Week 5; Geen zwemlessen meer, Boekenbeurt, Sneeuwteleurstelling, Strakker dan Strak en Beet!

by - februari 06, 2019

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht; deze week kwamen we in wat rustiger vaarwater. We hadden weinig tot geen afspraken en natuurlijk ook geen zwemlessen meer! De voorspelde sneeuw viel volgens de jongens een beetje tegen, had de jongste zijn eerste boekenbeurt en gingen we aan de klus met een strak resultaat.


Maandag
Mijn parttime dag en de jongens lekker naar school. Ik begin met een rondje hardlopen omdat ik gisteren al even een uurtje naar de sportschool was geweest. Helaas zat het weer niet echt mee, maar ik loop toch mooi vijf kilometer.

Daarna er even flink tegen aan in het huishouden en daarna werk ik aan een leuke bestelling uit mijn webshop. Tegelijkertijd kijk ik de nieuwe vlog van CoWithTheFlow. Zij is zo grappig en met haar baan als stewardess vliegt ze de hele wereld over. Echt een kijktip voor jullie.


's Middags werken we de administratie bij van de zwemlessen. De jongste mag zijn laatste sticker in zijn zwemboek plakken en het diploma krijgt voorlopig een mooi plaatsje op de kelderkastdeur.


's Avonds koken Martijn en de jongste een heerlijke maaltijd van de Hello Fresh. Dat kunnen zij wel hoor!


Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag weer aan de arbeid en de jongens naar school. Oma Bep past op en er wordt druk gespeeld bij vriendjes en met vriendjes bij ons thuis. Vandaag is er ook een reuze pakket geleverd, jeetje wat een joekel. Ik hoop jullie hier aanstaande zondag meer over te kunnen vertellen.


En we hoeven lekker niet te haasten vandaag want de zwemlessen zijn voorbij! De agenda geeft de zwemlessen nog wel aan, maar die kunnen we nu mooi gelijk verwijderen.


Woensdag
Vandaag weer lekker thuis en start in de sportschool. Het gaat lekker de laatste keren dat ik getraind hebt, nu maar hopen dat het zijn vruchten afwerpt.


Martijn is vandaag vroeg thuis en gaat gezellig mee naar de gym. De jongste heeft een kinderfeestje dus die is er niet bij, dat is dan weer jammer. Tijdens de gym krijg ik wat leuke foto's van de schooljuf de jongste. Hij heeft vandaag gewoon een 'boekenbeurt' gehouden in de klas, hoe knap! Ik vind het geweldig en jammer dat hij er niets over heeft verteld.


's Avonds kruip ik nog even bij de jongste in bed en vraag hem over zijn boekenbeurt. Nu verteld hij wel honderd uit. Hij moest de schrijver en de titel noemen, vertellen waar het boek over ging en een stukje voorlezen. Ik dacht serieus dat hij alleen een stukje had zitten voorlezen en dat de juf dat een boekenbeurt noemde. Maar hoe knap van hem, trots als een pauw!

Donderdag
Vandaag weer aan de arbeid en naar school. De jongens worden een beetje beteuterd wakker, ze hadden stiekem gehoopt dat er een pak sneeuw zou liggen. Oma Tineke past op en ook zij hoeft niet meer naar zwemles. Hoe fijn is het om na school gewoon naar huis te kunnen.


's Avonds ga ik aan de slag met mijn sportplan. Ik leende Fajah deel twee van de achterbuurvrouw, zelf had ik nog deel één liggen. Pak mijn oude sportschema's erbij en ga aan de puzzel. Dit lijkt misschien allemaal heel interessant en stoer dat ik dit doe. Maar ik ben een slappeling, dus als ik hier al 30% van waar maak is het voor mij al heel veel. ;)


Vrijdag
Martijn lekker thuis vandaag en ik kan bijtijds naar mijn werk. Door de toch wel hevige sneeuwval besluit ik toch maar met mijn eigen auto te gaan in plaats die van Martijn, dat is net iets vertrouwder. Maar het valt reuze mee. Alleen het plein is voorzien van een dikke laag sneeuw, maar zodra ik de wijk uit rij zijn alle wegen super schoon. Mijn collega's kijken me dan ook verbaasd aan dat ik zo vroeg ben. ;)


De mannen hebben nu meer geluk dan gisteren en kunnen met de slee naar school. Helaas is de sneeuw na schooltijd echt wel weg en zit het sleeën van de berg er vandaag niet in. De oudste is toch wel een beetje teleurgesteld.

's Avonds gaan de jongens lekker aan de slag met hun LEGO, de oudste had nog een doosje liggen van de Sinterklaas en de jongste gaat aan de slag met zijn cadeau voor zijn zwemdiploma.


Zaterdag
Vandaag lekker een dagje thuis. Gisterenavond twijfelde ik om vandaag misschien te gaan sporten, maar ik ga liever lekker in huis aan de slag. Martijn en ik gaan vandaag de slaapkamermuur aanpakken. Voor het eerst maken we een geschilderde lambrisering op muur.


En met de gouden tip van Thomas van Eigen Huis en Tuin gaat het helemaal perfect en had ik niet durven dromen dat wij zo een strakke lambrisering voor elkaar konden krijgen. Heel erg blij met het eindresultaat.


's Avonds gaat Martijn nog een paar uurtjes vissen met een maatje van hem. En niet zonder resultaat, de eerste vis voor 2019 is binnen. Ik verlies mezelf in de vlogs van Giel Bele over zijn weg naar de sixpack. Aan de ene kant ontzettend motiverend, maar aan de andere kant wordt het al snel duidelijk hoe moeilijk het is en eigenlijk bijna onmogelijk. Tenminste als je het op de normale natuurlijke weg weg wilt doen.


Zondag
Martijn vertrekt al vroeg naar een karperbeurs in Zwolle. Ik zie toch mijn kans schoon, laat de jongens even een half uurtje alleen en loop vijf kilometer hard. Het is iets kouder en gladder dan verwacht, maar wat is het mooi om met dit weer buiten te zijn.

Ik ga verder met het inrichten van onze slaapkamer en maak gelijk wat mooie foto's, hopelijk volgende week meer. De jongens spelen lekker buiten met het prachtige weer en lunchen om en om bij de achterbuurtjes en bij ons. Een oud klasgenootje van de oudste, die afgelopen oktober verhuisde naar een andere stad, staat onverwachts voor de deur met cakejes en een mooie tekening. Hoe doet die zoon van ons dat toch? Hij pakt al die meiden maar mooi in, charmeur!


's Avonds maken de jongens nog een verjaardagskaart voor hun oom en daarna lekker in bad en naar bed. Het was een prima week, waarin we lekker het één en ander konden doen en een rustig weekendje hadden. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!


You May Also Like

2 Comments

 1. Heerlijk lijkt me, geen zwemles meer. Onze oudste haalt denk ik binnen een paar maanden haar A diploma, maar bij de middelste zit er nog niet echt schot in. Erg jammer, na 1,5 jaar zwemles... pff.
  Ik ben wel heel benieuwd wat in dat grote pakketje zit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja heel fijn! Met de oudste ruim twee en half jaar er over gedaan, met de tweede ruim een jaar. Al is het ook wel weer een fase afsluiten dat nooit meer terug komt en dat is ook vreemd. Hou zondag mijn blog in de gaten voor het pakketje :)

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: