Week 48; Nieuwe Uitdaging, Topprestatie, Suprise, JOSH V en Pakjesavond!

by - december 05, 2018

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Het was een roerig en druk weekje, tenminste voor mij persoonlijk. De oudste rekende af met alle vooroordelen en leverde een topprestatie! Verder deed ik iets heel leuks in het weekend en vierden we met de hele familie pakjesavond!


Maandag
Vandaag aan de arbeid en de jongens naar school. Oma past op en op mijn werk nemen we afscheid van een dierbare collega. Samen met wat collega's lezen we een gedicht voor en verwennen haar met cadeautjes. Maar ook zij heeft wat voor ons, hoe lief!


Voor degene die nieuwsgierig zijn wat er in het doosje zit; het zijn de lekkerste zelfgemaakte Oreo-bonbons. Jullie kunnen wel raden wat ik die avond lekker bij de thee als lekkernij had.


Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag een bijzondere dag, die gelukkig begint met zoals iedere normale dag. Aan de arbeid en naar school.  Op mijn werk maken we nog even een fijne wandeling en wat ik dan nog niet weet is dat dit de laatste is van dit jaar. Ik word namelijk gevraagd of ik tot de kerst op een andere vestiging wil gaan helpen. Ik vind het best spannend moet ik je heel eerlijk zeggen, maar aan de andere kant is het misschien helemaal niet verkeerd om weer eens een goede uitdaging te hebben. En te kijken of ik het nog een beetje kan. Maar het bericht moet wel even dalen als ik heel eerlijk ben.


Om twee uur rij ik naar huis en loop ik naar school om de jongste op te halen. De oudste blijft op school en ik installeer voor hem zijn laptop voor zijn type-examen. Tien weken geleden begon hij aan deze typecursus. Hij wilde het heel graag en wij als ouders zagen daar alleen maar voordelen in. Ook de juffrouw van school vond het geen overbodige luxe. Al zou hij het niet halen, hij zou er altijd profijt van hebben.

Dus gaven we hem op voor deze cursus en overlegden met degene die deze cursus gaf dat het er meer om gaat dat hij wat meer snelheid krijgt dan dat hij echt het daadwerkelijke diploma moest halen. Een certificaat voor deelname was voldoende en zo stonden we er allemaal in. De juf van school, de fysiojuf, wij als ouders en ook de juf van de cursus.

Er hoorde heel veel huiswerk bij deze cursus, iedere dag werkte hij gemiddeld wel drie kwartier en soms langer aan zijn lessen. Dat was best een opgave en daar was een hoop doorzettingsvermogen voor nodig. En dat had hij! Boven de verwachtingen van al zijn juffen en ons haalde hij gewoon zijn diploma. Wat een topper en wat een prestatie!


Woensdag
Vandaag lekker vrij. Ik breng de jongens naar school en daar staat ons een verrassing te wachten. Rommelpiet is in de klas van de jongste geweest en heeft er echt een rommeltje van gemaakt. Vooral de tafel van hem moet het aardig ontgelden; ten eerste staat zijn stoel op zijn kop op de tafel en ook staat de verkeerde schoen op zijn tafel.


Na het hele avontuur fiets ik door naar de sportschool, doe wat boodschapjes, ga douchen en daarna gezellig aan de thee met twee vriendinnen. En kijk even hoe we verwend worden door de vrouw des huizes. Niet normaal, hoe mooi en lekker deze semi-gezonde cake is. Er zit zelfs courgette in verwerkt, hij is heerlijk en ziet er ook nog eens prachtig uit.


Daarna fiets ik snel naar het schoolplein om de jongens te halen, te gymen, nog meer boodschappen te doen en de oudste te droppen bij een kinderfeestje. De jongste en ik hebben lekker de middag voor onszelf, al schuift er al snel weer een vriendje uit de buurt aan. Martijn is bijtijds thuis en fiets ik aan het eind van de middag nog één keer naar de stad voor nog meer (sint)boodschappen. Je kan er maar druk mee zijn.

Donderdag
Vandaag begint mijn nieuwe tijdelijke uitdaging en wat vind ik het spannend, niet normaal. Ik rij naar Nieuwegein want daar zal het gaan moeten gebeuren de komende weken. Ik hoop dat ik de verwachtingen waar kan maken. Vandaag loop ik een dagje mee in het warehouse en daar zal ik me de komende week waarschijnlijk wel vaker gaan bevinden. Ik word ontzettend aardig ontvangen en mijn handen jeuken om te gaan helpen.


's Avonds maken de oudste en ik een begin aan de surprise voor een klasgenootje van school. We kiezen in eerste instantie voor een 'veilige basis', zoals hij het noemt en daarna kijken we wel verder. ;)


Vrijdag
Vandaag weer lekker thuis en zo kan ik alle indrukken van gisteren verwerken. Ik begin met een uurtje sporten en daar word ik aangenaam verrast door de eigenaar. Ze hadden natuurlijk mijn post gezien van vorige week. Daar kreeg ik gelijk al een positieve reactie op en nu dus ook nog in real-life. Wordt vervolgd.....

Na het sporten nog even thuis aan de slag en om half elf loop ik weer naar school, waar ik met nog twee moeders alvast de kerstbedankjes in elkaar freubel. Het kan maar vast klaar zijn.


Rond tien voor twaalf zijn we klaar, dus ik wacht op de jongens om ze gelijk mee te nemen voor de lunch. De oudste gaat om één uur weer terug naar school en de jongste en ik chillen een beetje op de bank. De jongste zit niet helemaal lekker in zijn vel, waarschijnlijk door de Sintperikelen. Zo een chillmiddag is geen overbodige luxe.

Als De oudste uit school komt gaat hij gelijk door naar een vriendje. De jongste en ik ruimen zijn boekenkast op en houden een boekenbeurt in mijn Instastories. Deze twee boeken kreeg ik afgelopen dagen binnen met de post. Ik heb eindelijk het boek 'Duur huis, nooit thuis' weten te bemachtigen van Renee Lamboo. Zij is van porterenee.nl en sinds kort ook eigenaresse van How2SpendIt. Zij heeft een stukje in haar boek geschreven over ons en onze financiële 'ommekeer'.


Het andere boek kreeg ik opgestuurd van Yorina Wouters. Zij is van 'Girls know Blockchain' en weet heel veel van cryptomunten. Nog steeds geen cryptomunten hier in huis en dat is maar goed nu alle cryptomunten flink aan het dalen zijn. Of is dit juist de tijd om in te stappen!? Misschien, ooit, als ik later groot ben wordt dit vervolgd.

Na het eten haal ik mijn schoonmoeder op en gaan we naar de opening van het nieuwe bedrijf van de zus van mijn schoonzus. Volgen jullie het nog ;) Zij is een advocatenkantoor begonnen en vandaag is de officiële opening. Ik vind het echt heel erg stoer dat ze deze stap heeft genomen. Dus mocht je advies nodig hebben en ben je op zoek naar een laagdrempelig en resultaatgericht advocatenkantoor, kijk dan even hier.

Zaterdag
Vandaag heb ik iets leuks op het programma. Ik ga namelijk naar een samplesale op het hoofdkantoor van JOSH V. Ik wist een kaartje te bemachtigen via de nieuwsbrief en ik twijfelde eerlijk gezegd om te gaan. Maar ik ben blij dat ik het wel gegaan ben. Ik heb me ingehouden en kwam thuis met twee blouses, een T-shirt, een jurkje en een telefoonhoesje. De volgende keer ben ik zeker van de partij.


Rond half twee ben ik weer thuis en gaan we de laatste dingen regelen voor pakjesavond van morgen. De jonsgte en Manlief doen nog wat boodschapjes en ik pak de laatste dingen in. Tussendoor gaan de jongens nog even knippen bij opa. En omdat Martijn daar al in de buurt was met de jongste  fietst de oudste voor het eerst alleen naar opa en oma. Kleine jongetjes worden groot.


's Avonds zetten de jongens voor de laatste keer hun schoen. Leuk deze tijd, maar ook zo fijn als het einde weer in zicht is ;)


Zondag
As usual weer eens een rondje hardlopen, maar het regent en het wordt maar niet droog. Om tien uur ben ik het zat en ga ik toch nog even. Helaas wordt het echt niet meer droog en ben ik na vijf kilometer motregen aardig koud en klam. Een warme douche doet wonderen.

's Middags ruimen we het huis een beetje op en doen we de allerlaatste voorbereidingen voor pakjesavond, die vanavond zal plaatsvinden. Manlief en de jongste maken alvast plek op de LEGO-tafel. Want hij denkt dat hij heel veel LEGO gaat krijgen van de Sint.


Om zeven uur is het dan eindelijk zover. Pakjesavond gaat beginnen en de hele familie treedt aan. Zowel de jongens als wij worden flink verwend met mooie cadeaus. Het is een geslaagd avondje van Sinterklaas.


En dat was het weer voor deze week, die best een beetje roerig was. De oudste die tegen alle verwachtingen in zijn typediploma haalde, ik met mijn werk en natuurlijk alle Sinterklaasperikelen. Woensdag vieren de jongens het nog op school en heel misschien is er woensdagavond nog een kleine verrassing. Maar dat wachten we nog even af!

Bedankt weer voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

4 Comments

  1. Ik weet zeker dat je het kunt, op je werk! Jouw ervaring en aardige karakter zal Nieuwegein goed doen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wederom een roerig weekje, maar dat hoort er bij, succes met je werk op de andere vestiging, laat je ervaring maar mee spelen hierin, want dat is belangrijk, fijne dagen

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: