Week 52; Vakantie, Gestrand, Kerk, Kerstmis, Kerstkaartendilemma, Bestellingen en een Bijzondere Ontmoeting!

by - december 31, 2019

Welkom bij het laatste weekoverzicht van 2019. Volgende week is het nog maar een half weekje en dan zitten we in het nieuwe jaar. Deze week strandden de mannen na een bioscoopbezoekje, vierden we natuurlijk Kerst, kreeg ik een paar mooie bestellingen in mijn webshop en had ik een bijzondere ontmoeting.


Maandag
Vandaag ga ik nog een dagje werken en de mannen genieten van hun eerste officiële vakantiedag. De mannen  brengen een bezoekje aan de bioscoop en gaan daarna gezellig eten. Kan ik mooi uit mijn werk nog even snel sporten voor dat ze thuis zijn. Maar bij thuiskomst kan ik me er niet toe zetten om te gaan sporten, loser! Ik blijf lekker op de stoel zitten en besluit met een flink schuldgevoel de boel de boel te laten en lekker thuis te blijven.


Dan gaat de telefoon; manlief en de jongens zitten vast in Houten en de treinen rijden niet meer, of ik ze op kan komen halen. Natuurlijk doe ik dat en we plakken er gezellig een Mac aan vast. Schuldgevoel van het sporten is weg en die Mac maakt dan toch niet meer uit. Het wordt toch al een vreetweek. Meer mensen met dit soort 'jezelf -goed-praten' gedachtes?

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Later op de avond krijg ik echt een  super leuke reactie binnen op mijn artikel van gisteren over mijn twijfels over het bloggen. Echt super lief en hoe bijzonder dat iemand de moeite neemt om deze reactie te plaatsen en zich in te schrijven voor mijn nieuwsbrief. Eigenlijk is dit waar je het voor doet.


Dinsdag
Vandaag onze eerste gezamenlijke vakantiedag zo met zijn viertjes. We starten de dag lekker relax op en rijden nog even langs familie om een potje te sjoelen.


Daarna brengen we waarschijnlijk als laatste van de wereld een bezoekje aan de kerstshow bij het tuincentrum. Altijd leuk om inspiratie op te doen. 's Avond begint het eerste kerstgebeuren; samen met mijn tantetjes, moeder en neef gaan we naar de avondmis en daarna nuttigen we een heerlijke broodtafel waar er nog een paar aanschuiven. Rond half drie duik ik mijn bed in en ook al heb ik niet gedronken, ik weet nu al dat ik hier morgen last van ga krijgen.


Woensdag Eerste Kerstdag
Vandaag is het eerste Kerstdag en die starten we bij mijn schoonouders, waar we lopend naar toe gaan. Die wandeling is altijd iets waar ik naar uit kijken, vraag me niet waarom, maar ik hou ervan. De jongens niet, maar als we eenmaal onderweg zijn is het altijd een gezellige boel.


Tussendoor chillen we nog een een uurtje thuis, wat ik echt nodig heb na zo een nachtje doorhalen ;) En dan vertrekken we naar mijn ouders waar we gezellig gaan gourmetten. 


Een geslaagde eerste Kerstdag, maar ook blij als het weer voorbij is. Dit soort dagen zijn nu eenmaal niet mijn ding.

Donderdag Tweede Kerstdag
Vandaag is het een lekkere luie Tweede Kerstdag. We blijven lekker thuis en beginnen met een heerlijk kerstontbijt. En omdat we vandaag lekker geen verplichtingen hebben, besluit ik om samen met de jongens de kast in woonkamer aan te pakken. Een van de klusjes die op het lijstje stond voor in de Kerstvakantie. Er gaat een hoop weg en we houden zelfs een plankje over. Missie geslaagd.


Rond vier uur komen de borrelhapjes op tafel, een diep gekoesterde wens van de jongens. Ze mogen een leuke kerstfilm uitzoeken en dat wordt 'Klaus'. Echt een aanrader, leuk film met een mooie boodschap; 'een goede daad zonder belang, zet de volgende in gang'. Als dat geen mooie kerstgedachte is ;)


Vrijdag
Nu de Kerstdagen er op zitten kan voor mij het normale leven weer beginnen. Heerlijk en ik start de dag ook nog eens met een fijn lesje yoga. Na de lunch brengen we lopend een bezoekje LEGO Winter Wereld in de Gelderlandfabriek.


Daarna brengen we de jongens naar opa en oma, waar ze heel graag wilden logeren. Eerste kerstdag regelden ze dit zelf met opa en oma, dus helemaal prima. Manlief besluit een nachtje te gaan vissen dus ik heb heerlijk het rijk alleen vanavond. Bij thuiskomst ligt er nog een flinke stapel kerstkaarten door de bus.

Het is echt een dilemma dit jaar. Na vorig jaar heel weinig kaarten te hebben ontvangen, besloot ik dit jaar helemaal geen kaarten meer te sturen. Op een enkeling na dan. Maar goed dan zul je net zien dat we dit jaar overlopen van de kerstkaarten, ik snap er niets van. Ik weet ook niet wat ik volgend jaar doe, maar dat zien we dan wel weer. Voor iedereen die een kaartje had verwacht, mijn excuses ;)


Ik begin met een flinke opruimronde in huis, ik wil 2020 echt minder troep in huis. Daarna maak ik een leuke bestelling die ik vanochtend binnen kreeg. Nog net op de valreep in mijn btw-jaar, want volgend jaar ga ik gebruik maken van de nieuwe KOR-regeling.


En net als de slinger af is en alles weer is opgeruimd komt er een bestelling binnen via mijn webshop. Ik twijfel even om alles weer te voorschijn te halen, maar ik besluit om toch lekker op de bank te ploffen, morgen weer een dag. Als ik om half twaalf naar bed ga komt er nog een super leuke bestelling binnen. Eerlijk gezegd weet ik niet wat me overkomt, maar heel blij natuurlijk!

Zaterdag
Na een roerig nachtje, het blijft altijd vreemd om helemaal alleen in huis te slapen, zet ik eerst de wasmachine aan. Daarna haal ik de spullen weer te voorschijn om aan de slag te gaan met de twee bestellingen.


Rond elf uur is manlief weer thuis en rond twaalf uur rijden we met een stapel pakketten, langs het postkantoor. Ik deed ook nog een leuke verkoop via Marktplaats, dus die neem ik ook gelijk mee. Daarna gelijk naar mijn ouders om de jongens weer op te halen.


Bij mijn ouders lunchen we nog even gezellig mee en daarna brengen we een bezoekje aan Loods5. Nu we redelijk klaar zijn met de woonkamer zijn we eigenlijk nog op zoek naar een ronde eettafel. Nu is keuzes maken niet mijn allerbeste eigenschap, maar na dit bezoekje ben ik er eigenlijk meer achter wat ik nou eigenlijk niet wil ;)

Na deze toch wel drukke dag ploffen we op de bank met een lekkere afhaalmaaltijd voor de televisie. Ondertussen krijgen we nog een bezoekje van de buurvrouw en wat later op de avond komen er nog spontaan wat vrienden langs die in de buurt waren.

Zondag
Vandaag brengen we één van de bestellingen weg die ik gisteren mocht maken. Ik ken haar alweer heel wat jaartjes via Snapchat en Instagram en ondanks dat we maar twintig minuten van elkaar wonen, hebben we elkaar nog nooit ontmoet.


Maar nu dus wel, echt helemaal leuk om elkaar even te zien en te speken in levende lijven. En nu we toch in de buurt zijn maken we gelijk van de gelegenheid gebruik om even te wandelen bij het fort in Asperen.


De rest van de dag doen we lekker rustig aan. De oudste speelt lekker met vriendjes en de jongste gaat nog even bij opa en oma op bezoek. En zo sluiten we de eerste vakantieweek af en ook het laatste weekoverzicht van dit jaar. Volgend jaar wil ik wel doorgaan met de weekoverzichten, maar ik weet nog niet hoe.

Misschien iets compacter met bijvoorbeeld nog maar één foto per dag. Dit om minder druk te voelen om iedere dag iets te moeten delen, maar ook omdat ik misschien gewoon minder wil delen. Ik ben er eigenlijk nog niet helemaal uit en ben ik bang dat ik gewoon weer ga terug vallen in dit oude patroon.

We zullen zien hoe het gaat lopen. Voor nu wil ik jullie weer hartelijk bedanken voor het lezen van dit, maar ook alle andere weekoverzichten en graag tot volgende week!

You May Also Like

2 Comments

  1. Nog de beste wensen voor 2020! En wat zag je week er weer heerlijk uit! Ik las in een andere blogpost dat je wellicht wilt minderen/gaat stoppen met je blog. Ik zou dat in ieder geval erg jammer vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, jij ook de beste wensen! Ik zit idd een beetje in dubio, de tijd zou het uitwijzen. Voorlopig alweer een paar weekjes vol gepland ;)

      Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: