Sint Tip; De vier cadeau regel

by - november 24, 2019

Elk jaar rond deze tijd lopen we weer tegen het zelfde dilemma aan, wat zal de goede Sint nu weer schenken. Door reclamefolders, televisiereclames en tegenwoordig op Social Media worden kinderen overprikkeld. Maar hoe hou je overzicht? Vandaag vertel ik je over 'de 4 cadeau regel'.

4 cadeau regel

In mijn beleving is het zo dat hoe ouder je kinderen worden, hoe moeilijker het wordt om het juiste cadeau te vinden. De jongens zelf vinden het totaal niet moeilijk, want ze willen natuurlijk alles hebben wat ze zien. Gelukkig is daar de 'The 4 gift rule' , of te wel 'De 4 cadeau regel'.

Lees ook: Drie tips voor een gezellige Sinterklaas-sfeer in huis!

De 4 cadeau regel!

Deze regel geeft je houvast als je echt even niet meer weet wat je dit jaar weer moet geven. De vier regels zijn:

Something they want – iets wat ze graag willen hebben 

Something to wear – iets wat ze kunnen dragen 

Something they need – iets wat ze nodig hebben 

Something to read – iets om te lezen

De laatste regel zou je ook kunnen veranderen in; 'Something to learn - iets om te leren'. Maar dat is maar net welke invulling je er zelf aan geeft. In de praktijk komen deze regels bij ons meestal als volgt uit de verf:

1. Iets wat ze graag willen

Uiteraard komen we hier al snel op een spel voor de Nintendo Switch, helaas zijn deze schreeuwend duur. Ze mogen dan ook samen één spel uitzoeken. Voor de jongste is LEGO nog steeds een favoriet.

Sinterklaaslijstjes

2. Iets wat ze kunnen dragen

Altijd handig om deze periode aan te grijpen om een nieuwe pyjama, sokken of handschoenen en sjaal te geven. Je zou deze regel dan ook kunnen combineren met regel drie, want kleding hebben ze altijd nodig ;)

3. Iets wat ze nodig hebben

Iets wat ze toch wel nodig hebben of gebruiken. Het mooie van deze regel is dat je het gewoon in kan pakken. Zo kies ik er bijvoorbeeld vaak voor om een pakje batterijen in hun schoen te stoppen. Of bijvoorbeeld fietslampjes in te pakken. Die zijn hier in huis om de haverklap zoek of kapot, dus altijd handig.


4. Iets om te lezen (of te leren)

Een educatief spel, een mooi boek of een dagje uit, het valt voor mij allemaal in deze categorie. Vorig jaar kregen wij als gezin een dagje Artis cadeau van de Sint. Echt een geweldig cadeau, waar je een paar maanden later veel plezier aan beleefd. Maar ook bijvoorbeeld het Squla-spel is hier nog steeds erg populair.

Ik persoonlijk zie alleen maar voordelen in deze regels. Je beschermt je zelf tegen impulsaankopen, je kunt makkelijker binnen budget blijven en er is minder overprikkeling als de kinderen deze methode eenmaal door hebben.

Kende jij de deze cadeauregel al? Ik ben benieuwd hoe jij in dit onderwerp staat ?

You May Also Like

2 Comments

  1. Ken het wel, maar nooit toegepast.
    Wij hebben altijd Sint gevierd met mijn ouders en gezin van broer. Dan kochten we twee cadeautjes voor de kinderen en ook twee voor nichtje. Mijn ouders twee en broer ook. Dingen van hun verlanglijstje.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: