Week 13; Spookschool, Bestelling Afleveren, Nieuwe Hobby, Logeerpartij, Luilakken en Hoge Druk!

by - april 01, 2020

Leuk dat je weer meeleest met een nieuw weekoverzicht; deze week beleefden we weer volledig vanuit huis. Gelukkig mocht ik wel één dagje uit deze week, bouwde de jongste in een paar dagen zijn LEGO-Spookschool, hadden we een gezellig logeerpartijtje en deden onze knuffelbijen hun naam eer aan.


Maandag
Een nieuwe week voor de boeg. Vandaag beginnen we weer met het thuisonderwijs en omdat het maandag is doen we dat lekker in de pyjama's.


De rest van de dag zijn we gewoon aan het rommelen en besef ik me dat de weekoverzichten niet heel spannend zullen worden de komende weken. Gelukkig heeft de jongste voor zijn verjaardag een heel mooi LEGO-pakket gehad. Daar is hij de komende dagen wel zoet mee ;)


Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag weer aan de arbeid, maar wel lekker thuis. Ik begin aan de keukentafel en vanmiddag ga ik nog een paar uurtjes boven zitten. De jongens vermaken zich met school, buiten spelen en gamen.


Woensdag
Vandaag een lekkere thuisdag zonder verplichtingen voor mij. Dus eerst hang ik weer de juf uit en daarna lekker een wasje naar buiten om te drogen. We genieten echt van onze knuffelbijen met dit prachtige weer, ze komen gewoon bij je zitten. Hoe vet!?

Knuffelbijen

's Middags brengen de oudste en ik een bestelling weg van mijn webshop. Kunnen we gelijk even een frisse neus halen en de beentjes strekken. Ook doen we wat op dit moment mijn grootste vijand is naast het Coronavirus. We kopen voor 20 euro aan (vr)eten in de stad. We nemen lekker tompoezen mee en bij het Kruidvat doen we ons te buiten aan chocolade ;(


Donderdag
Vandaag mijn dagje uit voor deze week. Thuis werken is fijn, maar ik vind het ook fijn om even naar de zaak te gaan. Daar zijn voldoende maatregelen om zo min mogelijk fysiek contact te hebben.


Manlief speelt voor meester vandaag en de jongste maakt zijn prachtige middelbare spookschool af, die hij voor zijn verjaardag kreeg. Hij bouwde hier deze week iedere dag aan, zo knap van hem.


Vrijdag
Vandaag weer een dag als normaal. Schooljuf spelen, huishouden enzovoort. Manlief zorgt iedere dag voor een gezond 10-uurtje als wij aan de schooltaken werken.


Gisteren bracht ik sinds de 'lockdown' voor het eerst een bezoekje aan mijn ouders na mijn werk. Ik merkte aan hun dat ze het ook spannend vinden allemaal en ook bewust afstand hielden.

Ik nam een stapel puzzels mee van mijn vader om de komende periode eens met wat anders bezig te zijn dan alleen maar onze telefoon. En dat is gelukt, manlief en ik zijn gevangen door het puzzelvirus.


Zaterdag
Vandaag is het echt een luierdag; ik draai een paar wasjes en maak met de jongens een ommetje. In de middag worden de luie tuinstoelen uit de schuur gehaald en liggen manlief en ik een paar uurtje in de zon. Wat een heerlijkheid zeg, echt genieten, maar je wordt er wel lui van.

Eind van de middag maken we de puzzel van gisteren af en beginnen aan onze tweede puzzel. Hiervoor halen we een aparte tafel van zolder. Wel zo handig en geen gedoe met tafelkleden en laptops. We worden nog echte profs ;)


's Avonds eten we sinds lange tijd weer eens een gezonde maaltijd van Hello Fresh. Nu we thuis zitten, hebben we toch besloten om de box weer eens te laten komen, wel zo handig. Je zou denken dat je nu juist meer tijd heb om zelf gezonde maaltijden te verzinnen, maar op de één of andere manier valt dat toch tegen.

De jongens logeren voor de laatste nacht bij elkaar. Sinds donderdagavond hebben ze iedere avond een logeerpartijtje, maar dit is echt de laatste. Morgen weer het 'normale' leven met 'schoolwerk', dus weer 'normale' bedtijden in hun eigen bed.


Zondag
Vandaag start ik de dag met hardlopen, valt toch een beetje tegen moet ik eerlijk zeggen. Ik loop een rondje van drie kilometer en wandel nog een rondje door de stad om Pokémon te vangen. Ik heb besloten dat morgen echt het roer op moet qua gezondheid. Volgende week vertel ik jullie er meer over.

Manlief maakt zich heel nuttig vandaag en pakt de tuin aan met de hogedrukreiniger. Wat een verschil zeg, laat die zomer maar komen! Ik maak me nuttig op de eerste verdieping. Nu het logeerbed weer wordt op geruimd pak ik gelijk even de boel aan om alles goed schoon te maken.


Zo lui en laks als onze zaterdag was, zo nuttig is onze zondag geweest. Morgen begint weer een nieuwe week, wel zoals de afgelopen twee, maar zeker van plan om het anders te gaan doen voor mij persoonlijk. Ik laat nog te veel tijd liggen met een beetje dwalen op mijn telefoon of laptop.

En ik ben natuurlijk heel benieuwd of de 'lockdown' wordt verlengt en voor hoe lang. Spannende tijden vind ik het en soms kijk ik bewust een dagje geen nieuws om het even los te kunnen laten. Ik wil jullie heel erg bedanken voor het meelezen en tot volgende week.

You May Also Like

2 Comments

  1. Terras ziet er weer goed uit zie ik. Moet er zelf ook eens mee bezig...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Altijd een rotklus, maar als het eenmaal gedaan is, altijd fijn ;)

      Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: