Week 14; Het Roer Om, Quarantaine Verlengd, Schooldrama, Pointillisme en Zonneschijn!

by - april 08, 2020

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht; onze derde quarantaine week. Gelukkig vermaken we ons goed thuis, al was het thuisonderwijs deze week echt een drama. Verder mocht ik een originele bestelling maken, liep ik eindelijk weer eens 'normaal' hard, bleken we echte kunstenaars te zijn en genoten we natuurlijk van het zonnetje.


Maandag
Of het door het verzette uur komt of er iets in de lucht hangt, ik weet het niet. Maar het thuisonderwijs loopt voor geen meter vandaag. De jongens zijn niet gemotiveerd en ik moet ze er echt doorheen trekken. Wel hebben we vandaag een bijzondere leerling, Charmander schuift namelijk aan in de klas.


Ondanks een zwaar ochtendje thuisonderwijs, wil ik vandaag toch het roer om gooien. Na twee weken lamballen, alles eten wat los en vast zit en totaal geen energie hebben, wil ik echt aan mezelf gaan werken de komende tijd.

Ik pak dan ook na lange tijd het schrijven weer op. Tot voor kort, ik denk zo een jaar geleden schreef ik regelmatig in notitieboekjes over wat er speelde, waar ik dankbaar voor was en wat er beter kan. Vanaf vandaag ga ik dat weer oppakken.

Ooit kreeg ik van mijn vriendin een mooi notitieboek met een gegraveerd pennendoosje. Ik denk dat dit de beste periode is om hier in te gaan schrijven Op de eerste bladzijde schrijf ik in welke bizarre situatie we nu met zijn allen zitten en daarna schrijf ik op waar ik dankbaar voor ben en waar ik aan wil werken.


Ook mijn agenda met notitieblad pak ik er weer bij. Was de laatste tijd flink aan de slag in Trello, dit is een online planningsprogramma. Maar ik mis mijn fijne Moleskine agenda.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Voor mij vandaag een thuiswerkdag met tussendoor de mannen les geven. Met een collega, waar ik nauw mee samen werk, heb ik een kort lijntje online en bespreek ik mijn onderwijsproblemen.

Woensdag
Waren de afgelopen twee ochtenden al belabberd wat betreft het schoolgebeuren, vandaag spant echt de kroon. Na dat gisteravond de quarantaineregels verlengd zijn, hoopte ik vandaag met frisse moet te beginnen, maar niks is minder waar. Tot tranen aan toe eindigen we onze schoolochtend en dan zijn we nog niet eens klaar.

Na de lunch maken de jongste en ik een knutselopdracht voor school. In het thema kunst maken we onze knuffelbijen in de schilderstijl 'Pointillisme'. Het gaat super goed en hopelijk is dit de ommekeer in onze negatieve spiraal van het thuisonderwijs.


De rest van de middag spelen de mannen lekker buiten en kan ik het een ander voor mezelf doen. Zo zoek ik de spaarzegels uit voor de spullen die we kunnen bestellen van de gymnastiekverenging. Door het hele Coronagebeuren is dit een beetje naar de achtergrond geraakt, maar de actie is bijna afgelopen.


Dus ik ga plakken en tellen en kijken wat we kunnen bestellen. Gelukkig hebben we een hele lieve gymjuf die altijd mee spaart voor de hele club, dus zij helpt ons om de missende zegels aan te vullen. Super bedankt, juf Hennie!

Aan het eind van de dag ga ik nog even hardlopen, de laatste twee keer kwam ik niet verder dan drie kilometer. Vandaag lukt het me eindelijk om weer eens vijf kilometer te lopen, heerlijk en zo blij dat het gelukt is!

Donderdag 
Vandaag ga ik een dagje de deur uit om te werken. In normale kleding, make up en mijn haar netje ga ik op pad. Ik herken mezelf bijna niet ;) Echt een heel verschil als je een paar dagen het huis niet verlaat en je eigenlijk bijna niets aan je uiterlijk doet.


Vrijdag
De ommekeer is daar; het thuisonderwijs gaat een stuk beter vandaag. De oudste ziet voor het eerst weer al zijn klasgenootjes online via Google Classroom. Echt zo ontzettend leuk hoe ze allemaal op elkaar reageren en op de juffen. Aanstaande maandag beginnen ze met het echte online les geven.


Allemaal opgelucht dat we vandaag allemaal goed door het schoolwerk zijn gekomen. De rest van de dag doen we lekker rustig aan en maken we 's avonds verse soep.


Zaterdag
Vandaag is het weekend, maar niet heel veel anders dan de rest van de week. Alleen geen school dan en dat scheelt, we doen lekker rustig aan en werken vol energie aan het huishouden Na de lunch werk ik aan een leuke bestelling die ik gisteravond in mijn webshop kreeg.

Deze dame had wat specifieke wensen en na wat overleg, maar ik voor haar een op maat gemaakt vlaggetje zodat ze hem kan gebruiken voor haar bruiloft. Zo leuk, zelf maakte ik ook slingers voor onze eigen bruiloft.


's Middags genieten we nog even van de zon in de tuin en komen vrienden nog wat winkelwagenmuntjes brengen voor onze verzameling. Even een kletspraatje aan het hek en of we het allemaal nog volhouden. Onlangs kregen we ook nog wat muntjes opgestuurd van Lulu, dus we hebben weer aardig wat toe te voegen aan de verzameling.


En dan is de middag alweer voorbij. Het gekke van deze periode is dat ik me helemaal niet verveel en ik vind de tijd net zo snel gaan als alles gewoon door draait. Of ligt het aan mij? We zitten alweer drie weken aan huis gekluisterd, maar zo voelt het helemaal niet. Laten we het maar als iets positiefs beschouwen dat ik me zo voel ;)

Zondag
Vandaag start ik met hardlopen, ik was zo blij met de vijf kilometer van afgelopen woensdag, dat ik de smaak weer te pakken heb. De start valt een beetje tegen, maar ik neem bewust een andere route en niet zonder resultaat. Ik loop zes kilometer en zie een hele andere kant van Culemborg.


Verder genieten we lekker van de zon in onze tuin. Aan het eind van de middag pakken we er een lekker wijntje en wat hapjes bij en het is net vakantie in eigen tuin ;)

Dat was weer een week in quarantaine, waarin de structuur nog niet echt te vinden is. Maar wel echt aan wil gaan werken. Ik wil jullie weer bedanken voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: