Week 36; Ouderwetse Post, Geslaagd, Huiswerk, Schilderen, Noten en Feestjes!

by - september 12, 2018

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Deze week startte de jongste bij de kasteelclub, aten we appels uit eigen tuin, begon ik 'anders' te hardlopen en hadden we een heel gezellig weekend.


Maandag
We beginnen de week met het plukken van twee heerlijke appels uit eigen tuin. Vanaf nu plukken we gewoon de appels die we die dag nodig hebben, wat een rijkdom. We hebben dit jaar echt mooie appels.


Vandaag werk ik tot half drie en haal ik zelf de jongens uit school. De jongste heeft namelijk zijn eerste kasteelclub-activiteit en ik wil hem zelf graag brengen zo een eerste keer. Voor we vertrekken naar school en werk schrijven we nog even een brief terug aan en vriendinnetje. We kregen gisteren namelijk ouderwetse brievenpost en we vinden het wel zo netje om een brief terug te schrijven.


Om half vier breng ik de jongste naar de kasteelclub. Hij moet even wennen en kijkt wel degelijk de kat uit de boom. Als Martijn hem om vijf uur ophaalt zitten ze met een allen een oude film over ridders te kijken.


De rest van de dag ben ik lui en dat is nog zacht uitgedrukt. Toen ik de oudste wegbracht merkte ik aan mijn hele lijf dat het zwaar was om te fietsen met een kind achterop. Ik baal er van en heb het gevoel dat mijn lichaam er niet zoveel zin meer heeft in al dat gesport. Ik besluit dan ook om mijn geplande sportuurtje van vanavond te cancellen. We doen dan ook lekker lui de rest van de avond.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Weer aan de arbeid en naar school. Oma Bep past op en verder geen bijzondere dag. Martijn is iets eerder thuis dan ik en als ik thuis kom heeft hij gewoon de hangmat opgehangen, hoe fijn! De jongens maken er dan ook weer gretig gebruik van.


De jongste en ik onze vaste uurtje zwemles en s'avonds begin ik eindelijk met het sorteren van het materiaal voor de vakantievlog. Wat een werk :(


Woensdag
Vandaag een keer niet standaard naar de sportschool, maar om negen uur heb ik een afspraak. Ik kom er behoorlijk moe vandaan, dus mijn voorgenomen rondje hardlopen stel ik even uit. Thuis nog een beetje rommelen, jongens van school halen en door naar de gym.

Tijdens de gym belt Martijn op dat hij geslaagd is! Hij had vandaag het examen waar hij een paar maanden geleden gedeeltelijk voor zakte. Vandaag dus wel gehaald, hoe blij! Ook de oudste is druk vandaag want hij heeft voor het eerst huiswerk meegekregen van school. Hij zal nu iedere woensdag huiswerk mee naar huis krijgen. Met wat snoep en drinken erbij begint hij dezelfde middag er nog aan.


Omdat Martijn bijtijds thuis is van zijn examen, besluit ik een mijn rondje hardlopen als nog te doen. Vandaag ga ik kijken of ik mijn hartslag onder controle kan houden. Niet zo zeer of het de juiste hartslag bij de juiste snelheid of afstand is, maar gewoon proberen om het onder controle te houden.En dat gaat me best goed af, ik probeer rond de 150 te blijven. Het levert me wel een hele lage snelheid op van nog geen 8 kilometer per uur, maar mijn doel is bereikt. Maar het begin is er. Je kunt in de grafieken zien dat mijn snelheid drastisch naar beneden gaat om mijn hartslag constant te houden. Dus er is nog flink werk aan de winkel wat mijn conditie betreft!

Donderdag
Vandaag weer werken en Martijn brengt de jongens naar school want die begint vandaag pas om één uur met werken. De jongens met oma naar zwemles en ik rij uit mijn werk nog even langs de Praxis voor verf, eindelijk gaan we aan de slag met de gang en de overloop. Hoop ik tenminste. Bij de Praxis was nu alle verf met 40% korting, dus dat is mooi meegenomen, ik koop muurverf in de kleur olijf.

Het was een leuke dag vandaag op school en via de schoolapp krijgen we dan ook super leuke foto's binnen. De oudste bezocht met zijn klas de kasteeltuin in Culemborg en de jongste ging op bezoek bij 'een pakhuis vol verhalen'.


De rest van de avond lekker thuis met de jongens, Martijn zal pas rond middernacht thuis zijn. De jongste verkoopt nog een lootje aan Snoes. Hoe komt hij er op!? Zo schattig, van zijn eigen zakgeld laat hij Snoes een lootje kopen van de loterij op school.


Vrijdag
Vandaag mijn parttime dag en voor de éérste keer deze week fiets ik richting de sportschool. Zal tijd worden zeg! Als ik terugkom van de sportschool staat er ineens een steiger in de tuin. Dat hebben ze snel gedaan. De komende week wordt ons huis opgeschilderd, dus de rest van de dag in gezelschap van de huisschilder.


's Middags fietsen de jongste en ik nog even naar de kringloopwinkel, maar helaas kunnen we niets vinden. We staan dan ook met lege handen weer buiten. De oudste gaat bij een vriendje spelen uit school en de jongste speelt de rest van de middag met de achterbuurjongen.

De hele week verzamelen we al noten als we naar school heen en terug lopen. Met dit herfstachtige weer vallen ze mondjesmaat uit de bomen en we hebben er alweer flink wat verzameld.


Als Martijn nog even zijn vaste wandelrondje doet in verband met rugklachten vult hij de mand nog even aan. Helaas moeten deze nog wel een jaartje drogen, dus nog even geduld. Volgens Martijn hebben we nog een oogst van vorig jaar op zolder liggen. Ik kan me er niks van herinneren. Achteraf heb ik waarschijnlijk een stuk van mijn geheugen verloren, want die oogst was gigantisch! We gaan gelijk aan de slag met kraken.


Zaterdag
Vandaag flink wat feestjes op het programma, dus we starten rustig op. Om elf uur fiets ik nog even een uurtje met mijn Pokémon-matties door Culemborg heen voor de Moltres-challenge.

Na de lunch breng ik de jongste naar een gezellig kinderfeestje. We fietsen eerst even langs een tante van mij om lootjes te verkopen van school. Via mijn Instastories had ze gezien dat we de lootjes hadden en wilde er twee kopen. Zo zie je maar wat je kunt bereiken met Instastories.

De jongste heeft een super leuk feestje op een boerderij waar hij lekker kan spelen en leren. We krijgen dan ook super leuke foto's via de app.


Martijn, de oudste en zijn vriendinnetje doen een rondje door de stad in verband met de Open Monumentendag. Ze bezoeken de molen, de binnenpoort en de katholieke kerk. Altijd leuk zulke dagen en heel erg leerzaam ook!


Als de jongste weer terug is van het feestje gaan we door naar het volgende feestje. De jongens en ik halen mijn moeder op om door te gaan naar een gezellig familiefeest van mijn neef. Dit feest wordt gehouden bij speeltuin De Buitenwereld in Houten. Echt super leuk voor de jongens en ook voor mij om weer even wat ooms en tantes te spreken.

Ik blijf het bijzonder vinden hoe mijn kinderen omgaan met mijn ooms en tantes. Ik heb zelf hele goede herinneringen aan de ooms en tantes van mijn ouders. Zo hadden we aan mijn moederskant veel familie met boerderijen waar we wel eens speelden. Aan mijn vaderskant hadden we tante Rie, zij woonde samen met haar man in een huisje in het bos. Dus fijn dat mijn kinderen ook een aantal van mijn ooms en tantes goed leren kennen en sommige zelfs heel goed kennen.Martijn gaat met vrienden naar Appelpop in Tiel. Dit is een soort van ritueel geworden met ieder jaar het vaste clubje.

Zondag
Vandaag lekker thuis. Martijn slaapt zijn roes uit en ik loop zeven kilometer hard. Niet echt een strategie, maar ik wil wel een beetje op mijn hartslag letten. Ik probeer hem dan ook onder de 170 te houden dat gaat me redelijk af. Op een duurlooptempo loop ik zeven kilometer hard en dat gaat lekker.


Na de lunch ga ik met de jongste naar de kofferbakmarkt bij ons in de stad. Hij heeft wat zakcentjes bij zich, dus die koopt er aardig op los. Ook ik koop nog een paar dingen, waaronder een mooie bloempot.


Na een gezellig uurtje quality-time gaan we weer lekker naar huis. Aangezien ik nu al ruim 11.000 stappen heb gezet vandaag besluit ik niet veel meer te doen . We doen wat voorbereidend werk voor de schilders die morgen weer komen, het huishouden en de boodschappen.

Uiteindelijk hebben we nog een lekker rustig avondje en kruip ik vroeg in bed met 'Ranking with the stars' en staan mijn stappen uiteindelijk op 13.555 stappen vandaag. Blij, want de laatste weken ging het niet zo lekker met de stapjes.


En zo zit de tweede schoolweek na de vakantie er alweer op en zitten we er weer lekker in. Nu ik deze week even goed heb nagekeken en doorgelezen besef ik dat we eigenlijk toch wel een heel mooi leven hebben. Ook al voelt dat niet altijd zo....maar we proberen het positieve zeker vast te houden.

Heel erg bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: