Doelen & Duurzaam Januari 2019

by - februari 03, 2019

Welkom bij het eerste Doelen en Duurzaam-overzicht van 2019 voor de maand januari. Het overzicht in nieuwe stijl, ik ben benieuwd hoe het bevalt. Deze maand moesten we echt opstarten wat betreft de doelen. Sommige behaalden we net op het nippertje en sommige helemaal niet. Lees mee.


Persoonlijk
 •  Fysieke Gezondheid; het sporten gaat goed. Lichamelijk zit ik goed in mijn vel en niet bang om wat verder te gaan. Veel tips gekregen en wat dingen aangepast in mijn trainingen. In combinatie met minder snoepen en snaaien, wat me ook redelijk goed af gaat, hoop ik wat dichter bij mijn doel te komen. Ik liep deze maand 30 kilometer hard, dat is 12% van mijn doel voor dit jaar. Ik zette gemiddeld 7010 stappen per dag, dat valt me tegen. Vooral omdat ik soms echt uitschieters heb met 11000 tot 12000 per dag, maar die werkdagen halen het zo ver naar beneden. Ik wil echt naar een gemiddelde van 8000 stappen per dag, dus werk aan de winkel.
 • Mentale Gezondheid; mijn hoofd heeft nog nooit zoveel overuren gedraaid als in januari. Er is echt werk aan de winkel. Ook zat ik nog vaak op het laatste moment nog blogjes te typen. Dat moet veranderen en een betere planning maken.
 • Werk;  druk.....dat is denk ik het goede woord. Naast mijn normale werkzaamheden ben ik ook nog druk met een gedeelte van de voorraad uit Nieuwegein dat bij ons in Tiel staat. De dagen vliegen voorbij en de momenten dat ik in mijn pauze mijn fundaverslaving kan voeden zijn schaars. ;)
 • Minimaliseren; kinderboeken en spellen uitgesorteerd. We hebben een gedeelte weg gedaan en een gedeelte naar de verkoop. Ik keek de eerste vier afleveringen van de serie Tidying Up with Mari Kondo op Netflix, net als de rest van de wereld. De opzet van de serie is niet helemaal mijn ding en eigenlijk verloor ik mezelf drie jaar geleden al in deze hype. Maar als je dan die opgeruimde huizen en vooral opgeruimde hoofden ziet aan het eind van een aflevering, denk ik; hier moet ook echt wat gebeuren.

Taxx Lifestyle/Blog
 • Bestellingen; deze maand had ik twee bestellingen in mijn webshop. Dit heb ik vooral te danken aan een oud collega, die mij als proefkonijn gebruikte om aan de slag te gaan met facebookadvertenties. Dus al die filmpjes en andere afbeeldingen die jullie normaal niet van mijn gewend zijn, waren van zijn hand. En dus met resultaat! 
 • Unieke Bezoekers; in januari bezochten 1472 unieke bezoekers mijn blog, dik tevreden! En er zit een hele leuke samenwerking in de pijplijn, later meer.
 • Totale Omzet; met de twee bestellingen haalde ik net iets meer omzet dan in januari 2018.
Financieel
 • Sparen; we gaven heel veel geld uit aan iets wat totaal niet belangrijk is. Ik vond het zo zonde, dat ik eind van de maand alles bij elkaar schraapte om het 'geleende' bedrag van de spaarrekening weer terug te storten. Dus gelukkig niets aan het handje wat betreft ons spaardoel. Ik hoop als we in 2020 gaan genieten van deze uitgave, we dit hele verhaal vergeten zijn ;)
 • Boodschappenbudget; deze maand gaven we € 494,50 aan boodschappen uit, binnen budget! We hebben best opgelet. Zo aten we een paar dingen uit de vriezer en gingen naar andere winkels voor aanbiedingen. Daar tegenover stond wel dat drie keer de Hello Fresh aan stond.
 • Tweedehandsverkoop; deze maand verdienden we € 26 aan tweedehandsverkopen, dat is 10% van het doel. 
 • Euroclix; deze maand verzamelden we 1614 euroclix, in totaal zitten we nu op 13.061 clix. Nog 6.992 clix te gaan voor een uitbetaling van  € 325. 
Energieverbruik
 • Het was gelijk een maand waarin we veel elektra, gas en water verbruikten, meer dan in de maand januari vorig jaar. Dat is even een tegenvaller, maar wel te verwachten. Vorig jaar was echt een topjaar wat betreft weinig energieverbruik dus moeilijk te evenaren.


En dit was de maand januari in de nieuwe opzet. Ik moet zeggen dat ik zelf ook nog een beetje moet wennen, maar ik denk dat het best overzichtelijk is. Voor mij is het in ieder geval duidelijk waar aan gewerkt moet worden. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: