Twee jaar getrouwd!

by - september 09, 2018

Het laatste weekend van de maand augustus gingen we een nachtje weg vanwege onze trouwdag op 26 augustus. Twee jaar getrouwd en 17 jaar samen, waar blijft de tijd. We bezochten de stad Venlo (aanrader), overnachtten in Chateau Holtemühle in Tegelen en bezochten de Designer Outlet in Roermond.


Voor het tweede jaar gaan we een nachtje weg in het weekend van onze trouwdag. Vorig jaar gingen we naar IJmuiden wat ook echt een aanrader is, je kunt het hier nog even terug lezen en kijken als je wilt. Dit jaar zocht ik een aanbieding met een hotel en kwam terecht op eurosparen.nl (ik spaar hier via de Optimel). Ik boekte een arrangement van de LuxeryHotelCompany met een viergangendiner in het Bilderberghotel 'Chateau Holtemühle' in Tegelen.

Om elf uur brengen we de jongens bij opa en oma in Culemborg, zij zullen na het avondeten de jongens bij de andere opa en oma brengen zodat het een beetje eerlijk verdeeld is. Op het moment zelf voel ik me altijd weer schuldig om andere mensen lastig te vallen omdat wij perse een uitje willen. Gelukkig doen we dit maar één keer per jaar, maar dan nog.

Wij vertrekken dus om elf uur naar Venlo, waar we heerlijk lunchen, winkelen en gezellig wat drinken. We zijn dan ook aangenaam verrast door deze stad. De stad is goed te bereiken met prima parkeergelegenheid dicht bij het winkelgebied. Je kan er heel erg leuk winkelen met een zeer breed winkelaanbod. Het is een grote stad met een groot plein en veel moderne winkels, maar er zijn ook gezellige oude straatje met leuke kleine zaakjes. Martijn slaagt met twee paar mooie schoenen, ik koop twee shirtjes en natuurlijk nog wat leuke dingen voor de jongens.


Eind van de middag rijden we naar het hotel en we komen tot de conclusie dat dit al heel fijn was. Een paar uurtjes door een vreemde stad slenteren en wat eten en drinken. Misschien moeten we volgend jaar gewoon alleen maar dat doen en hoeven we de jongens niet twee dagen onder te brengen. Als we aankomen bij het hotel zijn we die gedachte al snel weer kwijt want het is prachtig!



Een oud kasteel omgebouwd tot hotel in een mooie omgeving en mooi en chique ingericht. Het doet me een beetje denken aan het Disneyhotel waar we met de jongens zaten tijdens onze huwelijksreis. Maar dan iets volwassener allemaal. Om half vijf checken we in en we reserveren het diner voor half zeven. Dus even lekker twee uurtjes relaxen op onze mooie kamer met uitzicht op de kasteelvijver.



Om half zeven schuiven we aan voor het vier-gangen-diner in het gewelf van het kasteel. We zijn heel erg benieuwd, want ik denk dat Martijn en ik nog nooit zo chique gegeten heb. We kunnen kiezen van de menukaart of we kunnen ons laten verrassen. We kiezen voor het laatste en met een heerlijke glas wijn wachten we vol spanning af.

In totaal worden we verwend met vijf gerechten en we starten met een lege eierschaal gevuld met drie verschillende soorten mousse. Daarna een schijf van gegrilde groente met feta in gazpacho. Daarna kregen we een tussen gerecht zoals ze dat noemde; toast met schol in tomatensoep. Ik denk dat dit mijn favoriete gerecht was, al was alles lekker. Daarna het hoofdgerecht met twee verschillende soorten vlees, aardappelgratin en doperwten. Daarna een fantastisch toetje. Dit was echt een top ervaring en alle gerechten waren heerlijk.


De volgende ochtend gaan we weer lekker door met eten, want er staat een heerlijk ontbijt op ons te wachten. Ontbijten in een hotel is volgens mij toch wel één van de leukste en lekkerste dingen om te doen. Alles pakken wat je lekker vindt, verse vruchtensapjes, verse broodjes, kwark met vers fruit, ik hou er zo van !


Rond tien uur checken we uit en rijden we naar Roermond om een bezoekje te brengen aan de Designer Outlet. Ook hier waren we nog nooit geweest en het is best leuk om even rond te lopen. Je moet wel net op zoek zijn naar iets denk ik, want het blijft natuurlijk allemaal reteduur. Maar als je bijvoorbeeld All Stars of andere gangbare merken zoekt is het wel goedkoper. Maar er zijn ook winkels die net zo duur zijn als in Venlo. Ik slaag met twee broeken van het merk Levi's en een paar O'Neill slippers. Martijn koopt een mooie zomerjas van Levi's.



Achter af waren we echt heel blij dat we er zo vroeg waren want om één uur wordt het super druk, je kan bijna geen kant meer op en we lopen als mieren door de straatjes heen. Dit is echt een beetje een domper op onze fijne dag. We besluiten dan ook om nog even lekker te lunchen bij La Place, waar we een verrassend mooi uitzicht hebben!


Rond twee uur rijden we vanuit Roermond naar mijn ouders om de jongens op te halen. Het was echt een heel fijn weekend zo even met zijn tweeën er tussen uit en eigenlijk alles wat we gedaan hebben is een aanrader. Roermond misschien iets minder dan Venlo. Want als je een leuke weekendje wil hebben zou ik zeker kiezen voor Venlo.

Gaan jullie er wel eens zo maar een weekendje tussen uit? En hoe ga je dan om met het eventueel weg brengen van de kinderen? Ik ben heel erg benieuwd. Laat het me weten in de comments.

You May Also Like

4 Comments

  1. Van harte! Leuk dat jullie een nachtje weg zijn geweest!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het was echt heerlijk. Even er tussen uit en het voelt als of je er weer jaren tegen aan kan. ;)

      Verwijderen
  2. Gefeliciteerd nog. Wij zijn ook een aantal keer een weekendje weggeweest voor onze trouwdag. Dat was altijd erg fijn maar inderdaad een gedoe met de kinderen. Onze dochter wilde altijd naar huis in de avond bij het logeren, toen ze klein was. Zoon logeerde wel graag, maar was een druk mannetje.
    We zijn toen jarenlang gewoon overdag weggegaan. Opa en oma haalden ze van school/kdv of bso en gingen met ze naar ons huis. Wij gingen een dagje naar de sauna, shoppen oid dan lekker eten. Inmiddels kunnen ze best een dagje samen thuis blijven (13 en 19) maar nu gaan we meestal lekker eten met z'n allen (wokken of Japans vinden ze het lekkerst) en de laatste twee jaar een filmpje pakken na het eten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook heerlijk toch. Ik heb hetzelfde dilemma. We zitten eigenlijk te denken om volgend jaar met zijn viertjes naar Antwerpen te gaan en dan ook de Zoo te bezoeken.

      Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: