Week 51; Vijfdaagse Werkweek, Kerstdiner, Kerstlunch, Kerstwandeling, Laatste dag, Tandarts en Kraamcadeautjes!

by - december 26, 2018

Leuk dat je meeleest met een nieuw weekoverzicht. Deze week was er één waar ik ontzettend tegen op keek. Ik moest vijf dagen werken, ging twee dagen helpen op school en we hadden ook nog een familiebezoek aan de tandarts gepland. Zaterdag was dan ook een walhalla van rust na de drukke dagen.


Maandag
De eerste dag van een reeks van vijf. De jongens naar school en Martijn en ik beide aan de arbeid. De laatste week voor de vakantie, die vandaag gelukkig nog een beetje normaal begint.

De jongens blijven over en oma vangt ze nog een uurtje op na school. Gelukkig zijn Martijn en ik redelijk op tijd thuis, dus deze vrije avond pakken we mooi even mee. Na het eten leert de oudste nog even voor zijn aardrijkskundetoets en we spelen een potje Rummikub.


Als de jongens op bed liggen schrijf ik nog even de kerstkaarten voor dit jaar. Eigenlijk vind ik het een beetje achterhaald die kerstkaarten. Maar er is altijd wel een tante of een oud-tante die je er dan toch één wilt sturen. En als je dan toch bezig bent! Dit jaar stuurde ik er ook nog een paar naar mensen die ik een hart onder de riem wilde steken.


Dinsdag
Vandaag weer een nieuwe dag en zal niet veel anders zijn dan gisteren, behalve dat er een hele drukke avond aan vast zit. Maar we beginnen met een relax ontbijtje en een flinke knuffelsessie met Snoes.


Op het werk begint het overzicht een beetje weder te keren en wordt er toch wel vooruitgang geboekt. Ik help nog even een collega in het warehouse met het uit sorteren van deze kaartjes. Een flinke klus, maar met nog wat hulp weten we hem op tijd te klaren.


Na het werk rij ik met de jongste door naar de zwemles en daarna racen we door naar het Kerstdiner op school. Manlief en de oudste zijn vanaf huis gekomen en de jongste sluit ook aan in zijn klas. Ik blijf tijdens het diner met nog twee moeders op school om de wachtende ouders van koffie en thee te voorzien.


Woensdag
Ook vandaag aan de arbeid, maar wel op eigen vestiging in Tiel. Ik kijk er naar uit want wat heb ik het gemist daar. Bij binnenkomst lopen dingen dan ook weer heel anders dan geplant en ik doe ook nog wat dingen voor Nieuwegein. Ik heb nog een afspraak met een leverancier en om twaalf uur is er een gezellige kerstlunch voor al het personeel. Daar speel ik voor huisfotograaf.


Rond half drie rij ik naar huis met een auto vol spullen en maak ik me klaar voor het volgende event. Om vier uur ga ik naar school om de spullen klaar te zetten voor de kerstwandeling. Alle kinderen en ouders maken een wandeling langs groepjes kinderen uit groep zeven en acht die samen het kerstverhaal vertellen en uitbeelden. Aan het eind staan wij daar met warme chocomel, koffie en thee.


Met zijn allen is het zo gepiept en we zijn er helemaal klaar voor. Als gezin lopen we ook nog de wandeling met een kleine groep andere ouders en hun kinderen.


Donderdag
Vandaag weer werken en naar school. Maar ik voel mij bevrijd, bevrijd dat de schoolactiviteiten er op zitten. Dus nu nog twee daagjes werken en dan zit het erop voor dit jaar. Op het werk toch nog even onverwacht een flinke klus, maar met de juiste hulp komt het helemaal in orde.

Martijn gaat vandaag mee zwemmen met zwemles, dat is altijd de laatste les voor de vakantie. En hopelijk voor de laatste keer en zijn we er over een maand helemaal van af. De oudste heeft zijn laatste les programmeren waar oma het laatste half uurtje aanschuift voor de grande finale inclusief diploma.


En rond kwart voor vijf is het hele gezin weer compleet in ons eigen huis, heerlijk!

Vrijdag
Martijn vandaag zijn papadag en dat houdt ook in dat hij vakantie heeft. De jongens nog een dagje naar school met alleen maar leuke dingen. Het is spelletjesochtend en in de middag kijkt de oudstesamen met zijn klas naar een leuke kerstfilm. Voor mij mijn laatste dag in Nieuwegein vandaag. En dat is echt heel vreemd en weet niet hoe ik me moet voelen.


Ik heb momenten gehad dat ik aftelde naar deze dag omdat ik het even niet meer wist. Maar vooral momenten van verbondenheid en motivatie. Verbondenheid met de mensen op de vloer en hun problemen en de motivatie om ze daar bij te helpen. Ondanks dat ik er best tegen op zag, was dit het beste wat me kon overkomen op werkgebied. Met nieuwe energie, kennis en vooral mooie contacten mag ik twee januari weer in Tiel beginnen.

Gelukkig kan ik alles bijtijds afronden en doe ik mijn rondje afscheid door het pand. Nou ja, afscheid!? Mijn gevoel zegt dat het nog niet klaar is en ik zal ook nog een stukje ondersteuning vanuit Tiel oppakken. Bijtijds rij ik voor de file naar huis om op tijd te zijn voor het volgende en tevens laatste project van deze week. Een familiebezoek aan de tandarts.


Dit bezoek loopt als een sneltrein,  ik weet niet wat ons overkomt. Binnen een half uur staan we alle vier weer buiten inclusief fluorbehandeling, twee keer tandsteenverwijdering en een afspraak voor over een half jaar. Helemaal blij!

Als we thuis komen is het dan echt vakantie! Ik kan het me nog steeds niet voorstellen maar de komende drie dagen hebben we gewoon helemaal niks. Wat heb ik hier naar uitgekeken! Het wordt dan ook een heerlijke avond en geniet van mijn cadeau dat ik vandaag kreeg van een collega.


Zaterdag
Vandaag de eerste 'niets moet, alles mag'-dag. En we nemen het er van, ik geloof dat Martijn en ik pas rond half tien beneden zijn, zo lui zijn we. Na het ontbijt gaat Martijn nog even bij mijn neef kijken in zijn nieuwe huis. Ik doe alles op het gemak en heel eerlijk, dit moet ik vaker doen want ik ben me toch een partij productief!

Ik draai er twee wassen door, waarvan er ook al eentje zo uit de droger opgevouwen de kast in kan. Maak mijn blogartikel voor morgen, want door al dat werken is dat een beetje op de achtergrond geraakt. En ik ruim de woonkamer op, waar bijna een week niets aan gedaan is. Daar kom ik dit tegen, zo schattig! Een kerstcadeau met kaart van zijn vriendinnetje voor hem. Niet te doen toch!?


De jongens spelen met vriendjes en ik rommel een beetje verder in huis, ik word er blij van. Aan het eind van de middag gaan de jongste en ik nog even op Pokémonjacht. Dat is echt te lang geleden en ook ik wil weer even een inhaalslag maken. En de eerste is al gemaakt want vandaag haal ik level 38!


Na het avondeten vertrekt Martijn voor nachtje vissen hier in de buurt. De jongens en ik kruipen lekker op de bank en genieten van mijn favoriete kerstaccessoires. De beschilderde, beplakte en geknutselde glazen potjes van de afgelopen jaren door de jongens zelf gemaakt.


Zondag
Na weer een hele luie ochtend, ik geloof dat Martijn nog eerder terug was van het vissen dan dat ik uit bed was, wil ik heel graag gaan hardlopen. Dus gelijk in de hardloopkleren en naar buiten waar het regent. Dat is een tegenvallertje, na lang wikken en wegen besluit ik om mijn plannen om te draaien. Ik ga vandaag naar de sportschool en morgen hardlopen in plaats van andersom.

Het kan wel tweeënhalve week geleden zijn dat ik in de sportschool ben geweest en het voelt als thuis komen. Gelukkig valt het mee met de drukte, ik ben ook vrij laat, dus ik kan redelijk mijn ding doen. Als herboren keer ik weer op huiswaarts aan. Daar tref ik vier voetbalkijkende mannen aan.


Er zijn de afgelopen anderhalve week drie baby's geboren in onze vrienden- en kennissenkring. Dus ik ga lekker aan de slag met een paar leuke en originele kraamcadeautjes.Halverwege de middag besluiten we om nog even een bezoekje te brengen aan de kerstshow bij het tuincentrum bij ons in de stad. Dat was er ook nog niet van gekomen dit jaar. Tot onze grote verbazing is het tuincentrum gesloten, wat ik een onbegrijpelijke keuze vind. We rijden door naar de supermarkt en doen wat boodschappen voor de aankomende dagen.

Onderweg naar de achteraf gesloten kerstshow brachten we gelijk even de kraamcadeautjes rond. We zijn nog niet klaar bij de supermarkt of ik krijg deze gave foto op de app hoe leuk! Het is eerste kraamcadeautje is goed in de smaak gevallen!


En zo sluiten sluiten waarschijnlijk onze drukste week van het jaar af met een voldaan gevoel. Nu op naar de kerstdagen, waar ik persoonlijk niet zo veel mee heb. Nou ja wel met kerst en samen zijn met je gezin en je familie. Maar niet met die gigantische commercie waarin alles over de top moet zijn.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: