Kerstboom te koop!

by - december 23, 2018

Dit jaar besloten we voor de laatste keer onze kerstboom op te zetten. We verbouwden ons hele huis om deze boom nog één keer de ruimte te geven die hij verdient. Maar ook dit gaf niet de voldoening waar we deze boom acht jaar geleden voor kochten.


Precies in het jaar dat we van koophuis naar huurhuis verhuisden en in december weer de sleutel zouden krijgen van onze nieuwe koophuis, kochten we in januari in de uitverkoop deze prachtige grote kunstkerstboom. Hij bleef uiteindelijk bijna twee jaar in de doos, want tijdens de kerst was ik zes maanden zwanger en zaten we midden in de oplevering van ons nieuwe koophuis. 

Lees ook: Kerst in huis!

Eigenlijk is deze prachtige boom nooit tot zijn recht gekomen in ons huis en dat vind ik zo zonde. De eerste paar jaar stond hij in de hoek naast de televisiekast. Waar de boom achteraf gezien misschien het beste tot zijn recht kwam. Helemaal omdat er ook genoeg ruimte was voor het kerststalletje. 


Er was alleen één nadeel; als er televisie werd gekeken moesten de deuren open van de televisiekast en dan viel de helft van de boom weg. Als je dan 's avonds eindelijk je plekje op de bank had gevonden met de televisie aan; stond de boom achter de kastdeur.


Toen de televisie een eigen plekje kreeg boven drie wereldberoemde BESTÄ-kasten kreeg de boom een plekje voor het raam. Een prima plek en altijd in het zicht, maar misschien een beetje te veel in het zicht. En door dat hij zo groot was kwam hij niet zo goed tot zijn recht. Hij stond een beetje gepropt tussen de verwarming, de bank en kast. De onderkant van de boom konden we niet een helemaal uitvouwen.Heel eerlijk; na het zien van de bovenste twee oude plaatjes slaat de twijfel flink toe. Dit ziet er toch prachtig uit? Dat ziet het zeker maar op de tweede foto kun je al een beetje zien hoever de boom voorbij de bank naar de televisie komt. En uit ervaring weten we alle vier dat het niet praktisch is.

In 2016 gingen we een keertje vreemd. Omdat we dat jaar een huis vol visite zouden hebben met Oud en Nieuw besloten we een kleinere echte boom te kopen. Zodat er voor iedereen genoeg ruimte zou zijn. En eigenlijk waren we daar heel content mee.Maar hoe zonde is het om geen gebruik te maken van onze eigen mooie boom. Dus in 2017 kreeg hij nog één keer het plekje bij het raam. Dit jaar besloten we hem één keer alle ruimte te geven die deze boom verdiende. We verplaatsten zelfs een kast naar de andere kant van de kamer om de boom de ruimte te geven die hij verdiende.


Maar heel eerlijk ook hier komt hij niet tot zijn recht. En daar komt dan nog eens bij dat de rest van het huis een rommeltje is omdat die boom perse daar moest staan. En de rest van de meubels daar voor moesten wijken. Ik kan dan ook niet wachten tot het januari is en alles opgeruimd kan worden en onze woonkamer weer lekker in originele staat kan worden gebracht.

Dus het is zeker, we gaan afscheid nemen van deze mooie boom. Zes jaren hebben we drie weken per jaar mogen genieten van deze prachtige boom, maar eigenlijk is het nooit echt geworden zoals we het in gedachte hadden. En dat is zonde.  Maar om ieder jaar nu met frustratie een boom op te zetten is ook niet fijn. Dus dit was het laatste jaar en hopelijk gaan we een huis voor hem vinden waar hij wel tot zijn recht komt.


Mocht je interesse hebben in deze kunstkerstboom van hoogwaardige kwaliteit  afkomstig van tuincentrum van den Hurk. Neem dan contact met mij op. Het is een ideale boom met vaste verlichting. De boom is in drie delen, dus makkelijk op te bergen. 

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: