Resultaten Doelen en Duurzaam 2019

by - januari 19, 2020

Iedere maand hebben jullie mee kunnen lezen met de doelen voor 2019. Maar wat is nou daadwerkelijk het eindresultaat als ik het artikel met mijn doelen van 2019 er bij pak. In dit artikel wordt het punt voor punt besproken.


Photo by Lukas from Pexels


De schuingedrukte tekst schreef ik in januari 2019 en de normale tekst is het resultaat een jaar later.

Persoonlijk
 •  Fysieke Gezondheid; na een maand weinig sporten en alles gegeten te hebben wat los en vast zat, heb ik nog steeds een vetpercentage om door een ringetje te halen. (Sorry, not sorry!) Eigenlijk ben ik dus heel goed bezig, alleen een beetje jammer dat al dat vet op één plek zit. Ik geef mijzelf drie tot zes maanden de tijd om daar verandering in te brengen. En dat is niet alleen sporten, ik moet ook mijn voeding aanpassen. Als ik na die tijd geen verbetering zie ga ik mijn droom laten varen en blijf ik sporten maar niet meer met dat bepaalde doel. Dit is me totaal niet gelukt en dat vet(percentage) past niet eens meer door een ringetje. Het allerergste is dat ik nog steeds de illusie heb dat het me ooit gaat lukken. Al weet ik diep van binnen dat het niet zal gebeuren. Ik heb geen ruggengraat en het verbaasd me dat ik überhaupt rechtop kan lopen. Eten is gewoon echt het probleem. Hardlopen zal ik blijven registreren maar de lat gaat lager. Ik wil in 2019 250 kilometer lopen, dat is minder dan dat ik in 2018 liep. Dat is wel gelukt, in liep 320 kilometer hard in 2019. Ik wil de focus leggen op mijn stappen. Op een werkdag kost het me moeite om 5000 stappen te zetten, dat moet echt veranderen. Misschien is 10.000 een beetje te hoog gegrepen iedere dag, maar een gemiddelde van 8000 moet toch haalbaar zijn. Niet gelukt, what was I thinking. Gemiddeld zette ik in 2019 7508 stappen op een dag. 
 • Mentale Gezondheid; meer rust en niet met een hoofd rond lopen dat altijd 'aan' staat en alweer bezig is met het volgende project, blog of uitdaging. Ik wil gewoon in het moment van de dag leven om lekker veel potjes pesten te kunnen spelen met de jongens of lekker lang uit op de bank zonder laptop op schoot. Lastig om dit in de praktijk te brengen, dus we zullen zien. Ik heb wel iets vaker de boel de boel gelaten, maar of ik daar echt lekker of functioneer weet ik eerlijk gezegd niet. Ik leef denk ik op to-do-lijstjes en prioriteiten stellen. In december liet ik jullie weten dat ik minder wilde gaan bloggen en de prioriteiten anders wil gaan leggen. Nu moet de praktijk nog uitwijzen hoe ik dit gaat invullen en of het bij me past.
 • Werkik ben benieuwd wat het nieuwe jaar gaat brengen, ik heb niet echt een doel. Maar met de ervaringen van de afgelopen maand, ga ik weer met een bulk nieuwe energie aan de slag. Dat is goed gelukt, leuke nieuwe mensen leren kennen en mee mogen samenwerken. De klant uit Nieuwegein, die gedeeltelijk bij ons zit, is nog steeds een hot-item en ik mocht naast mijn normale werk ook nog wat meer met social media en editen aan de slag. Het was een mooi, leerzaam en fijn jaar.
 • Minimaliseren; dit doel komt na een jaar afwezigheid weer terug. Misschien heeft dit een beetje te maken met mijn doel bij 'mentale gezondheid', er moet meer rust en ruimte komen in huis. Ook al is er een hoop opgeruimd dit jaar, ik ben nog lang niet te vrede. Zo veel plannen, zoveel wensen. We gaan lekker door.
Lees ook: Resultaat Doelen en Duurzaam 2018

Taxx Lifestyle/Blog
 • Bestellingen; meer bestellingen (dan in 2018) proberen te krijgen in mijn webshop en misschien wel nieuwe producten introduceren. Meer bestellingen is gelukt, ik ging van 18 naar 24 bestellingen. Nieuwe producten is me niet gelukt helaas, maar dat is zeker mijn doel voor 2020.
 • Unieke Bezoekers; in 2018 bezochten 10.333 unieke bezoekers mijn blog, in 2017 waren dit er nog 5.900. Het doel is om te blijven groeien en op die manier misschien meer benaderingen voor samenwerkingen te krijgen. In 2019 kwamen er 14.703 unieke bezoekers op mijn blog, een mooie stijging ten opzichte van 2018 en in twee jaar tijd dus ruim verdubbeld. Maar nog steeds mijn twijfels en eigenlijk nog wel op zoek naar manieren om meer bezoekers te krijgen.
 • Totale Omzet; meer omzet generen dan in 2018. Dat is gelukt en flink ook. Mijn omzet van de webwinkel en mijn blog steeg in totaal met 40% ten opzichte van 2019.

Financieel
 • Sparen; hetzelfde doel als afgelopen jaar. Hetzelfde eindbedrag bij elkaar sparen als in 2018 (en 2017). Alles wat we aankomend jaar van de spaarrekening halen moeten we dus met de vaste maandbedragen terug sparen. Appeltje eitje zul je denken, want wat je er niet afhaalt hoef je ook niet terug te sparen. Maar we hebben nog wel wat wensen en we willen sowieso weer een aflossing doen op het aflossingsvrije gedeelte van onze hypotheek. Dit liep allemaal heel anders. Maakte ik in mei nog een visionboard met als doel ooit 40.000 euro op de spaarrekening te krijgen, we gooiden het roer totaal om. We gingen aan de slag met spaarpotjes en we kochten een bijna nieuwe auto. Aan het eind van het jaar besloten we ook nog om de zorgpremie voor 2020 in één keer te betalen. Het eindbedrag van onze spaarrekening in 2019 is dan ook lager dan waar we mee eindigden in 2018. Ik wil niet zeggen dat we terug bij af zijn, maar het doel van 40.000 euro is verder weg dan ooit.
 • Bitcoin; deze kwam pas halverwege het jaar in het overzicht en zal ook weer verdwijnen. Maar heel eerlijk vond ik het een leuk ervaring. Natuurlijk was het maar kinderspel met een laag bedrag. We legden in totaal 500 euro in en cashten 750 euro terug. Er staat nu nog een klein bedrag aan bitcoin op wat dus pure winst is en we niet naar om kijken. Het spelletje is mij vrij duidelijk, dus ik sluit niet uit dat we het ooit nog eens proberen. Maar voorlopig niet en al helemaal niet omdat de koers er niet naar is om nu te kopen. DISCLAIMER: Koop geen Bitcoin met geld wat je niet kan missen, hou altijd een buffer aan van een half jaar vaste lasten!
 • Boodschappenbudget; blijft op € 500 per maand. In 2018 helaas niet behaald, maar we gaan het weer proberen. Dat is gelukt! De weekmenu's waar ik graag mee wilde werken zijn niet gelukt, maar dat we tegenwoordig de Lidl vaker kiezen boven de Albert Heijn werpt zijn vruchten af. 

 • Tweedehandsverkoop; ik heb hier de afgelopen twee jaar geen doel voor gesteld, maar dit jaar ga ik het op € 250 zetten. Geen idee of dit reëel is, maar gekeken naar de afgelopen twee jaar moet het te doen zijn. Dat is gelukt, dit jaar verkochten voor € 505,25 aan tweedehands spullen, dat is zelfs meer dan vorig jaar.
 • Euroclix; het doel is om eind van het jaar die 20.000 clix te halen. Zodat we hopelijk een uitbetaling kunnen doen van € 325. Het hele Jiggy-verhaal haal ik er voorlopig even af. Ik heb er geen gevoel bij en kan er ook (nog) vrij weinig mee eerlijk gezegd. De 20.000 euroclix is gelukt en in september kregen we een mooie uitbetaling van € 325 euro. Het hele Jiggy-verhaal is met een sisser afgelopen, sterker nog het bestaat niet meer.
Energieverbruik
 • Het doel is om net als de afgelopen twee jaar zelfvoorzienend in stroom te kunnen zijn. Doelen stellen op het gas- en waterverbruik heeft geen zin, helemaal niet na zo een goed jaar als 2018. Natuurlijk zal ik er op toezien dat het binnen de perken blijft en iedere maand ons verbruik met jullie delen. Het is gelukt om in 2019 ook weer zelfvoorzienend te zijn. De zonnepanelen leverden iets minder op dan in 2018, dus ons netto verbruik (of beter gezegd overschot) is iets lager. Ook ons gasverbruik is iets minder en daar ben ik best blij mee.

En omdat ik van grafiekjes en tabellen hou, maakte ik ter verduidelijking een mooie grafiek. Je kunt zien hoe ons energieverbruik met de seizoenen meebuigt. In de wintermaanden weinig opbrengst van de zonnepanelen en weinig teruglevering van stroom. En je ziet dat de stroomafname bij de leverancier en het stroom- en gasverbruik juist minder zijn in de zomermaanden. Waterverbruik blijft een constante lijn. De mooiste lijn is natuurlijk de lichtblauwe lijn hier zie je ons nettoverbruik die in de zomermaanden flink in de min duikt, wat betekend dat we stroom 'overhouden'.


Ik zit er aan te denken om een moodboard te maken voor 2019. Misschien een beetje zweverig en hypocriet om te geloven in de wet van de aantrekkingskracht. Want we leven allemaal met de angst dat ons iets overkomt waar we geen invloed op hebben. Maar ik ben toch nieuwsgierig naar dit fenomeen en zal dit misschien in een apart blog met jullie delen. Het moodboard/visionboard is gemaakt en staat nog steeds naast mijn bed. Ik zal binnenkort eens een apart artikel schrijven over wat dit betekend heeft.

Ik denk dat we het prima gedaan hebben het afgelopen jaar, het persoonlijk vlak blijft gewoon een dingetje, maar ik denk dat dat het aard van het beestje is. Nooit tevreden wat betreft mijn persoonlijke doelen. Binnenkort zal ik met jullie de doelen voor 2020 delen. Welke doelen blijven er en welke doelen zullen vervallen en misschien komen er wel nieuwe doelen? Voor nu bedankt voor het lezen en ik wens jullie een mooi 2020 en dat al jullie dromen en doelen mogen waarmaken. 

You May Also Like

2 Comments

 1. Het ziet er naar uit dat je toch mooie stappen hebt gezegd. Vrijwel alles vertoont een stijgende lijn. En misschien is niet alles 100% gelukt, toch mag je trots zijn! Je hebt voor een bepaalde weg gekozen, en die loopt niet altijd makkelijk rechtdoor. Maar je gaat wel door en wilt je blijven ontwikkelen :) Ben benieuwd naar je 2020 doelen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik denk ook dat we goed bezig zijn. Ik vind het wel lastig om echt nieuwe doelen te stellen. Ik denk dat het een beetje het zelf blijft als 2019. Zondag maak ik ze bekend.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: