Week 50; Saai weekje, Pikachu-terror, Koning Winter, Feestje en Sneeuw!

by - december 18, 2018

Leuk dat je weer mee leest met een nieuw weekoverzicht. Deze week was een beetje saai, tenminste saai is het nooit, maar er werd weinig vast gelegd op de gevoelige plaat. Het was een doorsnee week met in het weekend een leuk feestje en een kerstmarkt met een wat vreemde afloop.


Maandag
Aan de arbeid en de jongens naar school. Oma past op en Martijn en ik zijn beide laat thuis voor ons doen. Na het eten ga ik nog even verder met het huis in Kerstsfeer brengen. Gisteren hadden we de kerstboom al gezet en vandaag maken we het af.  En zo kom ik nog wat mooie pareltjes tegen.


Volgens mij had ik jullie afgelopen week al laten doorschemeren hoe trots ik ben op onze jongens. Jullie zullen er vast een beetje zoetsappig van worden. Maar dit ook weer; de jongste overhoort de oudste zijn topografie kennis voor zijn toets van aanstaande woensdag. Dat is toch niet te doen.


Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week.

Dinsdag
Weer aan de arbeid en naar school. Oma past weer op en ik ben op tijd thuis om met de jongste naar zwemles te gaan. Na de zwemles gelijk lekker in pyjama en Pikachu-pak. Met een kleine Pikachu rijd ik terug van de zwemles, wat heeft de Sint toch een hit te pakken met dit cadeau.

Martijn heeft het eten klaar als we thuis komen en de rest van de avond doen we lekker niks meer.  Behalve dan relaxen op de bank.


Woensdag
Yes, vandaag mijn vrije dag! Vanaf school fiets ik naar de sportschool. Waarschijnlijk een van de laatste keren voor de kerstdagen. Deze week werk ik namelijk vier dagen en volgende week vijf. Bye bye fitgirl! Daarna thuis aan de gang met de keuken schoonmaken en een berg strijk wegwerken. Respect voor alle moeders die fulltime werken.

Om twaalf uur naar school voor een overleg van de Kerstcommissie. Tijdens het overleg eten de jongens een broodje in de hal want om half één rijden we gelijk door naar de gym. De jongens maken tijdens die lunch nog een spannend avontuur mee. Er ligt een kassa in de gracht bij school en de meester vist hem er uit. Waarschijnlijk een overblijfsel van één of andere inbraak. Maar voor de jongens natuurlijk een super spannend avontuur.


Na de gym halen we een klasgenootje van de jongste op die bij ons komt spelen en zo wordt het een gezellige middag. Ik mest nog even een plank van de kast uit waar ik al maanden tegen op zie, maar hoe fijn als het weer klaar is. Als jullie deze foto zien begrijpen jullie wel waarom ik er zo tegen op zag en dat is dus één plank!


Donderdag
Werken en naar school. Koning winter doet zijn intrede en dat betekent autoruiten krabben en uitkijken op de gladde opgevroren brug als we naar school lopen. Vandaag doe ik er helaas een uur over om van huis in Nieuwegein te komen. Dat is een stukje van 18 kilometer, echt bizar.


Oma gaat met de jongste naar zwemles en de oudste gaat naar Programmeren. Ik vertrek later dan normaal vanaf mijn werk dus neem ik frietjes mee onderweg naar huis.

Vrijdag
Ook vandaag met zijn allen aan de arbeid en naar school. Oma past een extra dagje op en gelukkig is Martijn redelijk op tijd thuis. Snoes wordt nog even te grazen genomen door Pikachu. Wat zou zo een beestje nou denken!? Het gekke is dat hij er ook niet voor weg loopt. Maar als jullie zien wat de jongste allemaal doet met die kat, dan zouden jullie echt medelijden hebben.


De oudste speelt de hele middag bij een vriendje en blijft daar gezellig eten. Om half zes sluit ik me bij de mannen aan en hebben we lekker weekend!

Zaterdag
Vandaag zaterdag, dus tijd voor het huishouden en een klein rondje hardlopen door de kou. Ik kies hier bewust voor zodat ik vandaag mijn haar kan wassen voor we naar een feestje gaan vanmiddag. Anders zou ik morgen na het hardlopen weer mijn haar moeten wassen en dat vind ik zonde. Ik ben benieuwd hoe jullie hiermee om gaan en hoe vaak jullie je haar wassen? Ik twee tot maximaal drie keer per week.

Vanmiddag hebben Martijn en ik een feestje bij familie van Martijn. De jongens gaan een nachtje bij mijn ouders logeren en dat wordt natuurlijk helemaal leuk. Oma heeft weer speciaal het Kerstdorp neer gezet.


Martijn en ik rijden samen met mijn schoonouders, zwager en schoonzus naar het feestje in Vught. Het wordt een gezellige middag met heerlijk eten op een prachtige chique locatie.


Rond kwart voor acht rijden we Culemborg weer in en gaan we nog even gezellig op de koffie bij vrienden. De mannen besluiten om een biertje te pakken in de stad. Ik blijf nog even hangen voor een wijntje en om gezellig bij te kletsen. Rond elf uur rij ik naar huis, hang nog een wasje op en doe nog wat voor mijn blog. Soms lopen de dingen anders dan gepland, maar wel zo gezellig!

Zondag
Als we wakker worden is het een wondere witte wereld. Ondanks dat de jongens er niet zijn, zijn Martijn en ik alsnog vroeg wakker.


We rijden dan ook bijtijds naar Beusichem om de jongens op te halen zodat ze nog even met hun vriendjes in de sneeuw kunnen spelen. Eenmaal in Beusichem aangekomen hebben de jongens al lekker van de sneeuw genoten en hebben opa en oma zelfs de slee van zolder gehaald.

We drinken een kopje koffie, kletsen bij en rijden weer naar huis. Bij thuiskomst gelijk van uit de auto aansluiten bij een partij vriendjes die al lekker in de sneeuw aan het spelen zijn.


Zeiknat en super koud melden de jongens zich na een uurtje. Droge kleren aan en lekker lunchen op de bank met de televisie er bij aan. Er is toch niets fijner dan dat, na een uurtje intensief in de sneeuw te hebben gespeeld.

Halverwege de middag lopen we nog even over de kerstmarkt bij ons in de stad. De markt was snel bekeken om eerlijk te zijn, ondanks dat deze kerstmarkt nog het landelijke nieuws haalde. Thuis besluiten we om gelijk maar in bad te gaan. Zo kunnen de jongens de rest van de avond lekker in hun pyjama en natuurlijk, hij kan niet ontbreken, Pikachu-pak vertoeven.


's Avonds als de jongens op bed liggen, na zo een fijne hechte familiedag, besef ik me maar al te goed hoe kwetsbaar je bent als persoon. Mensen kunnen jou en jouw dierbaren kwetsen en verdriet doen zonder dat ze het überhaupt in de gaten hebben. En dat doet pijn en maakt je zo onzeker.

Iets om een plekje te geven want vanaf morgen gaan we er als gezin vol tegen aan. Ik ga vijf dagen werken, twee avonden helpen op school, voor fotograaf spelen tijdens een kerstlunch en natuurlijk draait het gezin gewoon door. Met zwemlessen, gymles, familiebezoek aan de tandarts en natuurlijk gewoon school met de  bijbehorende laatste kerstweek voor de vakantie. Hoe dit allemaal gaat verlopen lezen jullie natuurlijk volgende week.

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van dit, misschien wat saaie, weekoverzicht. Tot volgende week!

You May Also Like

2 Comments

  1. wederom gelezen, fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling, succes in nieuwegein, evert

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, Evert! Ik wens jou en je familie ook hele fijne dagen en een goede jaarwisseling.

      Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: