Week 46; Sint Maarten, In De Prijzen, Kerstbomenjacht, Klusklungels en de Zevenheuvelenloop!

by - november 20, 2019

Leuk dat je weer meeleest met een nieuwe week. Deze week vielen we twee maal in de prijzen, gingen we op kerstbomenjacht bij de kringloop, mislukte het klussen en liep manlief de Zevenheuvelenloop in Nijmegen.


Maandag
Vandaag gaan we na een fijn weekend weer aan de arbeid en naar school. Vandaag is de elfde van de elfde; voor ons geen carnaval, maar Sint Maarten.

We eten vroeg  en vertrekken rond tien voor zes naar de protestante kerk om daar naar het verhaal te luisteren van Sint Maarten en liedjes te zingen. Dit duurt ongeveer een kwartiertje en daarna lopen we met een gezellig groepje door de stad. De kinderen bellen aan voor snoep. De oudste gaat zelf op pad met een vriendje en een vriendinnetje.


We hoeven het komende half jaar geen snoep meer te kopen, al doen we dat toch al bijna nooit.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Ook vandaag weer aan de arbeid en naar school. Na het eten kijken we natuurlijk naar het Sinterklaasjournaal. Eerst kijken we de aflevering van gisteren nog even terug en daarna die van vandaag. We zijn weer bij ;)

Ook was er leuke post vandaag. Manlief won onlangs op de radio het winkelwagenmuntje (ofcourse) van Wijnand. We spelen dit spelletje soms mee met de jongens in de auto. Een soort 'Wat is er weg' spelletje.


Woensdag
Vandaag een bootcamp in de regen helaas. En of dat het nog niet zwaar genoeg is, zaten er ook nog een paar lekker oefeningen in :( Na de bootcamp verwen ik mezelf dan ook met een lekker smoothie van verse spinazie, avocado uit de diepvriezer, een banaan en wat wheypoeder.


Na de lunch gaan we natuurlijk weer gymmen en brengen we een bezoekje aan de bibliotheek. De oudste moet werken aan zijn werkstuk en de jongste zoekt wat leuke boeken uit.

Omdat manlief vroeg thuis is rijden we nog even naar de kringloop. Ik had daar onlangs wat mooie kunstkerstbomen zien staan voor een mooi prijsje. En aangezien ik dit jaar echt af wil van onze reuze kerstboom, bedacht ik me dat we hier wel een prima vervanging zouden kunnen vinden. We vinden een mooi kleiner exemplaar en ik ben er erg blij mee.


Donderdag
Laatste dagje aan de arbeid en dan lekker weekend. Als ik me mail check zie ik dat ik ook nog een leuk prijsje heb gewonnen. Via het blog van 'Het rijke wijf' won ik een gratis exemplaar van het tijdschrift genoeg. Wat we goed kunnen gebruiken, want ik wil echt weer een stapje terug doen.


Als staan er voor 2020 al wat mooie duurdere uitjes gepland, we gaan toch weer terug naar de basis. Want wat ik misschien niet helemaal goed door laat schemeren op mijn blog, is omdat we juist wat bewuster met ons geld omgaan, er ook meer ruimte is voor die duurdere dingen.

Vrijdag
Als de jongens op school zijn fiets ik door naar de sportschool. Even drie kwartier knallen en daarna fiets ik weer terug naar school om nog even te helpen met het inpakken van de sinterklaascadeautjes op school. Vele handen maken licht werk!


Manlief heeft vandaag een speciale dag op zijn werk. In het Woudschotenhotel hebben ze meetings, sprekers en wordt er lekker gegeten en gedronken. Hij komt ook nog thuis met paar mooie cadeaus. De bal wordt direct ingepikt door de jongens en die rugzak vind ik echt awesome.

Ik ben gek op rugzakken en deze is echt vet. Het lijkt op karton en is gemaakt van gerecycled papier, maar hij is heel stevig en je kunt hem gewoon wassen in de wasmachine. Deze gaat zeker mee op de volgende dagjes uit en reisjes.


Als manlief thuis is fiets ik nog even naar een vriendin voor een gezellige borrel op haar verjaardag.

Zaterdag
Lekker thuis vandaag, De mannen rijden even naar de AVRI om wat spullen weg te brengen en ik ruim nog even verder op. Om twaalf uur wordt er natuurlijk gekeken naar de intocht van Sinterklaas op televisie.


Als de sint binnen is gaan Martijn en ik nog even aan de klus. Maar dat valt vies tegen, onze plannen om de kabels 'even' in de muur ze vrezen laten we toch maar varen. Het gewapende prefab-beton van ons huis is echt te sterk.


En ook al zijn de jongens officieel Sinterklaas af dit jaar, willen ze natuurlijk wel hun schoen zetten. Wat wel voor hele grappige taferelen zorgt. Zo kochten we al wat schoencadeau's maar ik was de helft alweer vergeten. Gelukkig herinneren de jongens me er nog even aan wat er al in huis is :)


Zondag
Ik start de dag al vroeg met een rondje van vijf kilometer om daarna manlief uit te zwaaien. Hij gaat met twee vrienden en collega's de Zevenheuvelenloop lopen in Nijmegen. De jongens en ik hebben een lekker rustig dagje voor de boeg en ik begin met een grote opruiming op zolder.

Weer een klein stukje gedaan, want mensen wat is daar nog en hoop te doen. Maar alle beetjes helpen en er staat weer een hoop op Marktplaats. Neem even een kijkje misschien zit er wat voor je bij.


Rond een uur word ik gegrepen door een buikgriep. Of ik hem opgelopen bij vrienden waar ik vrijdag een borrel dronk of gisteren toen ik de buurvrouw even hielp met haar laptop. Het verbaasd me niet. Maar het ergste vind ik het voor manlief. Maar hopen dat hij het niet heeft, want dat zou op dit moment echt vreselijk zijn.

Het lijkt dan ook een eeuwigheid te duren voor ik hoor dat hij gefinisht is, maar gelukkig is dat gelukt en ook nog met een recordtijd. Geen buikgriep voor hem dus..... blij!


Zodra manlief binnen stapt vermaak ik me nog even in de badkamer (not) en duik mijn bed in. Morgen weer een nieuwe dag en maar hopen dat de rest van het gezin buikgriep vrij blijft. Bedankt voor het meelezen en tot volgende week!

You May Also Like

3 Comments

  1. weer van a tot z gelezen, maar ben momenteel in gedachten bij de operatie die nicole volgende week maandag 2 december moet ondergaan, haar leverslagader moet worden vervangen, dus even andere dingen aan mijn hoofd.Wel druk ook zelf als afleiding met de nieuwe uitzending op www.nationaleziekenomroep.com over boekbespreking, boeken die in de afgelopen maanden zijn uitgekomen en waarvoor de auteurs de achterflap inlezen, wordt weer een mooie uitzending en is zeker het beluisteren waard.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb je blog gelezen, leuk met al die foto's ook. Hopelijk geen nieuwe buikgriepers erbij nu :)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: