. Al moet ik iedere dag collecteren!


Maandag
Vandaag werken en naar school. Martijn begint deze hele week pas om half vier met werken dus hij is de ochtend lekker thuis. Dit houdt in dat hij de jongens naar school brengt en ik wat eerder kan beginnen.

Vandaag heb ik mijn nieuw bandje om van mijn Apple Watch om en wat ben ik er blij mee. Ik denk echt dat dit mijn definitieve bandje wordt. Ik zal binnenkort een blog er over maken, nu ik eindelijk mijn definitieve bandje heb gevonden. Ik krijg echt ontzettend veel vragen via DM's op Instagram. Dus binnenkort meer.


Vandaag bekijk ik ook de statistieken van het artikel van gisteren. Ik vond het een ontzettend leuk artikel om te schrijven en dit thema is eigenlijk een beetje wat ik met mijn blog wil uitstralen. Dus blij dat de statistieken zo positief zijn. Ook kreeg ik veel meer reacties dan gemiddeld, dus een geslaagd artikel. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor het lezen en het reageren.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

We eten vandaag lekker makkelijk bij opa en oma in Beusichem. Als we terug zijn gaan de jongste en ik collecteren voor de Nierstichting. De reacties zijn zoals altijd wisselend, maar degene die wat geven geven gul en spreken hun waardering uit. En dat is fijn. Die kleine mag zelfs een snoepje uitzoeken.


Na een lange eerste avond kan de jongste gelijk naar bed. De oudste mag altijd nog even opblijven en leert voor zijn topo-toets van aankomende woensdag.


Dinsdag
Ik vertrek weer bijtijds naar het werk en Martijn is thuis bij de jongens. Om drie uur lost mijn moeder hem af en om half vijf ben ik weer thuis om met de jongens naar zwemles te gaan. Na de zwemles halen we één pizza voor de jongens.

Wat een belevenis! We doen dit voor het eerst in verband met een leuke aanbieding. De jongens vinden het geweldig; je moet je naam opgeven, je kunt zien hoe je pizza gemaakt wordt en daarna kun je op een beeldscherm de status van jouw pizza zien.


Als we zitten te eten komt een vriendinnetje binnen, we hebben al een paar dagen heerlijk toetjes in huis om samen met haar te eten. Iedere keer kwam het er niet van, maar vandaag dus wel. Ook al is het zonder Martijn, ze smullen er heerlijk  van!


De jongens gaan nog even buitenspelen en omdat het al kwart voor zeven is, besluit ik om niet meer te gaan collecteren. En het huis maar eens flink te gaan opruimen.

Woensdag
Vandaag lekker thuis en dus sporten. Martijn is ook thuis in de ochtend dus gaat hij nog één keer hardlopen voor de grote dag aanstaande zondag. Ik maak wat foto's van ons huis voor (hopelijk) een gastblog. Ik had dit al een tijdje beloofd, maar op de één of andere manier kwam ik er niet aan toe. Zoals nog 1000 andere dingen.

Maar vandaag ga ik toch echt even aan de slag, wel op een hele makkelijke manier hoor. Alles wat ik niet op de foto wil gooi ik in een grote verhuisdoos. Om het later allemaal weer terug te zetten. Eigenlijk had ik dit moment aan moeten pakker om eens flink de bezem er doorheen te halen. Maar dat doe ik dan weer niet. #fail.


Martijn en ik halen samen de jongens van school en gaan met zijn allen naar de gym. Daarna nog even boodschappen doen bij de Lidl en de corsowagen bewonderen. Culemborg won dit jaar het fruitcorso in Tiel en verdient! De jongens waren al met school geweest, maar Martijn en ik hadden hem nog niet gezien.


Daarna gaat de oudste op de fiets bij een vriendje spelen en de jongste en ik gaan naar de stad. We gaan daar prijsjes regelen voor de loterij die wordt gehouden tijden het GroteJosefGebeuren bij ons op school. Anderhalf uur zijn we bezig, nou ja 'we'.... de jongste vangt Pokémon en speelt het laatste half uur in de fontein. Maar na anderhalf uur heb ik wel alle winkels gehad, nu nog terug om alles op te halen et cetera.


's Avonds weer een rondje collecteren met hulp van de jongste en de oudste speelt lekker buiten met vrienden. Als alles op bed ligt en ik de laatste hand leg aan de vakantievlog ben ik er eigenlijk wel even klaar mee met die liefdadigheid. Collecteren en prijzen ophalen in één week en het feit dat Martijn er niet is, is misschien toch een beetje te veel van het goede.

Donderdag
Vandaag laatste dagje werken en dan weekend. Als ik op het werk aankom hoor ik het vreselijke nieuws van het ongeluk in Oss. Ik heb er geen woorden voor, ik kan er niet mee omgaan, wat een verdriet. Echt vreselijk, wat een hel.

De hele dag ben ik, en wie niet, een beetje van slag. Ik kan niet wachten om vanmiddag de jongens in mijn armen te sluiten en ik neem me voor om nooit meer te mopperen. Je wordt weer even met beide benen op de grond gezet en telt je zegeningen.

's Avonds lopen mijn kleine vriend en ik de laatste ronde collecte. En worden we nog verwend door de achterbuurtjes met een heerlijk stukje zelfgemaakte taart ♥  Jullie mogen vaker de mixer lenen hoor ;)


Vrijdag
Vandaag lekker thuis. Martijn slaapt uit en moet vanmiddag nog even naar de zaak. Ik ga sporten en dat valt me zwaar. Niet het sporten op zich, maar mijn gedachte zijn constant bij het drama van gisteren. De arme kindertjes, de leidster, de hulpverleners en de ouders. Wat een pijn en wat een verdriet. Gisteren op het werk hebben we er de hele dag over gepraat. Als je dan wat zei was er allicht wel iemand die wat terug zei en dan was je het kwijt. Nu ben ik alleen in de sportschool en blijft alles in mijn hoofd zitten.

Om half elf ga ik samen met de klas waar de oudste in zit, zwerfvuil opruimen rondom school. Het is vandaag 'Keep it clean day' en in de ochtend verzamelen we zwerfafval. In de middag gaat de klas naar De Gelderlandfabriek waar ze kunst maken van afval.


Als de oudste om één uur terug is naar school, gaan de jongste en ik weer op pad voor de prijzen van school. De eerste stap is afgelopen woensdag gezet en dat scheelt al de helft. Met twee grote tassen gaan we op pad, helaas is de helft het vergeten, niet aan toe gekomen of doen toch niet mee. Helemaal prima, maar voor de eerste twee zal ik toch op een ander tijdstip weer terug moeten :(

Om vier hebben we het kennismakingsgesprek met de juffrouw van de oudste. Hij mag hier zelf bij zijn en dat is altijd leuk. Als we aankomen moeten we nog even wachten en de jongens pakken automatisch een boekje van school en gaan zitten lezen.


Zaterdag
Vandaag start ik de dag met hardlopen. Ik ga voor de vijf kilometer in verband met tijdgebrek en in mijn achterhoofd mijn onderrug. Maar het gaat zo lekker, dat ik na de vijf kilometer nog even doorpak. Mooi zeven kilometer, dik tevreden!

Martijn vertrekt om een middagje te gaan forelvissen met zijn broer en collega's van zijn broer. De jongens en ik vertrekken richting de plantage om daar twee vliegen in één klap te slaan.


We halen een frisse neus, genieten van het heerlijke herfstweer en spelen Pokémon op deze zoveelste communityday. Voor ons alledrie een paar super geslaagde uurtjes. Lekker gespeeld met een klasgenootje die we tegen kwamen, lekker gefietst en een paar mooie en bijzondere Pokémon gevangen.


Zondag
Omdat Martijn vandaag bijtijds vertrekt en ik gisteren al heb hard gelopen, kan ik lekker lui mijn bed uit. Ik kijk mijn vaste favoriete vlog op zondag en alles lekker op het gemakje. Rond half elf raap ik mezelf bij elkaar en begin ik met een klus waar ik al een tijdje tegen aan zit te hikken.

Het schilderen van de gang en overloop. Gelukkig is de voordeur meegenomen door de schilders, nu alleen de wanden nog sauzen. Om de boel wat op te frissen en lichter te maken. Het valt vies tegen, vroeger draaide ik mijn hand er niet voor om een wandje te sauzen, maar tegenwoordig......pffff wat een werk.


Helaas ook nog verf te kort, omdat de verf toch niet in één keer goed dekte. Dus de overloop laat nog even op zich wachten. Maar het eindresultaat van de gang mag er zeker zijn. En al is het misschien lastig te zien op de foto, het oogt echt een stuk lichter. Missie geslaagd! Ik twijfelde nog even om deze kleur ook voor de woonkamer te doen, maar dat gaat hem niet worden.


Om kwart over één start Martijn met twee vrienden de Dam tot Damloop. Via de tracker kunnen we hem volgen. En dat doen de jongens dan ook maar al te graag. Tijdens het schilderen houden ze mij op de hoogte.


Na anderhalf uur en 16,1 kilometer hardlopen in de stromende regen zit het er gelukkig op. Diep respect voor deze mannen.


Rond zes uur is Martijn weer lekker thuis en toe aan een warme douche. Daarna de jongens lekker in bad en zo sluiten we weer een week af. Een week die relatief druk was, maar waarin we ook een hoop bereikten. Een week waar we weer met beide benen op de grond werden gezet en beseffen wat echt belangrijk is.

Heel erg bedankt voor het lezen en tot volgende week.

You May Also Like

8 Comments

 1. Drukke week zo zeg!
  Wel fijn dat Martijn de ochtenden thuis is, als hij elke avond werken moet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is echt heel fijn. Helemaal dat ik 'gewoon' naar mijn werk kan gaan, zonder eerst al een halve dag er op te hebben zitten. ;)

   Verwijderen
 2. Leuk om jullie huis eens van binnen te zien. Welke kleur hebben jullie op de raamkozijnen en hoe heb je de vensterbank geplaatst?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Raamkozijnen zijn nog de originele kleuren van de bouw. Di zijn dus nog grijs ik kan de kleur eventueel opzoeken. De vensterbank is gewoon een steigerplank op van de goedkope witte dragers. Die drager hebben we gewoon op het hout geschroefd. Van dichtbij is het niet zo mooi hoor. Anders moet je maar een keer komen kijken. :) Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 3. Drukke week, zeg. En wow, zo sterk dat je man in die gietende regen die loop heeft gedaan. Veel respect!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker een drukke week, maar ook weer heel fijn. Bedankt voor je reactie. Ik zag op jouw blog over thuisonderwijs. Interessant!

   Verwijderen
 4. Wauw die eerste foto! Echt schitterend. Wat knap hoe ze zulke dingen kunnen maken met bloemen zeg.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: