Doelen en Duurzaam Maart 2020

by - april 05, 2020

De maand maart mensen, wat moet ik zeggen? Een maand die we met zijn allen nooit zullen vergeten. Het is alsof we met zijn allen in een slechte film of een boze droom zijn beland. Wat minder belangrijk is zijn onze doelen, maar die gingen wel flink onderuit. Onze spaarrekening kreeg een flinke en onnodige knauw, gingen we ruim boven ons boodschappebudget en verbruikten we veel te veel stroom, ondanks een goede opbrengst van onze zonnepanelen.Persoonlijk

 •  Fysieke Gezondheid;  sporten staat op een zeer laag pitje en ik had gehoopt dat ik de discipline had om thuis meer te doen. Dat valt een beetje tegen en kijk met een zak chips in mijn hand naar de meiden op YouTube de het juist wel goed doen. Dikke fail dus. Het hardlopen probeer ik bij te houden, maar merk dat mijn conditie achter uit gaat. Deze maand liep ik in totaal 21 kilometer hard.
 • Mentale Gezondheid; ik merk dat het hele gedoe best impact heeft. Ik probeer er positief in te staan, maar kan ook ontzettend bang worden als ik de cijfers hoor of naar het nieuws kijk. Ik hoop dat al onze dierbare hier goed doorheen zullen komen. Het wisselt ontzettend; het ene moment denk je met je gezin de hele wereld aan te kunnen. Het andere moment worden we gevangen door angst en verdriet.
 • Werk; hier is het echt heel rustig door allerlei omstandigheden. Ook dat maakt me onzeker. Ik heb nu afgesproken dat ik de komende periode één dag in de week thuiswerk, één dag naar de zaak ga en één dag verlof neem, ik denk dat dit voor beide partijen een mooie oplossing is.
 • Minimaliseren; het thuiszitten helpt wel om op te ruimen moet ik zeggen. Het zou nog wel wat meer mogen, want ik merk toch dat ik nog best veel op mijn telefoon of laptop zit te dwalen. 

Taxx Lifestyle/Blog

 • Bestellingen; deze maand twee leuke bestellingen in mijn webshop. Ook maakte ik voor het eerst in mijn webshop-carrière mee dat een bestelling niet werd afgeleverd. Ik maakte op eigen kosten een nieuwe slinger en verzond hem op nieuw. Uiteindelijk kwam de verdwenen bestelling wel weer netjes boven water.
 • Unieke Bezoekers; deze maand bezochten 2484 unieke bezoekers mijn blog, fijn dat ik de eerste drie maanden van dit jaar boven die 2000 unieke bezoekers zit. Ik wil jullie hier dan ook voor bedanken.
 • Totale Omzet; twee bestellingen in mijn webshop en met mijn blog verdiende ik niets.

  Financieel

  • Sparen; na vorige maand echt een topmaand te hebben gehad, was deze maand echt ruk! We wisten dat het er aan zat te komen, maar het is echt heel zuur om veel geld uit te geven aan iets waarvan je voor 90% weet dat het niet doorgaat. Begin van de maand betaalden we onze allereerste vliegvakantie als gezin en aan het einde van de maand kregen we officieel het telefoontje dat het niet door gaat. Als het goed is komt er een tegemoetkoming, maar voor nu dus een flinke hap van onze spaarrekening waar niets tegen over staat. 

  • Boodschappenbudget; deze maand gaven we € 710,46 uit aan boodschappen, dat is bijna anderhalf keer ons budget. Reden is de verjaardag van de jongens, die we op het nippertje nog konden vieren. En door het 'verplichte' thuisblijven koop je meer en vooral lekkere boodschappen. Doel voor april is om daar een halt aan te roepen.
  • Tweedehandsverkoop; we verkochten voor € 37,75 aan tweedehands spullen, dat is een mooi bedrag.
  • Euroclix; deze maand verzamelden we 553 euroclix bij elkaar, een lichte stijging ten opzichte van vorige maand. In totaal staan we nu op 3805 clix en hebben we nog een lange weg te gaan voor een uitbetaling.

  Energieverbruik

  • Ons stroomverbruik was echt heel hoog. Ondanks een zeer hoge opbrengst van de zonnepanelen verbruikten we netto drie keer zoveel stroom als in maart 2019. De reden is duidelijk; we zijn thuis, werken thuis en hebben teveel apparaten aan de oplader liggen. Puntje om aan te werken en bij 100% gelijk die stekker er uit. Over het gasverbruik ben ik redelijk tevreden. Het water is wel flink gestegen, maar dat komt natuurlijk door al dat handen wassen en het schoonspuiten van de achtertuin. Vooral het laatste ;)

  Dat was het voor de maand maart, voor iedereen denk ik een bizarre maand. De dankbaarheid, voor alles wat we wel hebben en dat we gezond zijn, neemt gelukkig de overhand. Ondanks dat de doelen flink onder uit gingen. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

  You May Also Like

  4 Comments

  1. Zo herkenbaar! En wees niet zo streng voor jezelf, je doet het super goed! ( veel gaan niet eens hardlopen :) )
   Het lijkt net een foute B film waar we in zitten.. Ik had gehoopt dat ze op 1 april hadden omgeroepen dat het een grap was.. :)
   Ik hoor inderdaad ook van veel bekenden dat ze volop bezig zijn met o.a. klussen en elke dag volop sporten. Ik ben al blij dat ik de kinderen kan helpen met schoolwerk / zelf kan werken en het huis nog beetje bewoonbaar kan houden.
   Maar ik probeer nu wel van elk mooi moment te genieten en wat meer los te laten ( dan maar geen strak lijf in de zomer en het huis wat rommeliger. )
   En ook dit gaat weer voorbij.
   xxx

   BeantwoordenVerwijderen
   Reacties
   1. Inderdaad hopen dat het snel voorbij gaat. Bedankt voor je ontzettend leuke en meelevende reactie, tenminste iemand de me begrijpt ;)

    Verwijderen
  2. Hier hetzelfde w.b.t. de vakantie. Wij zouden 15 april voor het eerst in 20 jaar weer eens vliegen. Helaas kan dit nu niet en ben ik erg blij dat het nu niet doorgaat. Wij hebben een voucher gekregen. Hartstikke mooi maar nu schijnt het dat je daar helemaal niet mee akkoord hoeft te gaan en dat ze gewoon jou bedrag terug moeten betalen. Corendon waarschuwd nl ook dat de voucher straks niet dezelfde vakantie opleverd omdat deze prijzen flink gaan stijgen na deze crises. En je dus veel bij zal moeten betalen. Ik ga er vandaag eens achteraan !!!

   BeantwoordenVerwijderen
   Reacties
   1. Ik had het ook gelezen ja, dat die voucher waarschijnlijk waard is straks. Wij hebben nog geen idee wat we krijgen voor onze vliegreis. Kampeerweekend met de Pinksteren hebben we wel voucher gehad en al geboekt voor volgend jaar. Ik ben benieuwd of je het voor elkaar krijgt, laat je het me weten?

    Verwijderen

  Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: