Week 15; Online School, Elf Kilo Paaseieren, Paaspresentje, Goede Vrijdag, Vissen en Pasen.

by - april 15, 2020

Leuk dat je weer meeleest met een nieuw weekoverzicht; we waren lekker druk deze week! Eindelijk vertel ik uitgebreid over die elf kilo paaseieren, genoten we van het mooie weer, hadden we een verdrietige, maar ook een hele mooie 'Goede Vrijdag' en werd er weer volop gevist.

Taxx Life Blog week 15

Maandag
As usual starten we weer met school. De oudste heeft vandaag zijn allereerste online les met zijn hele klas. Afgelopen vrijdag hadden we al even geoefend met inloggen, maar nu dus voor het echie. Ook de jongste is vandaag een halfuurtje met zijn meester en juf online. Wel in een kleinere groep, maar ook zo leuk om weer die wisselwerking te zien.


Vandaag komt ook onze tweede puzzel af. Aangezien we ons minder vervelen dan gedacht, komt waarschijnlijk door het mooie weer, ging het allemaal niet zo snel. Maar deze is ook af. We begonnen met 500 stukjes, deze was 750 en de volgende wordt 1000 stukjes.


Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag werk ik weer thuis en help de jongens met hun huiswerk. Tussendoor doen de jongste en ik nog een leuke workout van Youtube. Eigenlijk wil ik proberen om iedere dag een workout te doen op de dagen dat ik niet ga hardlopen.


Woensdag
Vandaag begeleid ik de mannen weer met hun huiswerk. Schreef ik in het weekoverzicht van vandaag dat het na een slechte start het schoolwerk weer wat beter ging. Helaas vallen we weer helemaal terug vandaag, geen land te bezeilen met die kleine :(

Uit frustratie besluit ik maar een flinke workout te gaan doen en daarna pak ik de badkamer aan. Doe ik in ieder geval nog iets nuttigs! Uiteindelijk komt die kleine naar boven met de laatste vragen van zijn huiswerk en maakt hij het uiteindelijk toch af.

Vandaag ontvang ik ook nog leuke post van DHL, een lekker chocoladereep. Kreeg ik afgelopen maandag al een mooie bos tulpen en de jongens een chocolade paashaas. Vandaag dus chocolade, te leuk. Het neemt niet de onzekerheid weg, maar het gebaar is leuk.


Verder wordt het een heerlijke middag in de tuin, zo probeer ik mijn verwaarloosde munt en chocolade munt nieuw leven te geven en ik denk dat dat wel gaat lukken. Verder wordt er lekker opgeruimd! Eind van de middag loop ik nog drie kilometer hard en de oudste gaat gezellig mee op de fiets.

Donderdag
Vandaag weer mijn wekelijkse uitje naar mijn werk. 's Avonds freubel ik zo een 40 zakjes in elkaar om uit te delen aan familie, vrienden en bekenden. Want ja wat doe je anders met elf kilo paaseieren in je kelderkast.


We zagen het al een klein beetje aankomen dit jaar op school, maar voor de zekerheid sloegen we toch voor iedere klas een zak paaseitjes in. Mochten we dan zes april weer naar school gaan, was er in ieder geval iets in het teken van Pasen. Dus een paar weken geleden kocht ik elf kilo paaseieren die ik dan later wel zou doorbelasten.

Het liep natuurlijk helemaal anders en ik overlegde met de jongens. Of we houden de eieren zelf en doen er iets leuks mee. Of ik zadel de school als nog met die elf kilo eitjes op en vraag mijn geld. De jongen wisten er wel raad mee en wilden ze wel uitdelen. En zo geschiedde.....

Fijne Pasen Ei in hartje

Ik maakte een mooi kaartje; let even op het hartje gemaakt van twee paaseieren, helemaal zelf ontworpen mensen! Ik had dit in mijn hoofd maar ik kon googelen tot ik eens ons woog. Deze afbeelding was nergens te vinden. Dus zelf maar aan de slag gegaan, te leuk toch!? Ik kan echt blij worden van dit soort ontwerpjes.

Ik maakte dus dat kaartje, kocht papieren boterhamzakjes bij de Jumbo en we stopten daar de eieren in. Nietten het hele zooitje aan elkaar en deed er voor de gezelligheid nog een leuke graanstengel op. Deze had ik in huis staan, maar was toch niet helemaal mijn ding.


Vrijdag Goede Vrijdag
Vanochtend worden we wakker met triest nieuws. Vannacht is mijn oom overleden, hij was al langer ziek en is thuis vredig overleden. Maar altijd verdrietig dit nieuws, helemaal in deze tijd omdat onze grote familie niet op een 'normale' manier afscheid van hem kan nemen.

Terug naar de orde van de dag; ik doe boodschappen, breng wat Paaspakketjes weg en doe wat in het huishouden. We rijden als gezin nog even langs het nieuwe huis van manlief zijn broer en brengen nog een paar Paaspakketjes weg die op de route lagen. Zoals hier bij mijn oom en tante die genoeg ruimte hebben om vele meters afstand van elkaar te houden.


Daarna rijden we door naar De Meent waar we lekker lunchen in de buitenlucht en spelen langs de waterkant. Genoeg ruimte voor iedereen en met de afhaalkiosk kun je er dus ook lekker eten.


Daarna weer snel naar huis om weer gewoon thuis te zijn. Het voelt toch een beetje vreemd om de foto's zo te zien, maar we zijn ons echt bewust van de afstands- en thuisblijfmaatregelen.

Zaterdag
Vandaag dus weer volledig aan huis gekluisterd. Manlief gaat een nachtje vissen en door het mooie weer en we verder toch niks hebben te doen, vertrekken ze al vroeg in de middag.


De jongste en ik maken nog even een wandelingetje om een brief te posten en te spelen in de speeltuin. 's Avonds kijken we naar LEGO-Masters op televisie. Hier keken de jongens al weken naar uit en ik moet zeggen; het is echt een leuk progamma.

Zondag Eerste Paasdag
Vandaag is het eerste paasdag en die begint met het zoeken van paaseieren. Gelukkig maar dat de Paashaas weer langs is geweest dit jaar ;)


We maken nog een Paaswandelingetje om even naar opa en oma te zwaaien en een kaart te brengen naar een jarig vriendinnetje. Daarna een lekkere middag thuis en er wordt zelfs nog gevist met zelf gevangen wormen uit de tuin.

Studentengracht Culemborg

's Avonds gaan we lekker gourmetten en door het mooie weer, doen we dit lekker buiten. En daar is deze mama heel blij mee!

En dat was het weer voor deze week, een week die weer voorbij vloog en er genoeg te doen was. Ik wil iedereen bedanken voor de lieve, leuke en hilarische reacties op de Paaspakketjes. Morgen beginnen we weer rustig aan een nieuwe week met nog een dagje 'vrij' van school en werk.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: