Doelen en Duurzaam November 2018

by - december 02, 2018

De maand november zit er weer op en de feestmaand staat voor de deur. Afgelopen maand was een dure maand, door voorziene en onvoorziene uitgaven. Zijn de gloriedagen van de zonnepanelen voorlopig voorbij, maar die van mijn blog nog niet. Sterker nog het begint pas! Ook op mijn werk kreeg ik op de valreep nog een flinke uitdaging voor mijn kiezen.


Mijn 7 persoonlijke doelen:

1. Fysieke Gezondheid; sporten gaat lekker. Tijd om de puntje op de 'I' te zetten, maar daar heb ik wel het juiste advies voor nodig. Veel advies gekregen en op de valreep nog een goed aanbod. Zal ik er dan toch een keer echt voor gaan!? De getallen van deze maand: ik liep in totaal 18,3 kilometer hard, om te huilen, maar ook een beetje mijn eigen schuld. Ik roeide 10,5 kilometer en op de crosstrainer legde ik vijf kilometer af. In de pauze op mijn werk wandelden we ook nog een aantal kilometertjes bij elkaar; namelijk 17,1 kilometer en daar ben ik best trots op. Dat gaat de komende maand niet gebeuren helaas maar in het nieuwe jaar weer nieuwe kansen.

Lees ook: Doelen en Duurzaam Oktober 2018

2. Mentale Gezondheid; gaat goed. Ik zit lekker in mijn vel en dat werpt ook zijn vruchten af op de jongens. Ik krijg dan ook eindelijke inzichten in het opvoeden en dat is fijn ook al had het wel wat eerder gemogen. Het besef dat we echt moeten genieten, want het gaat allemaal zo snel dringt ook flink tot me door. Laten we het maar houden bij de uitspraak; 'Beter laat dan nooit!'

3. Financieel; drama! Dat is het enige wat ik kan zeggen. We zijn begonnen met de keuken waar we al het nodige voor bestelden. Ik kocht onverwachts een nieuwe Macbook en dan zitten we ook nog midden in de Sinterklaas. En de jongens worden weer flink verwend kan ik je zeggen. En op de één of andere manier besluit ik in deze dure periode ook altijd dat de jongens nog wel een paar goede winterschoenen kunnen gebruiken. Daar gaan we volgende week voor op pad.

4. Taxx Lifestyle; deze maand één bestelling in mijn webshop en ik maakte deze gave slingers voor een babyshower. Deze zijn vanaf nu ook als pakket te verkrijgen in mijn webshop.

5. Taxx Life Blog; ik werd deze maand door drie bedrijven benaderd die op verschillende manieren interesse toonden in mijn blog. Ik vind het heel lastig en spannend hoe daar goed mee om te gaan. Ik ben dus een beetje zoekende, maar ben er wel heel trots op en een goede stap in mijn blogcarrière. Deze maand 1016 unieke bezoekers, dat is een stuk minder dan vorige maand. Die overigens wel heel extreem was. Heel blij dat ik nog wel boven de 1000 zit. Volgens blogger waren er  6605 pageviews, dat is de helft minder dan vorige maand.

6. Werk; samen met mijn directe collega's zitten we in een rustig vaarwater, maar daar kwam in de laatste week abrupt een einde aan. Ik werd gevraagd om te gaan ondersteunen op een andere vestiging waar het niet zo lekker loopt. En dat vind ik heel erg spannend. Aan de ene kant blijf ik liever in mijn eigen vertrouwde omgeving, maar aan de andere kant wil ik deze kans met beide handen aanpakken. En twijfel ik ontzettend aan mezelf of ik het wel aan kan. Wordt vervolgd.......

7. Rust in huis; gaat heel goed. Zoals ik vorige maand en hierboven al schreef zitten we als gezin in een goede flow. Ook het opruimen gaat redelijk, al zou ik hier nog wel een paar stappen in willen zetten.

Duurzame doelen en resultaten:

Energieverbruik:
De zonnepanelen zijn in ruste, ze leveren niet zo veel op op dit moment. Voor degene die na het lezen van de vorige Doelen en Duurzaam bang waren dat we in de kou zouden zitten; de verwarming draait op volle toeren. En dat is ook te zien aan het gasverbruik. En ik heb groot nieuws, we zijn voor het eerst in ons leven gewisseld van energieleverancier. De verkoper bracht het mooi met een half jaar 'gratis' stroom omdat we aan het eind van aankomend jaar € 350 euro terug krijgen. Eerst zien dan geloven, want volgens mij gaan de vaste lasten en belastingen flink omhoog aankomend jaar. Dus we juichen nog niet te vroeg. De tarieven zijn wel goedkoper, dus daar kan het niet liggen.


Bijverdiensten:
Deze maand verkochten voor € 37,40 aan tweedehands spulletjes via Marktplaats en Facebook. De Euroclix bracht ons een mooie mijlpaal, we verdienden 688 clix deze maand en de teller staat nu op 10.234 clix. De € 150 is binnen, ik kan die nu laten uitbetalen of nog even door gaan tot € 325. Wel verleidelijk, want we kunnen het op dit moment goed gebruiken. We kiezen voor het laatste.

Ik werd deze maand benaderd door het bedrijf Jiggy en het aan te prijzen op mijn blog. Dit online spaarprogramma werkt hetzelfde als Euroclix. Ik heb mezelf aangemeld om te kijken of het wat is. En of ik het de moeite waard vind om jullie hier meer over te vertellen. Ik heb tot nu toe € 1,57 bij elkaar gespaard en bij € 11,50 kun je laten uit betalen. Ik kan er nu dus nog weinig over zeggen. Mocht je toch al nieuwsgierig zijn en wil je het graag zelf ontdekken, kijk dan hier.

Boodschappenbudget:
We gaven deze maand € 538,89 uit aan boodschappen op papier, maar daadwerkelijk gaven we maar € 488,89 uit omdat we vier postcodeloterijkaarten bij elkaar wisten te sprokkelen. En dan koop je ook wel eens iets duurder en duurzaam. Dus over het algemeen ben ik tevreden.

En zo zitten we alweer in de maand december en kijken we uit naar het nieuwe jaar. Ik ben een beetje zoekende naar wat ik volgend jaar wil met deze rubriek. Ik ga hem er zeker inhouden, maar misschien kan ik een paar persoonlijke doelen samen voegen. Misschien hebben jullie ideeën of zijn er dingen die jullie juist wel of niet willen zien volgend jaar. Laat het me weten in the comments of op een andere manier.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: