Doelen en Duurzaam April 2020

by - mei 03, 2020

Een hele maand in een intelligente lockdown en dan nog vliegt de tijd. Vorige maand hadden we wel wat dingetjes te verbeteren en daar hebben we dan ook aan hard gewerkt. We vonden ons pad in deze nieuwe bizarre situatie, bleven binnen ons boodschappenbudget, ging het stroomverbruik gelukkig naar beneden en groeide onze spaarrekening.

Afbeelding van smellypumpy via Pixabay

Persoonlijk

 • Fysieke Gezondheid; sporten blijft lastig, al doen we af en toe een workout op Youtube. Ook het eten gaat af en aan, maar er is een knop om. Ik zal er geen lang verhaal van maken, maar ik ben geïnspireerd door Teni en kijk haar video's 'Op weg naar mijn droomlichaam'. Die weg is dus heel anders dan je zou verwachten. Echt een tip! In het begin van de maand probeerde ik twee keer per week te gaan hardlopen, maar dat trek ik niet met mijn rug. Wel liep ik weer eens zeven kilometer aan een stuk en liep ik in totaal 31 kilometer hard deze maand.
 • Mentale Gezondheid; gaat beter dan vorige maand en ik merk dat ik gewend ben aan 'de situatie'. Eigenlijk vind ik het wel fijn en geniet ik van de rust. De jongens hebben ook een redelijk ritme gevonden. 
 • Werk; afscheid genomen van mijn bazin, echt heel erg jammer. Als er iemand goed voor de zaak is, is zij het wel. Verder is het nog erg rustig en blijf ik tot één juni mijn huidige schema aanhouden. Eén dag verlof, één dag thuis en één dag in Tiel.
 • Minimaliseren; Opruimen, verkopen, weggeven en weggooien. We zitten in een lekkere flow.

Taxx Lifestyle/Blog

 • Bestellingen; deze maand twee hele leuke bestellingen in mijn webshop. Verder loopt er ook nog een leuke bestelling omtrent de waxineblokjes.
 • Unieke Bezoekers; deze maand bezochten 2194 unieke bezoekers mijn blog. Dat is minder dan vorige maand, maar we blijven boven de 2000.
 • Totale Omzet; twee leuke bestellingen in mijn webshop en een hele leuke samenwerking voor mijn blog waarbij ik wat mooie spulletjes mocht uitzoeken.

  Financieel

  • Sparenna een slechte maand, eindelijk alles weer een beetje normaal. We spaarden ons vaste spaarbedrag plus 250 euro extra, gewoon omdat het kon ;) Helaas nog niets gehoord over de tegemoetkoming van onze vakantie, daar baal ik wel een beetje van. We wachten geduldig af.


  • Boodschappenbudget; deze maand gaven we €497,10 uit aan boodschappen, gelukkig binnen budget. We zijn echt bewuster gaan kijken naar dat we niet te veel onzin kopen nu we thuis zijn en maakten meer gebruik van onze voorraad. 
  • Tweedehandsverkoop; we verkochten voor € 88,50 aan tweedehands spullen. Een zeer goede maand!
  • Euroclix; deze maand verzamelden we 1021 euroclix bij elkaar. Dat is bijna het dubbele aantal dan vorige maand. Misschien kopen we wel te veel online ;) In totaal staan we nu op 4826 clix, hopelijk bereiken we volgende maand een uitbetaling van 70 euro.

  Energieverbruik

  • Vorige maand maakte ik een typefoutje wat betreft de teruglevering aan de leverancier. We verbruikten nog steeds veel meer stroom als normaal, maar niet zo schrikbarend als ik dacht. Ook deze maand verbruikten we nog steeds meer stroom dan dezelfde periode vorig jaar, maar wel weer iets minder dan vorige maand. Het waterverbruik blijft hoog, ik denk dat voor beide geldt dat het toch te maken heeft met het vele thuis zijn.


  Dat was het voor de maand april, die ondanks het verplichte thuisblijven als nog is omgevlogen. En gelukkig kwamen we weer een beetje back on track. Kijken wat de maand mei ons gaat brengen, hopelijk kunnen we onze horizon dan iets verbreden. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

  You May Also Like

  2 Comments

  1. Goede resultaten. Ik vind dat aantal vrije dagen dat je opneemt toch wel aantikken en het duurt mogelijk nog wel even ook, maar goed, meestal is er weinig keuze.
   Wij geven wel wat meer uit aan boodschappen. Man en zoon eten normaal op het werk, man haalt een broodje en bij zoon is er lunch bij. Er gaat ook bij puberdochter best wat in. We eten ook wel wat uitgebreider. Er gaat ook veel fruit en snoep groente doorheen.

   BeantwoordenVerwijderen
   Reacties
   1. Op zich valt het wel mee met de vrije dagen. Mijn meivakantie is vervallen, dus die pak ik nu in die weken. Dan was er nog tweede Paasdag en Koningsdag die op kosten van de zaak zijn. En de rest zien we wel. Bij ons wordt er ook een stuk meer gekocht en gegeten en ik merk het ook aan mezelf ;)

    Verwijderen

  Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: