Week 21; Kort Weekje, Dagje op Pad, Opruimen, Horrornacht, In Quarantaine en Stucen.

by - mei 27, 2020

Leuk dat je weer mee leest met een nieuw weekoverzicht. We hadden een kort weekje wat school en werk betreft. Had onze Hemelvaartsdag een gouden randje om daarna een flinke horrornacht te beleven en besloten we om een paar dagen in quarantaine te gaan.


Maandag
Een nieuwe week, nieuwe kansen en die kunnen we best een beetje gebruiken. Manlief nog niet helemaal fit, maar toch weer aan de slag. Het voordeel van zo een zware dag is dat het altijd weer bergopwaarts gaat. 

Ik voel me weer op en top huisvrouw vandaag; wasje buiten, drie keer de stofzuiger door de woonkamer en lekker opruimen. Ik ga ook nog even naar de Albert Heijn want ik zag dat ze mooie planten in de aanbieding. Gelukkig staan er een nog een paar mooie exemplaren en ik score een mooie bananenplant.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Als manlief thuis is van zijn werk doe ik nog een rondje AVRI en winkels. Ik scoor een hele mooie pot met standaard met 50% korting voor mijn nieuwe plant. Helemaal happy en nu een mooi plekje creëren voor mijn nieuw plant en oh ja, ook heel belangrijk; proberen om hem in leven te houden.

Delano Outlet

De oudste speelt nog even als koerier om een leuke bestelling weg te brengen met armbandjes. Even een tip; deze simpele knoop armbandjes met de begin letter van je geliefde, dierbare of jezelf zijn maar één euro!


Dinsdag
Vandaag is mijn thuiswerkdag en ook mijn enige werkdag deze week. Donderdag en vrijdag zijn we namelijk dicht dus vanmiddag heb ik weekend. Maar eerst de dag beginnen met een lekker havermout ontbijtje.


De jongens vermaken zich zelf goed en 's middags gaan ze weer naar school. Ook voor de laatste keer deze week. Ook zij hebben een soort van weekend eind van de middag. 's Avonds kijken we naar de persconferentie. Daar komt de mededeling dat vanaf 8 juni de scholen weer volledig open gaan. 

Woensdag
Vandaag dus weer lekker de huisvrouw uithangen. De jongens hebben nog wat huiswerktaken maar het lukt ze om alles voor deze week af te krijgen vanochtend. Toppers, echt heel trots op hen. Dus nu echt lekker weekend.


Na de lunch spelen de mannen zo lekker binnen en buiten met vriendjes dat ik in één keer een artikel er uit ram over Instagram. Ik krijg altijd heel veel vragen over Instagram. Nu ben ik zelf ook geen professional, maar ik kan mensen wel vaak helpen en dat vind ik fijn. Vandaar dat ik een paar artikelen ga schrijven over Instagram. Als jullie dit lezen staat 'Deel 1 - De Basis' online.


Donderdag Hemelvaartsdag
Vandaag wordt het volgens de weerberichten een warme dag. Eigenlijk willen we er wel even op uit met de jongens, maar willen ook de drukte niet opzoeken. 's Ochtends werk ik eerst nog even aan een hele leuke bestelling. Ik vertelde er al over twee weken geleden in het weekoverzicht, het kleine meisje is eindelijk geboren. 


Omdat het zo een mooie dag is, zoeken we toch nog even het water op. En dat valt niet mee, want het is overal heel erg druk en ik moet eerlijk zeggen dat de moed ons aardig in de schoenen zakt. Het is gewoon bijna eng om zoveel mensen bij elkaar te zien.

Uiteindelijk vinden we een mooie rustig plekje vlak bij huis. Ik denk dat we hier de komende zomer prima coronaproef kunnen vertoeven.


Het wordt een hele fijne middag die we afsluiten met de eerste barbecue van het jaar. Met een heerlijk wijntje en super lieve gezellige kinderen. Een topdag voor in de boeken. 

Vrijdag
Vandaag valt het weer een beetje tegen, vergeleken met gisteren dan. Het is wel warm, maar helemaal niet zonnig. Door de warmte wel een mooie dag om nog een wasje buiten te drogen. In de middag komt er een vriendje spelen, dus de jongens vermaken zich goed.

Ik ga nog even op zolder aan de slag met opruimen. Ik zit in een goede opruimflow de laatste tijd en dat geeft een fijn gevoel. Hoeveel lege dozen heb je nodig!? Handig als je iets moet versturen of de jongens een schoenendoos nodig hebben voor school. Maar ik denk dat de helft prima voldoet de komende jaren ;)


Na het avondeten krijgt de jongste een instort momentje. Hoofdpijn, buikpijn en koorts, uiteindelijk lukt het nog om samen the Voice te kijken. Maar zonder chips en drinken, dus hij is echt ziek. Daarna lekker naar bed niet wetende wat ons te wachten staat.......

Zaterdag
Kort gezegd was het een vreselijke nacht, de koorts liep zo hoog op dat we beiden (moeder en kind) niet meer wisten waar we het moesten zoeken en de paniek nabij was. Uiteindelijk zakte de koorts na goed advies en kon ik niet wachten tot het ochtend zou zijn. Dan ziet alles er altijd beter uit.

En gelukkig is dat ook zo.....al is het afwachten en hopen we dat de koorts niet terug komt. Ook besluiten we om twee dagen niemand op te zoeken en zondag te kijken hoe we voor staan. Zodat we maandag gewoon weer over kunnen op de orde van de dag.

Gelukkig heeft de oudste een top idee en kleuren we met zijn drietjes het WC-RollenRace-spel die we downloaden op de site van Vogeljongen. Die we later in de middag gezellig met zijn viertjes spelen. De kleine man doet het super goed, je ziet aan zijn gestel dat hij een flinke knauw heeft opgelopen, maar hij is weer redelijk de oude.


's Avonds kijken we de halve finale van 'LEGO Masters' inclusief popcorn en drinken, wat een feestje.

Zondag
Na een goede nacht waarin de jongste van tien tot vier heeft geslapen start ik de dag met een rondje hardlopen van vijf kilometer. Laatste kilometer weer last van mijn blaar, maar erg tevreden en lekker gelopen. Ook vandaag doen we nog een dagje rustig aan. Gelukkig is de koorts niet meer terug gekomen en lijkt het op een buikgriep. Toch houden we nog even afstand en videobellen we met de jarige opa die vandaag 75 is geworden.

Nu we toch een beetje aan huis gekluisterd zijn oppert manlief om te kijken of we iets in de WC kunnen doen. We wilden het het spuitwerk laten stucen, maar na een offerte, waar we steil van achterover sloegen, stond dit even op een laag pitje.

Een vriendin van ons had een topadvies en we mochten zelfs een hele emmer met 'Muurglad' van haar hebben om te proberen. Dus we dachten we kijken even of het lukt met één wandje. Gelukkig gaat dit goed en 'stuct' manlief in een uurtje tijd de hele WC glad. Natuurlijk geen professioneel stucwerk, maar prima om er een mooi behangetje op te plakken.


Hierboven zie je rechts dus het spuitwerk en links het opgebrachte stuc door manlief. Best strak toch!? En gelukkig krijgt hij ook nog goede hulp van zijn deze vakman ;)


Een karweitje waar we lang tegen aan zaten te hikken, mooi geklaard. Morgen ga ik aan de slag om het helemaal glad te schuren en dan gaan kijken naar behang. Want ja....keuzes maken is niet mijn beste kwaliteit, dus dat wordt nog een dilemma.

Dat was het weer voor deze week die eigenlijk heel saai en vredig was, maar ons weer even met beide benen op de grond zette. We zijn er nog lang niet, want die kleine man heeft echt een flinke buikgriep te pakken. Hopelijk volgende week beter nieuws. Heel erg bedankt voor het lezen, het medeleven en vooral de hulp ♥. Tot volgende week!

You May Also Like

3 Comments

 1. Drie keer de stofzuiger door de woonkamer! Dat is best vaak zeg. Petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met twee van die drukte makers in huis die nergens naar kijken geen overbodige luxe. ;)

   Verwijderen
 2. weer helemaal gelezen hoe aktief de familie is, geweldig. Ook ik ben aktief in deze periode van Corona, veel thuis, dagelijks wandelen, ook druk met werk voor de nationale ziekenomroep. Kijk maar eens op www.nationaleziekenomroep.com of op facebook De Nationale Ziekenomroep (uiltje).Je kunt ons daar ook liken om op de hoogte te blijven van onze aktiviteiten.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: