Doelen 2020

by - januari 26, 2020

Na de afgelopen weken te hebben terug gekeken op 2019, is het nu tijd voor de nieuwe doelen voor 2020. Blijven we door gaan met de oude doelen, komen er nieuw doelen bij of gaan we juist doelen schrappen? Vandaag vertel ik jullie over mijn nieuwe doelen en plannen.

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Persoonlijk
 •  Fysieke Gezondheid; Zoals ik al schreef in de resultaten van 2019 heb ik nog steeds de illusie ooit een strakke buik en taille te krijgen. Waarschijnlijk is dit heel ongeloofwaardig en misschien wel saai voor jullie, maar je moet altijd blijven dromen toch!? Verder wil ik blijven hardlopen, al merk ik dat mijn lichaam het er soms best zwaar mee heeft. Eigenlijk wil ik geen doel qua kilometers zetten, maar gewoon één keer in de week lekker lopen. Maar omdat het toch meetbaar moet zijn zet ik hem op 250 kilometer. De stappen gaan er uit, ik heb het nu een jaar bij gehouden en mijn conclusies getrokken.
 • Mentale Gezondheid; het doel blijft om meer rust te vinden en meer met mijn 'huishouden' (in de ruimste zin van het woord) bezig te zijn. Ik verlang naar een kleiner en bewuster leven. Misschien valt het een beetje samen met het puntje minimaliseren. Ook minder verplichtingen en meer tijd voor ontspanning. Met mijn nieuwe plannen voor mijn blog gaat dat hopelijk lukken. 
 • Werk; lekker doorgaan zoals het het afgelopen jaar ging. Soms wat nieuwe uitdagingen mee pakken en verder lekker bezig zijn.
 • Minimaliseren; een leeg huis staat nog steeds op mijn lijstje, niet alleen oude troep moet weg, maar ik wil ook minder prullaria en een rustigere inrichting. En wat ook heel belangrijk is om mijn huisgenoten te leren dat ze iets opruimen als ze het gebruikt hebben ;)

Taxx Lifestyle/Blog
 • Bestellingen; mijn focus voor 2020 wordt mijn webshop. En dan gaat het niet zo zeer om meer verkopen, maar misschien een andere manier van verkopen of het introduceren van andere producten. Ik wil proberen om een andere draai te geven aan mijn webshop.
 • Unieke Bezoekers; natuurlijk wil ik groei in het aantal unieke bezoekers blijven genereren, maar of dit met de nieuwe opzet gaat lukken weet ik niet. We zullen het zien wat dit jaar ons gaat brengen.
 • Totale Omzet; ook hier streef ik naar groei, maar niet ten kosten van alles. Omdat het niet mijn hoofdinkomen is en het een 'hobby' is hangt er niets van af. Maar het zou natuurlijk leuk zijn om te blijven groeien.
Financieel
 • Sparen; wat moet ik hier nou over zeggen; waarschijnlijk betalen we straks rente over ons spaargeld. We blijven maandelijks een vast bedrag sparen en het doel is om de spaarpotjes optimaal te vullen voor de juiste doelen. Ik vind het alleen lastig om jullie te laten zien of we nu daadwerkelijk sparen. We sparen namelijk automatisch, maar halen er soms weer af. Dus aan de hand van een lijngrafiek wil ik gaan tonen of we onder aan de streep echt wel gespaard hebben in die maand of dat we het net zo hard weer hebben uitgegeven. We gaan zuiniger leven en manieren vinden om vermogen op te bouwen. De Bitcoin gaat uit het overzicht, vorige week deelde ik de eindstand met jullie.
 • Boodschappenbudget; blijft op € 500 per maand. In 2018 niet behaald en in 2019 wel. Dus goede hoop, al wil ik meer de focus op gezonder en vers eten. Helaas is het in Nederland nog steeds zo dat je voor één paprika net zoveel betaald als voor één doosje diepvriesfrikandellen.
 • Tweedehandsverkoop; ook dit jaar zet ik dit doel weer op € 250.
 • Euroclix; dit vind ik een hele moeilijke. Vorig jaar kon ik redelijk inschatten dat die uitbetaling van € 325 er aan zat te komen. Dit jaar verwacht ik helemaal niets, want we zijn weer bij nul begonnen. In 2018 verzamelden we 7.790 clix, in 2019 10.744 clix, mijn doel voor 2020 is om in het midden te gaan zitten en wil ik in totaal 9000 euroclix bij elkaar sparen.
Energieverbruik
 • Het doel is net als afgelopen jaar om zelfvoorzienend in stroom te kunnen zijn. Doelen stellen op het gas- en waterverbruik blijft lastig. De jongens worden groter en er zal de komende jaren alleen maar meer verbruikt worden. Natuurlijk zal ik er op toezien dat het binnen de perken blijft en iedere maand ons verbruik en opbrengst met jullie delen.
grafiek energieverbruik energieopbrengst

Ik ga jullie weer maandelijks op de hoogte houden wat betreft deze doelen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om deze categorie te blijven volgen. Misschien kan ik je inspireren om ook jouw doelen of dromen dichterbij te brengen.

You May Also Like

2 Comments

 1. Zie dat weinig doelen "smart " zijn. Ze drijven een beetje in het lucht ledige.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik denk dat je daar wel een beetje gelijk in hebt. Ik vind het ook lastig bij sommige doelen om er echt iets aan te hangen. Misschien moet ik hier eens over nadenken.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: