Week 24; Heimwee, Stamceldonor, Zwerfafval, BBQ, Vaderdag en Kermis!

by - juni 19, 2019

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. We dachten eerlijk gezegd in wat rustiger vaarwater te komen deze week met een leuke klapper in het weekend. Maar die rust is nog ver te zoeken, zo werd Martijn opgeroepen voor een eerste stadia voor stamceldonor, hadden we een super gezellige barbecue bij ons thuis en deden we nog een klein rondje kermis.


Maandag
Vandaag onze laatste dag kamperen, gelukkig blijft het droog en kunnen we de boel goed en droog opruimen. Het was weer een gezellig weekend om op terug te kijken.


We sluiten het weekend dan ook af met een drankje in het restaurant en daarna vervolgd iedereen weer zijn eigen weg. Wel een beetje vreemd maar ook weer fijn om thuis te komen.


Bij thuiskomst pakken we met zijn viertjes de auto uit, gaat de wasmachine aan en bestellen we lekker een makkelijke maaltijd. Vanaf morgen begint het normale gezonde leven weer. Als de jongens naar bed gaan duurt het lang voor dat ze slapen. Dejongste heeft echt heimwee naar zijn kampeervriendjes en wil ook niet in zijn eigen bed slapen.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Na een heerlijke nacht in mijn eigen bedje te hebben geslapen is het vandaag weer tijd voor een normale school- en werkdag. Martijn gaat iets heel bijzonders doen, hij gaat namelijk bloed laten prikken of kan ik beter zeggen buisjes vullen. Martijn zit namelijk met nog vier andere personen van over de hele wereld in een traject om stamceldonor te kunnen zijn voor iemand die het hard nodig heeft.


Best ook een beetje spannend, maar hoe bijzonder is het als je iemand zou kunnen helpen. Nu het allemaal wat dichter bij komt, en je eigenlijk in een soort medische molen zit, worden er best pittige vragen gesteld en moeten er ook praktische dingen geregeld worden met bijvoorbeeld zijn werkgever. Zes buizen bloed gaan in een blauwe envelop per post naar Matchis.

's Avonds krijg ik nog een vervelend telefoontje. De moeder van mijn naaste collega is overleden. Wow dat komt even rauw op mij dak. Arme jongen, al zoveel meemaakt met haar en dat heb ik in die vijftien jaar dat we intensief samenwerken natuurlijk allemaal mee gekregen.

Woensdag
Vandaag mijn vrije dag en we beginnen met de bootcamp. Helaas krijg ik onderweg een lekke band, dus moet ik eerst een stuk lopen. Ik zet mijn fiets bij mijn schoonouders en daarna loop ik verder naar de bootcamp. De warming-up heb ik alvast gehad. Het is weer een pittig lesje en er wordt hard gesjouwd met autobanden :(


Na de gym wordt er lekker thuis gespeeld met de achterbuurjongens, het slechte weer en verveling brengt gezelligheid. Want er wordt gezellig een potje ganzenbord gespeeld.


Donderdag
Ik schrik wakker van de wekker, zo vast heb ik het laatste uurtje geslapen sinds de wekker van Martijn. Ik krijg mijn ogen bijna niet open en als ik twee uur later op mijn werk aan kom heb ik nog steeds het gevoel dat ze dicht zitten. En dat is niet handig, want het is in tijden niet zo hectisch geweest. Loods in loods uit, het is vreselijk. Terwijl er echt periodes waren dat ik soms weken niet in de loods kwam.

Maar ik heb wel lekker weekend ondanks alle hectiek. Al kan ik het ook niet helemaal over mijn hart verkrijgen om mijn collega in de steek te laten, dus ik besluit aanstaande maandag een paar uurtjes bij te gaan springen.

Als ik thuis kom lig er een leuke verrassing de schoolfoto's zijn uitgedeeld en wat staan de mannen er goed op! Let vooral ook even op dat ondeugende koppie van de jongste. Zo schattig!


Vrijdag
Vandaag start ik met sporten en daarna rij ik naar Beusichem om nog wat spullen op te halen voor de barbecue van morgen. En ook de rest van de dag staat eigenlijk in het teken van de voorbereidingen. Boodschappen, de laatste check met de slager en er wordt alvast een indeling in de tuin gemaakt.

Om twee uur heb ik een leuke afspraak met de blogbaas. Ik kreeg deze gratis door te reageren bij haar op Instagram. Super blij mee natuurlijk en ze geeft me ontzettend veel tips over SEO en Search Console.


Aan het eind van de middag hebben we ook nog  even tijd om te helpen met het opruimen van zwerfval bij ons in de wijk. De oudste en ik gaan met knijpers op pad en later sluiten de jongste en de achterbuurjongen nog aan. Er ligt echter een stuk minder vuil dan vorig jaar , dus we eindigen met een halve vuilniszak met vuil. Maar wat een goede en positieve ontwikkeling.


Zaterdag
Vandaag is het de dag van de barbecue met vrienden. Ik dacht eerst nog even lekker vijf kilometer hard te lopen, maar na een flinke hoosbui werden dat er maar 3,5 half en een nat pak.


Martijn moet helaas een dagje werken voor zijn werkgever, maar de jongens helpen mij heel goed met de voorbereidingen. We toveren de tuin om tot een gezellige en praktische buffetruimte. Met een mooie grote barbecue, een tafel voor het eten, een dranktafel en een speciale kindertafel. We zijn er helemaal klaar voor.


Het wordt dan ook een gezellige en zeer geslaagde avond als zeg ik het zelf ;) Iemand had een super lekker toetje gemaakt en we werden ook nog verwend met cadeau's. Rond kwart voor één gingen de laatste weg. Een avond om nog lang op terug te kijken.


Zondag
De day after, letterlijk en figuurlijk. Het opruimen kan beginnen en we moeten ook allemaal een beetje bij komen. En natuurlijk is het vaderdag vandaag, dus eerst wordt Martijn verrast op bed met zelfgemaakt cadeautjes.


Daarna op pad naar de opa's. Voor hen had ik twee mooie placemats achtergehouden van de Plus-actie van een paar weken geleden. Ze zijn er beiden erg blij mee en de oma's natuurlijk ook!


Als we dan toch nog bij opa in Beusichem zijn gaan we nog even de kermis. Onze jaarlijkse vaste prik en de jongens slaan dit jaar voor het eerst de draaimolen over, maar vermaken zich verder prima.


Rond drie uur zijn we weer thuis en het feestje van gisteren hakt er toch wel een beetje in. Maar helaas moet we echt nog even aan de bak om het huis en de tuin weer aan kant te krijgen. Maar wat kunnen we terug kijken op een fijne week en een heerlijk weekend!

Heel erg bedankt dat je hebt meegelezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: