Week 16; Paasbrunch, Opruimen, Zonnepanelen Poetsen, Slingerdilemma en Verjaardag!

by - april 22, 2020

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht; deze week startten we met een heerlijke Paasbrunch, ruimden we flink op, namen we eindelijk een beslissing in het slingerdilemma, kregen onze zonnepanelen een flinke poetsbeurt en vierden we de 70ste verjaardag van oma op anderhalve meter afstand.

Spandoek oma 70 jaar

Maandag Tweede Paasdag
Ik start de ochtend met vijf kilometer hardlopen. Het is echt heel druk buiten en dat al negen uur in de ochtend. Zo druk zelfs, dat ik het park mijd en mijn rondje aanpas. Na helemaal fris en fruitig te zijn opgeknapt gaan we lekker brunchen met het gezin.

Paasbrunch

De rest van de dag wordt er lekker gespeeld en opgeruimd. Jammer dat het wat frisser is, maar het is een 'echte' tweede Paasdag zoals hij hoort te zijn. Er worden tenten gebouwd in de tuin en in de schuur wordt er lekker gerommeld en opgeruimd.


Als ik 's avonds de jongens naar bed breng komt het te spraken dat ze totaal geen zin hebben om morgen we aan hun schoolwerk te beginnen. Op dat moment beseffen we dat het nog maar twee weken is of te wel negen dagen. Twee weken thuisonderwijs dan twee weken meivakantie en dan hopelijk weer naar school. Al zou het maar een paar uurtjes per week zijn.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Dinsdag
Vandaag dus weer aan het thuisonderwijs en het is ook mijn thuiswerkdag. Na toch wel wat opstartprobleempjes lukt het toch om alles voor de lunch weer klaar te hebben. Zodat er na de lunch lekker gespeeld kan worden.


Woensdag
Weer een nieuwe dag die niet veel verschilt van gisteren. Ik hoef niet perse te werken en gelukkig is het weer wat beter dan de afgelopen twee dagen. Dus na de lunch genieten we lekker van het zonnetje in de tuin.

We worden nog verrast door een tante die wat winkelwagenmuntje komt brengen, te leuk! Van het weekend sprak ik ook nog een nicht die nog een hele bijzondere had liggen. Echt bijzonder dat iedereen aan ons denkt.


Eind van de middag als manlief thuis is maken we de schuur af, er is weer een hoop opgeruimd en weggegooid. Ik word er blij van!


Donderdag
Vandaag weer mijn vaste werkdag in Tiel, het wordt een beetje saai ik weet het. Manlief is thuis vandaag en houdt de jongens bezig. Er wordt ook hard gewerkt bij ons thuis, want de zonnepanelen worden schoon gemaakt. En dat was hard nodig, nu kunnen ze weer lekker veel energie opleveren.

Zonnepanelen Schoonmaken Culemborg

Vrijdag
Voor mij is het al weekend, de jongens moeten nog even aan het werk. Vandaag nemen we een drastisch besluit; na ruim een maand gaan we toch de slingers opruimen. Eigenlijk was het plan om ze te laten hangen tot het kinderfeestje van de jongste achter de rug is. Maar omdat we op dit moment geen idee hebben wanneer dat zou zijn, de slingers stof beginnen te happen en we er zelfs tegenaan gaan lopen gaan ze er toch af. Het voelt wel een beetje als 'van uitstel komt afstel',  we zullen zien.


Zaterdag
Gistermiddag zag ik bij Teni een story voorbij komen dat blauwe bessen wit zijn van binnen. En ook al zag ik de foto, ik kon het niet geloven. Bij mijn ontbijtje dan toch maar even testen en ja hoor. Ze zijn echt wit. Ik eet ze al jaren, misschien wel decennia en dus nooit geweten.

Blauwe Bessen wit van binnen?

Verder maak ik mijn blog af waar ik gisteren weer mee aan de freubel ging. Een hele nieuwe lay-out en ik denk dat hij nu wel definitief is. Helemaal blij met de mooie slider, het nieuwste artikel in het groot en mooie tumbnails voor de andere artikelen. Als je nu op mijn hoofdpagina bent is het veel overzichtelijker en dit is wat ik al die tijd al wilde.

Blogger template Loire

Zondag
Vandaag is het een bijzondere dag, want oma wordt 70 jaar. Eerst even hardlopen, douchen en dan rijden we naar Beusichem voor een taartje in de tuin op afstand. Geen verjaardag vandaag, maar wel een mooi spandoek van alle lieve buren.


Op de terugweg rijden we om voor een fles verse melk van de melktap. De jongens mogen hem zelf vullen, zo leuk! We nemen ook gelijk een lekkere fles rode vruchtenyoghurt mee. Lekker als ontbijt en als toetje.

Melktap het Melkmeisje

En dat was het weer voor deze week. Een week die weer is omgevlogen en nadat we vorige week maandag een puzzel afmaakten, zijn we niet eens meer begonnen met een nieuwe. Zo druk zijn we ;) Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

2 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: