Week 4; Sneeuw, Laatste zwemlessen, Sleeën, Afzwemmen, Crematie en Contrast!

by - januari 30, 2019

Leuk dat je weer meeleest met een nieuw weekoverzicht; deze week genoten de jongens van de sneeuw, meer dan ooit voor mijn gevoel. Werd er weer eens geklust in huis en zaten we op zaterdag in een emotionele achtbaan.


Maandag
Vandaag weer een nieuwe werk- en schooldag. Helaas start de dag niet zo lekker, Martijn zijn auto start niet. Wat voor dag was het ook al weer? Oh ja, Blue Monday? Ik dacht dat we die gisteren al aardig gehad. Gelukkig is het redelijk snel opgelost en bereiken we allemaal tijdig onze bestemming voor vandaag.


Martijn rijdt na zijn werk toch nog even langs de garage en gelukkig krijgt hij een nieuwe accu en hopen we dat het euvel is opgelost. Verder een relaxt avondje met een gezellig spelletje.


Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Ook vandaag weer aan de arbeid en naar school. Voordat ik ga werken rij ik eerst langs de kapper. Het was echt te lang geleden en hard nodig. Daarna een druk dagje op het werk!

En vandaag is natuurlijk de dag van de sneeuw! Niet heel leuk om door naar huis te rijden, maar het gaat allemaal goed. En hoe trots ben ik op onze oudste kanjer. Zelf de slee op zolder opgezocht en de hele middag met vriendjes en vriendinnetjes van de berg in de speeltuin gesleed.

Vandaag twee leuke en voorlopig laatste pakketten binnen. Ik bestelde in de uitverkoop een paar leuke truien en een hippe broek. De truien vielen een beetje tegen of ik kan beter zeggen; klein. Voor de oudste zaten er nog wel een paar toffe truien bij, dus helemaal blij.


En er is ook nog super leuke post van familie van Martijn. Zij stuurde ons een lieve kaart met voetbalplaatjes, zo leuk! We zijn er nu echt bijna!


Na het werk ga ik met de jongste naar onze laatste zwemles, donderdag nog een keertje met oma en dan zaterdag afzwemmen. De oudste blijft een uurtje alleen, want Manlief is vandaag laat vanwege een EHBO-cursus. Na de zwemles maak ik lekker nasi voor de jongens en we doen het verder rustig aan. Gelukkig is Martijn niet heel laat thuis en dat is met die sneeuw best fijn.

Woensdag
Vandaag lekker vrij, ik ben niet helemaal in de sportmodus vandaag. Sowieso ga ik naar school lopen, want de jongens willen graag met de slee en dan kan ik die mee terug nemen.


Ik wilde vandaag na het sporten nog even langs mijn vriendin fietsen, maar ik besluit nu gelijk naar haar te fietsen. Als ze er is, kom ik mooi onder mijn sportuurtje uit en als ze er niet is fiets ik alsnog door naar de sportschool. Ze is thuis en we kletsen ondanks de omstandigheden toch weer een halve ochtend vol. Daarna nog even wat boodschapjes, voetbalplaatjes afleveren en langs de kringloop voor wat bloempotten.

Na de lunch door naar de gym en daarna lekker naar huis. Waar de jongens weer heerlijk met vriendjes en vriendinnetjes in de speeltuin met de slee spelen. Het wisselt elkaar een beetje af. Zo is de jongste even een uurtje thuis om op te warmen en daarna de oudste weer. Maar al met al moet ik ze alsnog tegen etenstijd uit de speeltuin plukken.


Er wordt ook nog geklust vandaag in de keuken. Had Martijn al een mooi frame gemaakt voor afvoerpijp van de nieuwe afzuigkap. Een vriend van hem helpt hem met betimmeren, voor Martijn een flinke klus, voor zijn vriend een fluitje van een cent.


Donderdag
Nog één keer met de slee naar school, zo lang het kan moeten we er van genieten. Daarna door naar het werk, waar weer een drukke dag op mij wacht.


Oma gaat met de jongens naar de allerlaatste zwemles van de jongste, wat een mijlpaal! Tijdens deze les krijgt hij zijn één na laatste sticker voor in zijn boek.


Vrijdag
Vandaag lekker mijn vrije dag en nu fiets ik wel vol goede moed door naar de sportschool. We gaan er weer tegen aan. En met wat tips van de master himself ga ik wat dingen aanpassen. Daarna werk ik aan een super leuke bestelling die ik kreeg via mijn webshop.


Om twaalf uur de jongens halen en de jongste neemt een vriendinnetje mee. Die blijft gezellig lunchen en spelen tot drie uur. Als we dan de oudste ophalen brengen we haar weer bij haar vader op het schoolplein.


En van hun krijgen we ook het laatste ontbrekende voetbalplaatje. Aan de oudste de eer om het allerlaatste voetbalplaatje te plakken!


Vanavond hebben we helaas ook nog iets minder leuks te doen. Manlief, de oudste en ik gaan condoleren bij goede vrienden van ons. De jongste gaat even naar oma die we op de terugweg weer ophalen.

Zaterdag
Vandaag een hele drukke, bijzondere, bizarre en vooral heftige dag voor de boeg. Om kwart over zes gaat de wekker, want Martijn moet ook nog eens een halve dag werken. Dat gebeurt bijna nooit, maar dan zie je net dat het op een dag is dat het eigenlijk niet uitkomt. Ik laat de jongens even alleen om vijf kilometer hard te lopen. Dan zijn die vast binnen en hoef ik morgen de deur niet uit.

Om twaalf uur mag de jongste afzwemmen voor zijn Superspetter-diploma. Ik, als moeder, blijft dit toch een ding vinden hoor en ik ben volgens mij nog zenuwachtiger als hij zelf. Maar wat doet hij het super goed zonder zijn vaste zwemmaatjes, die zwemmen namelijk een uurtje later af. Trots op deze topper.


Daarna gaan de jongens met opa en oma mee. Martijn en ik gaan naar de crematie van de moeder van onze dierbare vrienden. Het is ontzettend confronterend om nu echt definitief afscheid te moeten nemen. Nog steeds niet te bevatten.

Na de crematie halen we de jongens weer op en hebben we nog een kinderverjaardag. Wat dan zo in contrast staat met eerder vanmiddag. Maar ook weer zo gezellig omdat we elkaar eigenlijk veel te weinig zien. Het wordt dan ook iets later dan berekend, maar zoals wel bekend bij de meeste ouders is dat voor de kinders geen probleem. ;)


Als we thuis komen hebben we nog één belangrijk ding te doen en dat is eindelijk het welverdiende cadeau geven voor het behalen van zijn zwemdiploma, Hij heeft er lang op moeten wachten, maar hij is er superblij mee. Het is een oplegger met helikopter van LEGO.


Zondag
Na de drukke dag van gisteren, vandaag lekker niets op het programma. Dus niets moet alles mag. Ik besluit om toch nog even naar de sportschool te gaan met in mijn achterhoofd om dan morgen nog even een paar kilometertjes hard te gaan lopen als de jongens op school zitten.

De jongens spelen lekker en de oudste schrijft samen met zijn vriendinnetje een echte rap. We helpen ze een beetje met de juiste rijmwoorden te vinden. En het is echt super grappig.


's Middags kijkt Martijn nog voetbal met goede vrienden en ik fiets met de jongste naar een vriendin om daar even een bakkie te doen. Voor de mannen een niet al te beste uitslag.


En dat was het weer voor deze week! Waarin de jongens genoten van de sneeuw, we zelf toch wel een beetje van slag waren door het overlijden en je daar door weer beseft wat echt belangrijk is. Bedankt voor het lezen en tot volgende week.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: