Week 1; Laatste Bestelling, Vuurwerk Kopen, Oud&Nieuw, Weer aan het werk, Lieve Gift en Meentcross!

by - januari 08, 2020

Welkom bij het eerste weekoverzicht met 2020. Een weekoverzicht met twee dagen in 2019, een gezellig Oud&Nieuw wat mijn moederhart niet kan verdragen en een hele fijne Nieuwjaarsdag. We werden verrast met een geweldig lieve gift en er moest ook weer gewerkt worden. En ik vooral veel moeite had met de nieuw opzet van mijn 'minder-bloggen' weekoverzicht ;)

Week 1 Jutterseiland de Meent

Maandag
Ik start de dag met een rondje hardlopen van vijf kilometer. Daarna mag ik aan de laatste bestelling van 2019 werken. Kreeg ik vorige week al een leuk aantal bestellingen binnen; gisterenavond laat kwam er nog een hele leuke bestelling binnen voor Oud & Nieuw. Ik ga gelijk aan de slag met een mooie Happy New Year-slinger.

Gelukkig Nieuwjaar Slinger

De mannen gaan op vuurwerkjacht. Oh mensen, wat vind ik dit het minder leuke deel van het moederschap, mijn kinderen met vuurwerk. Ik vind het echt dood eng, maar ik begrijp ook dat het weer wel een beetje bij hoort. Maar om het zo in het echie te zien, best spannend.

Vuurwerk kopen

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag Oudjaarsdag
Vandaag is het oudjaarsdag en we maken er lekker rustig dagje van. De mannen gaan nog even spelen bij Jutterseiland de Meent en ik maak nog even wat rapportages voor mijn werk. Lekker al die vrije dagen, maar sommige dingen moeten alsnog wel gebeuren.

De Meent Beusichem

's Avonds gaan we bij vrienden Oud & Nieuw vieren met in totaal vier gezinnen. Een gezellige avond waarin de jongens zich goed vermaken en zich helemaal vinden in het vuurwerk. *slik*


Woensdag Nieuwjaarsdag
De jongens slapen lekker lang uit en dat is niet vreemd nadat ze pas rond kwart voor drie in bed lagen. Begin van de middag doen we een rondje familie en vrienden om Gelukkig Nieuwjaar te wensen.

Gelukkig Nieuwjaar slinger

Eind van de middag lekker thuis en ik besluit nog een rondje te gaan hardlopen op deze eerste dag van 2020. Vijf kilometer it is en het was een hele fijne dag vandaag. 2020 is goed begonnen ♥

Donderdag
En dan is daar de climax; om zeven uur gaat de wekker om weer te gaan werken. Alleen ik, de mannen hebben nog lekker vakantie. Zo een eerste dagje van het jaar is niet mijn favoriet, maar als je eenmaal door de nieuwjaarswensen heen bent is het ook zo weer normaal.

DHL TIEL

's Avonds gaan de oudste en ik aan de slag met de winkelwagenmuntjes die we gisteren kregen van lieve vrienden. Wat een ontzettend lieve gift zeg, echt geweldig!

Winkelwagenmuntjes verzamelen

Vrijdag
Vandaag weer aan de arbeid en voor de jongens hun allerlaatste vakantiedag. Die wordt nuttig besteed want ze mesten de kelderkast uit. Zo fijn!

Kelderkast Opruimen

Er wordt hard gewerkt en ik weet niet wat ik zie als ik thuis komt. Onze propvolle kelderkast is omgetoverd tot een inloopkast ;) 's Avonds kijken we weer gezellig met zijn alles The Voice of Holland.Vroeger haakte ik altijd af na de blind auditions. Maar nu de jongens mee kijken, komen we er niet meer onderuit.

Zaterdag
Vandaag een lekker rommelochtendje die begint met het opruimen van de kerstboom. Heerlijk, wat een rust en ruimte in huis. Nu kan het stijlen van onze 'nieuwe' woonkamer echt beginnen. Alleen nog geen idee hoe ;)

Kerstboom opruimen

Halverwege de middag vertrekken we richting Brabant voor familiebezoek, het wordt een gezellige middag en avond die bol staat van de gastvrijheid.

Tafelen met kinderen

Zondag
De dag begint voor mij met een rondje hardlopen van zeven kilometer. Ging niet van harte, maar tevreden. Om half 12 vertrekken we richting de Meent. Daar doet manlief mee aan de Meentcross; een soort hardloopwedstrijd, gedeeltelijk door modder en zand.

Meentcross Jutterseiland de Meent

De jongens spelen lekker op het Jutterseiland, waar ze normaal zomers altijd spelen. Het is nu een stuk kouder en met natte voeten niet echt fijn. Het is voor manlief een zware tocht, maar hij doet het maar mooi; zes kilometer door de modder en het stugge zand.

Na dat we thuis allemaal droog, schoon en opgewarmd zijn, gaan we met zijn drietjes naar de Lidl. De oudste speelt lekker buiten in de wijk. Het is nu al de domste actie van 2020 om met zijn drieën op ons gemak naar deze supermarkt te gaan. Daar gaat ons boodschappenbudget voor januari ;)

Het was een fijne en gezellige week. En voor de oplettende lezer, ik liep deze week dus gewoon 17 kilometer hard. Ik had het niet eens door, tot ik dit overzicht schreef.  Morgen is de vakantie weer voorbij en begint het normale leven weer. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

4 Comments

 1. Je "vuurwerkangst" begrijp ik goed, zeker als je het nieuws van de afgelopen dagen hoort. Maar wat een goede start van 2020! Behoorlijk sportief bezig geweest en daarnaast ook al flink aan het opruimen. En dat boodschappenbudget, je hebt nog 51 weken om dit recht te trekken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, bedankt voor je leuke reactie. Idd een goede sportieve start gehad, ik hoop dat ik het kan vasthouden.

   Verwijderen
 2. Ik ben in de gelukkige omstandigheden dat onze kinderen niet om vuurwerk geven. zoonlief is inmiddels 20 en ik denk niet dat het nog gaat veranderen. Dochterlief is 15 en zij wil niet eens buiten kijken. Een neef heeft een lelijk litteken overhouden aan de jaarwisseling van 2009-2010. Er schoot vuurwerk weg en dat kwam tegen zijn been. Als het daar ontploft was, dan had hij een deel van zijn been moeten missen. Nu dus alleen een fikse brandwond. Je zou bijna zeggen gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh nou zeg, maar 'goed' dat het zo is afgelopen dan. Dood eng allemaal. Bedankt voor je reactie

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: