Doelen en Duurzaam Oktober 2019

by - november 03, 2019

Welkom bij weer een nieuwe Doelen en Duurzaam voor de maand oktober. Het was een maand met hoogtepunten en dieptepunten. Misschien als de maand een weekje korter had geduurd, het een topmaand was geweest. Maar soms gebeuren er dingen die je niet kan voorzien.
Culemborg mooi plekje
Deze foto maakte ik in ons eigen mooie Culemborg.

Persoonlijk

 •  Fysieke Gezondheid; gezonder eten gaat goed en ook het snaaien 's avonds is minder. Sporten gaat goed. Ik liep 40,9 kilometer hard, waarvan zelfs een keer tien kilometer aan een stuk. Ik zette gemiddeld 7755 stappen per dag, helaas weer geen 8000, ondanks een paar mooie dagen met uitschieters boven de 10.000. 
 • Mentale Gezondheid; gaat eigenlijk best goed, alleen de laatste week was zowel fysiek als mentaal niet al te best. We verloren een dierbaar familielid en op dat zelfde moment kreeg ik een flinke keelontsteking. Maar wat ben ik dankbaar voor de ontzettend gave, emotionele en overweldigende ervaring met mijn oudste zoon deze maand. We mochten samen op speciale uitnodiging naar een show van Martin Garrix tijdens het Amsterdam Dance Event.
 • Werk; as usual lekker druk. Collega op vakantie geweest, maar dat hebben we weer overleefd. En we hebben natuurlijk de inpakactie gehad in samenwerking met SOS Kinderdorpen, waardoor we werden uit genodigd voor de show van Martin Garrix.
 • Minimaliseren; we zitten in een lekker flow. Ik blijf redelijk overzicht houden en gooi weg waar ik echt niets meer mee kan.

Taxx Lifestyle/Blog

 • Bestellingen; ik mocht twee mooie bestellingen met in totaal drie slingers maken voor mijn webshop
 • Unieke Bezoekers; deze maand bezochten 1457 unieke bezoekers mijn blog. Beetje gelijk aan vorige maand, terwijl ik twee dagen wat extra bezoekers had op mijn blog. Niet helemaal wat ik gehoopt had. Ik wil er toch naar toe werken om meer mensen naar mijn blog te krijgen.
 • Totale Omzet; naast de bestellingen in mijn webshop heb ik nog twee samenwerkingen lopen waar ik een product voor kreeg. Komende maand meer daarover. Verder werd ik benaderd door een ondernemer uit mijn stad om bekendheid te geven aan zijn Halloween-activiteit. Dit heb ik vrijblijvend gedaan op social media. Leuk en ik hoop dat meer mensen uit mijn omgeving mij gaan vinden en de kracht van social media willen inzetten.

  Financieel

  • Sparen; terug naar de basis, alle dure dingen zijn betaald de afgelopen maanden en het klussen kunnen we tot nu toe betalen van onze lopende rekeningen. Dus prioriteit vanaf nu om onze spaardoelen te halen en om alle spaarpotjes weer optimaal te vullen. 
  • Bitcoinde ene dag denk je hij gaat onder uit en de volgende dag komt hij net zo hard weer terug. Onze 0.0282 BTC is op dit moment (01/11/2019) 232,41 waard, dit is allemaal winst want we hebben onze inleg met een rendement van 50% terug gehaaldDISCLAIMER: Koop geen Bitcoin met geld wat je niet kan missen, hou altijd een buffer aan van een half jaar vaste lasten!
  • Boodschappenbudget; deze maand gaven we € 439,82 uit aan boodschappen. Dat is weer netjes binnen budget. We zijn de afgelopen weken een beetje Lidl-fan geworden en dat werpt zijn financiële vruchten af.
  • Tweedehandsverkoop; We verkochten voor € 10 aan tweedehands spullen.
  • Euroclix; Zoals jullie vorige maand hebben kunnen lezen hebben we een uitbetaling mogen ontvangen. We beginnen dus weer met opbouwen en we spaarden 997 euroclix bij elkaar deze maand. In totaal staan we nu op1623 clix, we gaan proberen om weer binnen twee jaar die € 325 bij elkaar te sprokkelen.

  Energieverbruik

  • Na aanleiding van mijn geklaag over het hoge energieverbruik van vorige maand kreeg ik een tip van Mirre Schrijft. Zijn adviseerde mij om te kijken naar het verbruik van september vorig jaar. En wat bleek, die was net zo hoog. Dus misschien valt het verbruik van de kokendwaterkraan toch nog mee. Oktober was prima wat betreft energieverbruik, ik schrok weer even van de getallen, maar evenredig aan vorig jaar. Alleen leverden de zonnepanelen een stuk minder op en dat merk je in je netto verbruik.

  Zoals ik al zei, was het een maand met hoogte- en dieptepunten. Het besef van kwetsbaarheid is dan ook erg hoog op dit moment, het moet allemaal nog een beetje dalen. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

  You May Also Like

  0 Comments

  Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: