Week 49; Suprise, Sinterklaas, Eerste Kerstbestelling, Shoppen en Kerstboom!

by - december 12, 2018

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Deze week kwamen we weer in wat rustiger vaarwater, of kan ik beter zeggen viswater. We namen afscheid van de Sint, verwelkomden de Kerst in huis en hadden een heerlijk rustig weekendje zonder verplichtingen.


Maandag
Voor alle hoogbegaafde die mijn werkschema uit hun hoofd kennen is het vandaag natuurlijk mijn parttime dag. Maar omdat ik maar drie dagen werk en aanstaande vrijdag een verlofdag heb gepland, vind ik het wel zo netjes om me vandaag te melden bij mijn interim job. Dus oma past een extra dagje op en ik vertrek naar Nieuwegein.

Ik denk dat vandaag een van de zwaarste dagen was en kom mezelf flink tegen. Ik ben alleen maar bezig met informatie verzamelen bij mensen voor wie ik waarschijnlijk de zoveelste ben die het vraagt. Voor die mensen frusterend en voor mij ook. Ik ben meer het type resultaat zien in plaats van analyseren en rapporteren. Ik ben dan ook helemaal kapot als ik thuis ben en mijn de moed zakt me echt een beetje in de schoenen en ik twijfel of ik wel geschikt ben voor deze job.


Er wordt dan ook niet gesport. Ik moet wel nog een aantal dingen doen voor het werk in Tiel en zo werk ik in een half uur nog even een flinke todo-list weg. Zowel voor mijn werk als privé en natuurlijk nog mijn blog. Nadat de oudste en ik nog aan zijn surprise werken, plof ik lekker op de bank en kom ik er niet meer vanaf.  Ja om naar bed te gaan, oh ja en om nog heel laat de soepontbijtjes te preppen die Martijn voor mij maakte.


Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag weer naar Nieuwegein en ik ga er het beste van maken. Ik doe nog wat dingetjes voor Tiel en begin met wat opzetjes te maken waarvan ik vermoed dat ze het wel kunnen gebruiken. Om half elf eindelijk een overleg met wat er in eerste instantie verwacht wordt. Daarna dus echt aan de slag met een paar dingen maken en zoeken naar de juiste data en informatie. Mijn gevoel wordt al iets beter dan gisteren.

Omdat je dan toch lekker bezig bent en het een en ander af wil maken, vraag ik Martijn om naar zwemles te gaan. Om kwart voor zes ben ik thuis en begin ik aan het eten. De laatste weken van het jaar zullen er waarschijnlijk iets anders uit komen te zien dan ik me had voorgesteld. Dag lui luxe parttime huisvrouwenleventje!


Gelukkig hebben we die avond niets op de planning. De oudste en ik leggen de laatste hand aan de surprise die morgen mee naar school gaat. Spannend hoor of die in de smaak valt en vooral ook wat hij gaat krijgen natuurlijk!


Woensdag
Vandaag mijn vrije dag en daar ga ik eens intens van genieten. We verwelkomen de Sint op school en dat is natuurlijk weer ontzettend spannend of dat allemaal wel gaat lukken. Iets later dan verwacht komt het gelukkig allemaal goed en kunnen wij hem en zijn pieten verwelkomen op school. Snel de school in zodat hij aan alle klassen een bezoekje kan brengen.


Rond negen uur fiets ik van het schoolplein naar de sportschool. Daarna nog wat boodschapjes, want Martijn en ik hebben nog een verrassing voor de jongens vanavond. Wat zullen ze blij zijn. Daarna nog een berg strijk wegwerken en dan de jongens halen en door naar de gym. De oudste heeft een prachtige Pokémon-surprise gekregen van een klasgenoot met ook nog eens superleuke cadeaus erin.


Na de gym rijden we even langs een vriendin om bij te kletsen met een heerlijke kop thee. En dat worden er al gauw twee, je kent het wel. We rijden weer naar huis om gezellig met zijn drieën een Sinterklaas-film te kijken. Hoe heerlijk is dit; let vooral ook even op de gezellige sokken en hoe dicht we bij elkaar zitten. <3


's Avonds dus een kleine verrassing voor de jongens, we eten lekker aan de kleine tafel. Stokbroodje, brietje en allerlei andere dingetjes wat ze lekker vinden. Met de oudste nog een opgezet plannetje gemaakt dat hij een zak met cadeautjes vindt in de gang. Hoe leuk en wat genieten we er van met zijn allen. Echt een avond met een gouden randje.


Donderdag
We gaan weer richting Nieuwegein en de jongens lekker naar school. Oma past op en gaat met de jongste naar zwemles. De oudste mag alleen naar een activiteit van de Brede school, namelijk programmeren. De jongste doet weer flink zijn best bij zwemles en komt thuis met een welverdiende sticker.


Na het eten fiets ik nog even naar een vriendin. Zij heeft nog wat vriendinnen, familie en kennissen uitgenodigd om wat te vertellen over haar nieuwe ontdekking wat betreft de lichamelijke verzorging. Het zijn een gezellige stel meiden en het is super gezellig en al snel weer later dan verwacht.


Ook ontmoet ik daar degene die ons huis kocht in de Zandstraat. Super leuk om te horen dat ze daar nog steeds met veel plezier wonen. Inmiddels alweer acht en half jaar en drie kinderen rijker. 

Vrijdag
Vandaag ben ik dus vrij we gaan de school in kerstsfeer brengen. Met hulp van een aantal moeders en vaders lukt het allemaal prima. En omdat de komende twee weken voor mij super druk zijn besluiten we om 's middags maar gelijk de boodschappen voor de kerstactiviteiten te doen. Als de oudste weer terug gaat naar school, rij ik samen met een moeder nog wat winkels af.


En dan is het uiteindelijk half drie als je vrije dag eindelijk begint na alleen maar druk te zijn geweest met school. Maar goed het hoort erbij. Het gaat allemaal al zo snel en over een paar jaar kijk ik waarschijnlijk met weemoed terug naar deze tijd. Maar vandaag ga ik zeker de deur niet meer uit en mijn weekend is begonnen ;)

Aan de slag voor mezelf dan maar en dat begint met de eerste kerstbestelling van dit jaar. Ik maak een leuke kerstslinger met de tekst *XMAS* en voor haar dochter doe ik er een gratis miniversie bij in de kleur goud. Te schattig toch?


's Avonds lekker op de bank met 'The Voice' en ik werk aan mijn blog en video voor aanstaande zondag. Meestal heb ik mijn artikelen wel wat eerder klaar maar ook dit loopt nu even allemaal anders. Ik moet eerlijk zeggen dat ik best blij ben als de komende twee weken voorbij zijn.

Zaterdag
Vandaag besluiten we om even naar Tiel te rijden. De jongens hebben allebei een paar hoge winterschoenen nodig en de oudste een paar spijkerbroeken. En daar ligt echt het probleem, ik kan gewoon niet slagen voor hem voor een normale broek. De enige die echt goed zijn, dat zijn de Super-Skinny-broeken van de WE. En die zitten bij hem dan als een normale broek, kun je nagaan. De jongste scoort nog even twee mooie Pokémon-shirts. Nou ja, mooi!?


Martijn vertrekt om één uur met een maatje om te gaan vissen in België. De jongens en ik vermaken ons lekker thuis. Ze spelen lekker met wat vriendjes uit de buurt. Dan zijn ze weer even bij ons en dan weer even ergens anders. Zo heb je een huis vol en zo zit je helemaal alleen in huis. Ik vind het altijd bijzonder.


Om vijf uur is het welletjes geweest, de deuren gaan op slot en de jongens en ik kruipen gezellig op de bank met een heerlijke maaltijd en 'Eigen Huis en Tuin'. Zo jammer dat de kerstboom nog niet staat, anders was het helemaal cosy geweest.

Zondag
Vandaag een regenachtige ochtend en we doen lekker lui! Ik start nog even mijn werklaptop en de jongens spelen boven. Rond elf uur is Martijn weer thuis. Het was een natte nacht met al die wind en regen. En dan geeft een tent ook niet zoveel bescherming.


Rond lunchtijd is het gelukkig even droog en ik besluit om te gaan hardlopen. Ik gok op zo een vijf kilometer tussen de buien door. Uiteindelijk worden het er zeven en daar ben ik heel blij mee. Helemaal omdat december een karig maandje gaat worden qua sporten.

's Middags aan de slag met de kerstboom. Eerst tuig ik hem op zoals ik de laatste jaren deed. Maar ben niet helemaal tevreden. Ik had nog een uitrusting liggen in andere kleurtinten en eigenlijk neig ik daar meer naar. Dus ik tuig de boom weer af en begin op nieuw. Met vier toekijkende kindertjes wordt het sinds jaren weer eens een chique boom. Eerst nog even de twijfel over slingers, maar uit eindelijk kies ik voor één slinger en ik ben tevreden.


De middag vliegt voorbij en tegen etenstijd moet we echt aan de bak om de woonkamer een beetje in het gareel te krijgen met alle lege dozen en troep. Martijn maakt heerlijke homemade pizza's en we smullen er heerlijk van.


En zo sluiten we weer een bijzondere week af. Aan de ene kant vind ik het ontzettend moeilijk om mijn rust te vinden omdat mijn hoofd maar blijft malen over het werk. Maar aan de andere kant echt genoten van de Sinterklaaswoensdag en het rustige weekend.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: